Kristianstads DFF
1998

Delad pott i Vittsjö
2023-05-15 23:00

Vårt andra Skånederby på bortaplan i år slutade oavgjort 1-1 efter en match med två olika ansikten. Första 45 min har vi fullständig kontroll över skeendet men är oftast lite för omständiga när vi närmar oss offensivt straffområde och får därför inte ut så mycket vi vill av vårt spelövertag. Vår defensiv står dock stabil och hanterar gång på gång Vittsjöanfallarnas ”brutallöpningar”. Hemmalagets farligaste lägen kommer efter hörnor och långskott från Jutta Rantalas känsliga fötter. Vi går till halvtidsvila och  får nöja oss med det mål Evelyne Viens gjorde redan i matchens 3e minut.

Inför andra halvlek utgår vi från att Vittsjö ska flytta fram positionerna och gå för en kvittering. Trots detta verkar vi inte riktigt förbereda utan låter Vittsjö ta över initiativet i matchen. När vi erövrar bollen har vi lite för många passningar i fel riktning (bakåt) och när vi väl går framåt tenderar vi hamna lite för långt ifrån varandra för att kunna etablera samarbete och kombinera oss igenom Vittsjöförsvaret. Kvitteringen till 1-1 i 61a minuten kommer därför inte oväntat. Efter målet och några byten böljar matchen fram och tillbaka, det skapas lägen framför båda målen och bollen räddas på de båda mållinjerna men det blir inte fler mål.

Sammanfattningsvis ett typiskt derbyresultat efter en match som åtminstone i andra halvlek hade derbykaraktär. Vi kan inte glädjas över ännu en trepoängare men är nöjda över att den förlustfria derbysviten förlängdes ytterligare en match. Vi kan däremot glädjas över att Mia Carlsson gjorde säsongsdebut efter några veckors skaderehab och att Tilda Persson är fit-for-fight igen efter smällen hon fick mot FCR. Men nöjda med prestationen och resultatet är vi inte så tur vi får möjlighet revanschera oss redan på fredag när vi tar emot Djurgården på Arenan. Vi ses väl då🧡?