Kristianstads DFF
1998

Repris från ifjor - klar seger även i år
2023-05-08 22:45

Hemmamatchen mot IF Brommapojkarna slutade precis som ifjor med en klar KDFF-seger med 4-1. Utöver resultat fanns det ikväll annat som påminner om den matchen. Vi börjar även årets match riktigt övertygande och det kunde stått 4-1 redan i 12e minuten efter en minst sagt böljande inledning. Vårt ledningsmål kommer i 14e minuten när Hlin klackar bollen till Alice som avancerar in mot mål och säkert placerar bollen i bortre gaveln. Vi har fått den start vi önskar och går verkligen för att öka på ledningen ytterligare. Vi dominerar stort men lyckas inte fin bollen i mål trots några bra lägen och istället jämnas spelet ut något halvlekens sista 15. Fler mål blir det dock inte utan vi går till halvtidsvila med ledning 1-0 efter en händelserik halvlek där bortalaget BP vid några stack upp i farliga omställningar.

Efter paus gör vi ett byte när Emmi kommer in och Jordan går ut. Både har som bekant haft skadekänningar på sistone så vi fick även i denna match rotera runt i positionerna för att få matchen i hamn - skönt att vi har spelare som har förmåga spela på olika positioner. Vi fortsätter gå hårt för att öka ledningen men vi får vänta till 66e min innan vi gör vårt andra mål. Återigen är det Hlin som via lobbpass genom målgården hittar Sheila som från bakre stolpen säkert nickar bollen i mål. Ett mål som har många likheter med ett av de mål hon gjorde mot BP ifjor. BP låter sig dock inte nedslås utan fortsätter gå för omställningar. I 74e min kommer BPs reducering efter just en omställning. BP-spelaren Ellen Toivo viker in i straffområdet på vår vänstersida innan hon vackert skjuter in bollen i närmaste krysset - otagbart för Melina i KDFF-målet. Vi replikerar snabbt och ökar ledningen till 3-1 i 78e då Evelyne tar sig fram längs högerkanten, spelar in bollen till inbytta Amanda som säkert vinklar in bollen bakom BP-målvakten. För ordningens och reprisens skull gör vi även 4-1 i  87e efter ett anfall där bollen snabbt och rakt flyttas från Harry till Emmi till Evelyne som fri i vänsterdelen av straffområdet krutar in bollen i bortre burgaveln.

Direkt efter slutsignalen kommenterar vår ass tränare Alex Fridlund matchen så här:

”Mest nöjd är jag med våra första 30 minuter då vi gör mycket av det vi tränat på och som vi bestämt oss för att göra. Totalt sett över matchen är jag även nöjd med att vi skapar många chanser och att vi varierar våra vägar in i offensivt straffområde”.

Sammanfattningsvis en bra insats där vi är nöjda med vår förmåga skapa chanser och att vi återigen gör många mål trots att planen spelade oss spratt vid några tillfällen. Vi tar med oss detta och försöker bättra på precisionen i passningarna till nästa match.  Vi gläds över att åter vara på vinnarspåret, njuter av detta några dagar innan vi börjar ladda energi och  skapa en gameplan inför matchen i och mot Vittsjö på måndag 15 maj🧡.