Kristianstads DFF
1998

3e raka och semifinalklart!
2023-03-11 16:45

Sista matchen i cupens gruppspel slutade med KDFF-seger 6-2 efter en händelserik match där bortalaget Alingsås FC United som förväntat kämpade hårt och försvarade sig väl. Vi tog tydligt tag i taktpinnen från start med stort övertag i bollinnehav. Övertaget resulterar dock inte i några målchanser utan vi får precis som vår ass tränare Alexander Fridlund spådde inför matchen ta hjälp av fasta situationer för att spräcka nollan. Vårt första mål kommer i 16e minuten när Jordans vänsterhörna skruvas så hårt att bortamålvakten slår den in egna nätet. Jordans första mål i KDFF-tröjan och att vackert sådant. I den 27e minuten gör bortamålvakten en fin räddning till hörna efter att Evelyne kommit fri. På hörnan får vi se en ny variant som slutar med att Emma från halvmånen vackert placerar in bollen i bortre krysset. Ett viktigt mål och våra supportrar väntade nu på ”islossningen” i form av fler KDFF-mål och både Hlin och Sheila får fina lägen men inte bollen i mål -istället gör Alingsås i 36e min sitt första mål i gruppspelet efter att vi hamnat i obalans i backlinjen. Bortalaget får såklart en energiboost av målet men vi går till halvtidsvilan med ledning 2-1 - en ledning som borde varit något mål större sett till chanserna men nära räknas som bekant inte.

Vi gör några byten i paus och får in ny energi. 3-1 kommer i 62a min efter att Hlin i målgårdsträngslen kämpat ner hemmaförsvarare och tryckt bollen i mål från nära håll. Lyckan varar dock inte så länge trots att vi i 67e min gör matchens femte mål - men i eget mål och matchen får plötsligt lite nerv igen. Hoppet för bortalaget släcks i 73e min när Hlin gör fint förarbete och Evelyne förpassar bollen i mål. Vi är nu inne i en prestationsmässigt bättre period trots att vi efter Emelias utvisning i 54e min är en spelare mindre på plan. Utvisningen skapar ytor som ”tvingar” Alingsås framåt samtidigt som vi jobbar bättre som lag jmf med matchens första halvlek. Av bara farten kommer 5-2 i 87e min när Harry tar vara på inspel efter hörna. Slutresultatet 6-2 fastställs  i 91a min när Tabby från fint läge till höger i straffområdet placerar in bollen.

Sammanfattningsvis en match där vi gör vad som behövs, där vi har förmånen att ha sex olika målskyttar och där vi även får träna på spel i numerärt underläge i 40 min. Med lite mer skärpa i sista passningen och i avsluten kunde vi fått in några mål till men vår insats räcker till gruppseger och semifinalspel nästa helg. Plats och motstånd blir klart vid lottningen på måndag.