Kristianstads DFF
1998

Ännu en bra dag på jobbet
2023-04-23 19:30

Hemmamatchen mot IK Uppsala blev den ”fina dagen på jobbet” som vi hoppades på inför matchen. Även om bortalaget i inledningen av matchen visade att de besitter bra kontringsförmåga har vi full på matchen från första till sista passningen. Vi tar andra raka segern med 4-0 efter halvtidsresultatet 2-0.

Vi tar ledningen i 14e min efter att Tozz enkelt lagt bollen tillrätta och skjutit förbi målvakten  efter fint inspel av Amanda. Där och då är känslan att bortalaget tappar en del av den initiala energin samtidigt som vi blir ännu tryggare i vår spelidé. Trots ett flertal bra avslut - och det måste erkännas även ett antal fina räddningar av Uppsalamålvakten Milla-Maj Majasaari - dröjer nästa mål till första halvlekens stopptid. Tozz nickar en djupledsboll mot Evelyne men passningen ser ut att bli för lång och landa i bortamålvaktens händer. Evelyne fullföljer sin löpning och får betalt då bollen glider ur målvaktens grepp varpå Evelyne enkelt kan slå den i mål och ge oss bästa tänkbara avslutning på halvleken.

Trots ledning i halvlek är vår tränartrio inte helt nöjda med insatsen - de vill i andra halvlek se ett bättre fullföljande av matchplanen och ett energiskt och fokuserat agerande under matchens andra halva. Vi kan väl konstatera att de blev bönhörda. 3-0 kommer redan i halvlekens 3e minut när Hlin påpassligt gör sitt första damallsvenska mål för KDFF. Av bara farten gör hon även 4-0 i den 75e min och kunde med lite tur även gjort sitt 3e och 4e mål i matchen men Uppsalamålvakten jobbar hårt för att freda sitt mål så vi får nöja oss med seger 4-0, 3 nya poäng, noll insläppta mål och att vi så kontrollerat kunde spela av matchens andra halvlek.

”-Bra att vi lyckades omsätta så mycket av de offensiva moment vi gnuggat i veckan till gjorda mål och skapade chanser” kommenterar vår ass tränare Alex direkt efter slutsignalen.

”-Det känns bra att vi efter paus fortsätter driva spelet med bra energi och tempo. Vi har full koll på matchen, släpper inget onödigt defensivt och skapar samtidigt väldigt många fina målchanser vilket känns bra inför kommande matcherna” sammanfattar vår headcoach Beta dagens insats.

Sammanfattningsvis en bra fortsättning på den fina insatsen senast mot Örebro. Vi har tvingats rotera en del i startelvan senaste matcherna pga skador och även idag kunde vi glädjas över flera fina insatser på delvis ovana positioner. Tidigare har vi  fått se Julia A och Maja W göra debut OBOS Damallsvenskan och idag var det Elin Johanssons tur få sina första värdefulla minuter i vårt A-lag.

Så bra och fokuserat över hela matchen idag🧡. Vi njuter segerns sötma i 24 timmar innan vi imorgon påbörjar uppladdningen inför hemmamatchen mot Linköpings FC den 28 april kl 18.00. En uppladdning som kanske startar  framför TVn med att se måndagskvällens möte mellan just LFC och Hammarby?