Kristianstads DFF
1998

Effektivitet, disciplin och 3 välförtjänta poäng
2023-04-16 18:15

Bortamatchen mot KIF Örebro som alltid är att betrakta som svår utifrån hemmalagets spel - som inte alltid passat oss som handsken - och förmåga få ut maximalt av plastgräset på Behrn Arena, blev idag en riktigt bra dag på jobbet för oss i KDFF. Inte så att allting gick på räls - Sheila fick lämna återbud på uppvärmningen, Alice tvingades utgå i 25e min och Emma råkar ut för tuff stämpling i 43e (men hämtar sig snabbt).

Men vi får en bra start på matchen, dominerar första halvlek på ett disciplinerat sätt och går till halvtidsvila med ledning 3-0 efter tre riktigt fina mål. Bakåt har vi full koll även om hemmalaget har två farliga lägen - båda dock i offsideläge. Vårt ledningsmål kommer i matchens 9e min efter att Evelyne nickats fram i högerdelen av offensiv planhalva. Väl där söker hon kortlinjen innan hon levererar en fin cut-back till Emma som hinner lägga bollen till rätta innan hon - PANG - placerar bollen intill hemmamålvakten och tillika landslagsspelaren Tove Enblom. 2-0 kommer lägligt i 26e min - precis efter att vi tvingats rotera i laget efter att Alice skadats - och den här gången gör Evelyne själv målet. Vi vinner boll till vänster en bit in på offensiv, bollen landar hos Evelyne som avancerar inåt och framåt innan hon - TJOFF - från straffområdeslinjen placerar bollen i samma låga nätmaska som Emma tog sikte på i matchens 9e min. Vi fortsätter vara disciplinerade, undviker chanspassningar ”ut i det blå” utan bygger istället metodiskt. Matchens tredje mål kommer i 38e min när Evelyne efter djupledsboll kommer fri med målvakten som hon rundar innan hon rullar in 3-0. Ett mål som ger oss den känsla vi vill ha när vi går till halvtidsvila.

Efter paus väntar på något sätt matchens viktigaste 15 minuter där det för vår del är oerhört viktigt fortsätta jobba disciplinerat och fokuserat för att inte släppa in KIF Örebro i matchen. Vi gör det så bra man kan önska och dödar istället matchen genom att i 53e min göra 4-0. Hlin spelar in från högerkanten till Evelyne som framför mål klackar in bollen. Resten av matchen kan vi njuta av hur kul det kan vara att spela fotboll - även om vi jobbar hårt in till slutsignalen för att hålla den härliga nollan i kolumnen för insläppta mål. Vi har chanser att öka ledningen men Tove Enblom gör fina räddningar på Evelynes volleyskott i 84e och på Tozz framstöt i 90e. Melina i vårt mål tvingades idag inte visa sig på styva linan en enda gång vilket är ett gott betyg även på dagens defensiva insats. En insats som inte blir sämre av att KIF jsenast vann borta mot Djurgården - samma lag som i fredags ju gjorde en imponerande insats mot FCR. Av detta kan gissningen om många jämna matcher och många oväntade resultat i årets serie bekräftas.

Sammanfattningsvis en riktig laginsats där vi verkligen visade oss rustade ”sitta upp på hästen” igen efter den tunga förlusten mot Piteå för 2 veckor sedan. Vi nämner efter denna kollektiva insats ingen före någon annan men vi gläds ändå lite extra med Tozz som gjorde 70 felfria minuter efter sitt inhopp (största speltiden på några år), med Maja och Julia som fick värdefulla matchminuter, med Melina som kunde checka av årets första ”nolla” och såklart även med Evelyne som var klinisk i avsluten och dessutom höll hemmaförsvaret sysselsatt i 95 min.

Vi vänder hem mot Skåne riktigt nöjda med insats och resultat. Vi njuter den härliga magkänslan som infinner sig efter en bra prestation till imorgon innan vi börjar uppladdningen inför hemmamatchen mot IK Uppsala nästa helg.

Riktigt bra dag på jobbet idag - ni är alla värda en behaglig resa hem till Skåne🧡. ”What a feeling….” kan vi gissa Danne och Carly nynnar  på när de kliver på bussen igen.