Kristianstads DFF
1998

Tuff drabbning i Piteå
2022-04-11 09:53
Söndagens bortamatch i Piteå blev som väntat en tuff drabbning. Till skillnad från förra helgen i Norrland  visade sig dock vädergudarna från sin bästa sida och matchen spelades i strålande väder.

I inledningen av matchen var hemmalaget lite mer lyckosamma i sin press och vi hade lite svårt få till det spel vi önskar. Piteå är konsekventa i sina försök med centrala uppspel mot fysiskt starka Anam Imo - ömsom som target player och ömsom som djupledshot. Vårt första fina läge kommer i matchens sjunde minut när Tabby tar sig igenom på vänsterkanten men skottet går strax utanför målramen. Tre minuter senare får vi ytterligare ett bra läge men skottet strax utanför stolpen. I matchens elfte minut tar Piteå ledningen efter att vi gjort självmål. Upprinnelsen till målet är djupledsboll mot Imo som pressar KDFF-spelare så pass att undanrensningen går förbi Melina i målet. Surt men gott om tid kvar att spela.

Kvitteringen till 1-1 kommer i 23 e min efter att Evelyne petat fram bollen till felvänd Tabby i straffområdet. Evelyne fortsätter sin löpning och får med sig försvarare samtidigt som Tabby roterar runt sin och säkert drar bollen i mål. Så skönt och rättvist så långt. Glädjen över kvitteringen grumlas dock i 35e min när Piteå tilldöms straff och Evve samtidigt blir utvisad. Straffen räddas vackert av Melina som lurar straffskytten skjuta i fel hörn.

Vi får omgruppera efter utvisningen och spelar av sista 10 min för att i paus dra upp riktlinjer m.a.a. de ändrad förutsättningarna.

Vi gör ett byte i paus när Amanda A kommer in istället för DB. Ett byte som ger resultat i 50e min när Amanda med djupledsboll hittar Evelyne som tar sig förbi målvakten och sätter 2-1. Vi lyckas hålla spelat väl uppe trots en spelare mindre, hemmalaget har lite mer boll men vi är vassa när omställningslägena kommer. Piteå trycker på och lyckas - om än lite turligt - kvittera till 2-2 i 77e när skott styrs via KDFF-fot förbi chanslös Melina. Efter kvitteringen böljar spelet fram och tillbaka men det blir inga fler mål utan matchen slutar 2-2. Ett ganska rättvist resultat och en poäng vi får vara nöjda med med tanke på att vi spelade 58 minuter med en spelare mindre.