Kristianstads DFF
1998

Viktiga poäng med i bagaget till Skåne
2022-06-02 08:43

Måndagskvällens bortamatch mot Umeå IK slutade med viktig KDFF-seger 2-0 efter en insats som bäst kan beskrivas som en ”stabil dag på jobbet”. Samtidigt finns känslan att vi har mer att ”kräma ur” vilket vi förhoppningsvis kan visa redan på söndag när vi tar emot KIF Örebro.

Inledningen på matchen blev en relativt öppen historia med mer tydligt anfallsspel av hemmalaget än förväntat. Umeås försök med instick genom eller långbollar över vår backlinje hanterades överlag bra. Offensivt hade vi för många felpass och för otydliga linjer i vårt spel för att kunna vara nöjda med första 30 min. Sista tredjedelen av halvleken växlar vi upp, etablerar betydligt bättre spel på offensiva halvan och fixar ledningsmålet 1-0 i 38e min. Målet kommer efter vänsterhörna som Mia trycker in med hakan (!) vid bortre stolpen. Ett annorlunda men viktigt mål - för övrigt Mias första i årets serie. Vi kan gå till pausvila med en god känsla efter avslutningen och med ledning i ryggen.

Vi startar andra halvlek bra och Evelyne är nära öka på till 2-0 direkt men hemmamålvakten gör fin räddning nere vid stolproten. Umeå försöker trycka på framåt i jakten på kvittering och poäng - främst genom djupledsbollar då de ofta blir för ”långa i laget” när de anfaller. Deras bästa chanser är det dock vi som bjuder på när vi hamnar på hälarna och spelar gåfotboll. Men vi hanterar det vi bjuder på varför Melina bara behöver visa sin kapacitet vid ett fåtal tillfällen. Vi har ett tydligt initiativ i matchen, har några fina möjligheter skapa riktigt vassa lägen men får inte till det sista metern varför matchen lever fram till 77e min då vi ökar på till 2-0. Läget byggs upp vi effektivt, snabbt och fint kombinationsspel till höger innan passningen till Gabby som tar emot innan hon placerar bollen i nättaket. Vackert, viktigt och lite extra roligt för Gabby göra sitt första mål för KDFF. Sista 15 min flyttar hemmalaget fram ytterligare vilket ger oss nya omställningslägen - lägen och chanser där vi idag inte har den sista avgörande precisionen med oss för att öka ledningen ytterligare. Vi får istället glädjas över segern, tre härliga poäng och att vi fortsätter skapa bra lägen framåt.

Efter hemresa från Västerbotten imorgon börjar vi förbereda oss inför matchen på söndag. Väderprognosen är bra och vårt tabelläge intressant så vi hoppas på många KDFF-supportrar på läktaren.

Vi tackar laget för ännu en stabil insats och önskar en bra fortsättning på kvällen i Umeå🧡.