Kristianstads DFF
1998

Stark prestation men snöpligt slut
2023-03-18 19:45

Semifinalen i svenska cupen borta mot BK Häcken blev en så jämn och tuff drabbning som vi förhand kunde förvänta oss. I inledningen på matchen böljar spelet fram och tillbaka utan att det skapas några skarpa chanser på något håll. I 26e min tar vi ledningen när Emmi vid bortre stolpen nickar in Evelynes inlägg. Stärkta av målet håller vi bra kontroll på matchen och Häckens offensiv. På stopptid får vi chansen att öka på till 2-0 efter att Tabby fällts i straffområdet. Fram stegar Jordan och skjuter ett stenhårt skott men dessvärre i ribbans underkant och ut i målgården. Ett skott värt ett bättre öde och en KDFF-prestation värd mer än en uddamålsledning i paus.

Efter halvtidsvilan kommer Häcken ut med ny energi och får till den offensiva anstormning vi förväntat oss från start i matchen. Vi har lite trubbel att komma rätt i de defensiva positionerna och tappar som en konsekvens av detta en del av tryggheten i vårt offensiva spel. Kvitteringen kommer i 54e min och känns inte förvånande med tanke på hur spelet sett ut i början av andra. Vi har svårt skapa något i offensivt straffområde men är å andra sidan täta i eget så Häcken får inte ut så mycket av bollinnehavet. Vi gör ett byte och någon positionsjustering för att tajta ihop lagdelarna och lyfta vårt spel. Åtgärderna får effekt och vi äter oss in i matchen igen och i 73e min är Emmi nära göra sitt andra mål men lobbskottet över hemmamålvakten går utanför stolpen. Tabby är nära  springa sig fri i vänsterdelen av straffområdet men blir konstigt nog avblåst för någon förseelse som bara domaren noterat. Vi är inne i en bra period och försöker verkligen gå för ett avgörande men istället åker vi på en omställning och Häckenmål  i 91a minuten. Med fem minuter kvar får vi satsa allt på ett kort men lyckas inte kvittera utan åker på en tuff och bitter förlust trots en riktigt bra prestation under drygt 60 av matchens 96 min.

Cupspelet är över för i år men vi tar med  oss insatser och resultat som bådar gott inför årets spel i OBOS Damallsvenskan. Vi har haft förmånen matcha mot det bästa motståndet som erbjuds i Sverige och spela på Arenor som normalt sett inte tillhört våra favoriter. Vi börjar resan mot serien med vilodag imorgon innan förberedelserna inför premiären drar igång på måndag. Förhoppningsvis sluter Kristianstad upp publikt när vi på söndag 26/3 tar emot IFK Kalmar på Arenans fina gräsmatta - en gräsmatta som aldrig  varit så jämn och grön i mitten av mars tidigare. En faktor vi tänker vi ska dra nytta av under årets hemmamatcher.

Riktigt bra spelat idag också -  vi tar med oss prestationen men släpper resultatet🧡.