Kristianstads DFF
1998

Motvind från start och in över slutsignalen
2023-05-05 22:00

Fredagskvällens Skånederby borta mot FC Rosengård slutade med förlust 0-2 efter en match med flera ansikten på ett blåsigt Malmö IP.

Hemmalaget börjar med vinden i ryggen och har viss fördel av detta. Vi håller dock linjerna väl uppe och skapar matchens första chanser - Hlin får dock ingen träff på den första och Evelynes block på målvaktens rensning går strax efter ribban. Efter 30 min börjar FCR få övertag i matchen med lite precisare passningsspel och bättre återerövningspress. Matchens första mål kommer i 40e min när vi tappar bort djupledslöpande Olivia Schough som fri med Melina rullar bollen i mål. Just förmågan spela på rättvänd spelare i rörelse framåt ger hemmalaget det matchavgörande övertaget som är så viktigt i jämna matcher. Av bara farten gör samma spelare 2-0 på djupledslöpning efter att vi kommit i obalans på mittfältet. Jobbigt och lite onödigt att få det målet precis innan paus. Vi går till halvtidsvilan med insikten att något behöver ändras och nivån på vår insats höjas.

Inför andra halvlek gör vi två byten när Jordan och Tozz kommer in isf Amanda och Sheila. Vi visar en bättre energi, jobbar mer som lag än som skilda individer och pressar tillbaka hemmalaget. En reducering hänger i luften men närmre än Tozz skott strax utanför stolpen i 51a minuten kommer vi inte. Då vi inte får in något mål tappar vi successivt energi och spelet jämnas ut. Hemmalaget kan kontrollera sin defensiv och satsa på omställningar - i takt med att minuterna rinner iväg och orken tryter blir vi mindre kreativa och mindre precisa i våra attacker. Vi tvingas acceptera årets andra bortaförlust, gratulerar FCR till vinsten och tar med oss inledningen på andra halvlek när vi presterar bra och på en nivå vi alltid vill vara på. Slutligen håller vi tummarna för att skadan på Tilda i 90e min är av lättare slaget och att Tilda är på planen igen efter helgen.

Vi kommer igen och tar imorgon bitti sikte på nästa match som går av stapeln redan måndag kväll när vi tar emot BP på Kristianstads Fotbollsarena. Hoppas vi ses då för vi behöver verkligen ditt stöd när serien nu är inne i sin mest intensiva period🧡.