Kristianstads DFF
1998

Stabil premiärvinst
2023-03-26 18:45

Premiären i OBOS Damallsvenskan slutade med övertygande KDFF-vinst 3-1 hemma mot IFK Kalmar. En vinst som säkrades efter en bra första halvlek när vi går upp i klar ledning 3-0.

Ledningsmålet kommer i matchens 9e minut - efter att vi redan varit nära några gånger - när Tabby dansar fram längs kortlinjen och bjuder Emmi på en ”räkmacka”. Emmi tackar och placerarnsäkert in bollen i mål. Efter detta fortsätter vi ha mycket boll men faller in i bortalagets lite lägre tempo vilket gör att vi får vänta på nästa mål till 41a minuten. Alice spelar upp på felvänd Evelyne som vänder bort motståndaren och drar upp bollen i nättaket invid första stolpen. Av bara farten gör vi i 45e 3-0 när Evelyne på djupledsboll kommer ner till kortlinjen och återigen tar Emmi vara på en smörpassning och gör sitt andra mål för dagen. Vi har fått den start vi önskat efter en väl genomförd första halvlek.

Matchens andra halvlek är inte mycket att skriva om med KDFF-ögon sett då vi inte förmår driva upp det matchtempo som hade behövts för att dubbla målskörden. Vi har några fina anfall med bra kombinationer men får inte bollen över mållinjen. Istället reducerar IFK Kalmar i 85e minuten efter en med deras ögon sett fin omställning. Med KDFF-ögon sett tittar vi för mycket på boll och tappar spelare på bakre som enkelt kan nicka in inlägget. Ett baklängesmål som vi tar lärdom av framöver.

Sammanfattningsvis en stabil insats där vi gjorde vad som krävdes och där vi troligen haft både en eller två växlar ytterligare att peta in om det hade behövts. Utöver de tre poängen är vi nöjda med att inte ha drabbats av någon skada samt att Maja Wangerheim och Julia Andersson båda fick debutera i Damallsvenskan. Med en bra start i ryggen ser vi nu fram mot nästa tuffa ”nöt som ska knäckas” - Piteå IF DFF borta söndag 2 april.

Till bästa spelare i KDFF utsåg Stadium/Maxi vår tvåmålsskytt Emmi Alanen.