Kristianstads DFF
1998

Ingen ny trea men två sviter som består
2023-05-30 09:02

Hemmamatchen mot toppkonkurrenten Hammarby blev en så jämn och bra match som man på förhand kunde förvänta sig. Det skapades chanser framför båda målen och med tanke på att matchen spelades mellan seriens två målgladaste lag är det lite överraskande att det bara gjordes två mål jämnt fördelade mellan lagen. Med hänsyn till vår forcering och de avslut vi får till efter Hammarbys ledningsmål i 83e minuten är det med viss besvikelse vi får acceptera en inspelad poäng. Men de båda lagens sviter består - vi har fyra raka utan förlust medan bortalaget nu har fyra raka utan vinst.

Vår tränarstab hade som vanligt förberett våra spelare på bästa sätt och gett dom nycklarna för att hantera bortalaget offensiv. Vi lyckas bra med detta även om Hammarby kommer till matchens två första skarpa avslutslägen. Efter hand som minuterna tickar på och vi känner att defensiven fungerar som planerat kan vi även börja offensiven. Emmi får bra läge i 7e min men skottet går över. Minuten senare är Evelyne nära stötta ett motlägg i mål men bollen går utanför.

I 13e minuten tvingas vi till ett tidigt byte när Jordan får utgå pga skadekänning och ersätts av Harry. Emma tar klivet in centralt och med Alice till höger och Harry till vänster har vi den trebackslinje vi testade första gången vid hemmasegern mot Bajen i höstas. Tillsammans med hårt arbetande wingbacks, mittfältare och forwards har vi bra koll på bortalagets anfall. Tre minuter efter bytet vinner Evelyne djupledsboll och får till ett bra avslut men skottet går utsida burgaveln. I 33e minuten är vi nära ta ledningen efter hörna men Hlins nick går i målställningen och ut. Några mål blir det dock inte utan vi går till halvtidsvila med 0-0 efter en mycket jämn halvlek.

Andra halvlek börjar med visst övertag för bortalaget - ett övertag som resulterar i några hörnor men inga direkta farligheter. Istället blir det vi som får första skarpa läget i 59e minuten efter anfall på högerkanten som avslutas med inspel till Tabby vars skott tyvärr går i ribban. Bortalaget har därefter några starka minuter innan de tar ledningen i 83e minuten. Vi visar stark moral, låter oss inte nedslås utan påbörjar en av de starkaste slutforceringarna på flera år. Vi spelar oss fram till bra avslutslägen och har några farliga hörnor. I 86e minuten nickas Hlins avslut undan på mållinjen men revanschen kommer i 88e. Återigen har vi en hörna som Mia med precision lägger på Hlin vars nick den här gången står som en strut i målnätet. Så rättvist och skönt men vi är inte nöjda med en poäng utan trycker på hårt för att få in ett avgörande samtidigt som bortalaget tappar en del av den defensiva strukturen. Det går nästan att ”ta på rädslan” för en ny förlust. Men vi kommer inte närmare än bra avslut av Evelyne och Tozz och får därför nöja oss med en inspelad poäng. Till matchens lirare i de båda lagen utsågs Carly Wickenheiser i KDFF och Kyra Clooney-Cross i Hammarby. Om tillkännagivandet av dessa utmärkelser dröjt till att hela matchen var spelad hade priset till bortalaget sannolikt landat hos målvakten Anna Tamminen som räddade en poäng till Bajen idag.

Sammanfattningsvis en insats och en prestation vi ska vara nöjda med utifrån det motstånd som bjöds. Dock ett resultat som vi inte är riktigt lika nöjda med utifrån de chanser vi skapar under matchens sista 10 minuter. Men vi tar med oss allt som var bra och börjar redan imorgon bitti återhämtningen och uppladdningen inför nästa roliga utmaning - bortamatchen mot BK Häcken på fredag.

Riktigt bra insats idag - att målvakten är en del av motståndarlaget måste även vi acceptera men de fina lägen vi skapade kan ingen ta ifrån oss🧡.