Kristianstads DFF
1998

Givmildhet och ineffektivitet kostade poäng i Piteå
2023-04-02 17:35

Årets första bortamatch slutade med förlust 0-1 efter en prestation som präglades av stor ineffektivitet i offensivt straffområde och en kostsam givmildhet i eget vid matchens enda mål. Något som inte bara kostade poäng utan även att vi får vända hem från Norrbotten med en mycket onödig förlust i bagaget.

Matchen inleddes precis som förväntat med mycket kamp och böljande spel. Precis som i andra halvlek i premiären har vi svårt få något flyt i spelet - antingen blir det för hastigt och stressigt eller så har vi för dåligt bolltempo vilket gör att hemmalaget Piteå ganska enkelt styr oss till mindre farliga avslutslägen.  Vi går till pausvila med resultatet 0-0 och med förhoppningen att kunna växla upp i andra halvlek.

Vi äger lite mer boll i andra halvlek och skapar några bra lägen - varav några rena frilägen - men förmår inte få bollen i mål. Piteå pressas tillbaka och försvarar sig bra i avvaktan på att rätt omställningsläge ska komma. Piteås matchavgörande mål kommer dock inte på en omställning utan istället efter ett inlägg från vänster i 87e minuten - ett inlägg där vi tittar för mycket på boll och missar en helt fri Anam Imo som enkelt slår bollen i mål. Vi försöker jobba oss fram till en kvitteringschans matchens sista 8 min men når inte hela vägen utan tvingas rejält besvikna acceptera årets första förlust redan i seriens andra omgång. Givet matchbilden, antalet skott på mål, riktigt klara målchanser osv kunde kanske ett oavgjort resultat accepterats men dagens förlust är tuff att förlikas med.

Sammanfattningvis en prestation vi inte är nöjda med. Utöver ovannämnda faktorer har vi ett stort arbete i att hitta tillbaka till alla de relationer över hela planen som fungerade så fint i februari och mars. Kommunikationen behöver sannolikt också upp ett snäpp för att undvika situationer där medspelaren är på väg på ett håll samtidigt som passningen är på väg i annan riktning. Samtidigt är det bara att  gratulera Piteå som får matchen dit de vill och som efter två omgångar är obesegrade. Vi kommer definitivt inte vara det enda laget som vänder hem från LF Arena med besvikelse och poängförlust i bagaget.

Vi biter ihop och låter besvikelsen rinna av oss innan vi når fast mark i Skåne igen sent söndag kväll. Under påskhelgen är det landskampsuppehåll vilket gör att vår möjlighet till revansch och en bättre prestation får vänta till den 16e april då vi tar oss an KIF Örebro på Behrn Arena. En match där det naturligtvis blir mycket viktigt hitta tillbaka till rätt prestationsnivå igen. Så här direkt efter matchen får trösten och energin hämtas från det faktum att vi kan så mycket bättre än vad vi visade idag - det plockar vi fram om 2 veckor istället🧡.