Kristianstads DFF
1998

Övertygande seger mot AIK
2022-09-12 06:30

Lördagseftermiddagens bortamatch mot AIK Solna slutade med övertygande seger med 6-2.

Efter några minuters "känna-på-spel" tar vi ledningen redan i 3e minuten - en ledning som ökas på genom ytterligare mål i 29e och 43e. Vi går till paus med tre måls ledning - något som kunde varit det dubbla med tanke på att vi har tre skott i virket och ytterligare några bra chanser där vi gärna haft lite bättre precision i avgörande ögonblicket. Vi har inte behövt gå på maxprestation men spelat smart och utnyttjat de spelöppningar som skapats på ett utmärkt sätt.

Vi trampar gasen i botten direkt efter paus och ökar på till 4-0 och 5-0 i 51a och 56e minuten. Så långt har vi dominerat totalt. Glädjande nog var Emmi tillbaka i startelvan och vi kan i paus unna oss vila Emmi och hennes fot och byta in vår "supersub" DB.

Efter riktigt bra prestation och fina 65 inledande minuter slappnar vi av och blir lite nonchalanta. Vi släpper in hemmalaget i målprotokollet och plötsligt står det 2-5 efter att vi tappat skärpan i passningarna och inställningen i närkamperna. Men vi skärper till oss igen på slutet och ökar till 6-2 i 90e - kunde blivit 7 och 8-2 också men AIK-målvakten lyckades parera.

Sammanfattningsvis en bra insats och en skön seger även om de båda baklängesmålen skaver lite så här direkt efter slutsignalen. Men när vi strax kliver på bussen för hemfärd mot Kristianstad med trepoängare i bagaget gör vi ändå det med ett leende på läpparna. Nu ser vi fram mot de kommande hemmamatcherna mot Hammarby och Djurgården.

Våra mål gjordes i tur och ordning av Evelyne, Tabby, Evelyne, Evelyne, Mia och Evelyne - jo det stämmer att Evelyne stänkte in fyra mål och gick upp i delad skytteligaledning.

Såg du inte matchen bör du kika på våra fina mål som du kan se HÄR

Härlig insats och välförtjänt seger - idag visade vi verkligen "var skåpet ska stå" från start🧡!