Kristianstads DFF
1998

En poäng i Eskilstuna och upp på andra plats.
2022-10-02 17:46

Söndagens bortamatch mot Eskilstuna slutade 1-1 efter en jämn match där vi tar ledningen i 27e minuten. Upprinnelsen till målet är ett misslyckat bolltramp av hemmaförsvarare som ger Tabby chansen sno åt sig bollen och frispela Evelyne som fri med målvakten inte gör något misstag. 7 minuter senare är vi nära utöka ledningen men DBs skott från snäv vinkel går stolpe ut. I 42a minuten tvingas vi byta ut Alice pga skada och in kommer Easther i ett rakt byte. Vi går till pausvila med ledning och bra kontroll på matchen utan att vi på något sätt övertygat.

Efter pausen kommer hemmalaget ut med lite mer energi och kvitterar i 59e minuten i ett anfall som börjar med att vi slår en ”indianpassning” som hemmaspelare bryter på mittplan. Melina är chanslös på det välplacerade skottet. Vi har svårt få till det organiserade anfallsspel vi vill ha och passningarna strandar oftast i Eskilstunas presspel. Hemmalaget har lite mer driv i löpningarna, satsar på att komma runt på kanterna men skapar inte några riktigt farliga lägen i boxen. Efter spelade 75 min har vi en lite bättre period men vi lyckas inte värdera lägena på ett sådant sätt att vi skapar chansen till ledningsmålet. Matchen slutar därför oavgjort 1-1 -precis som ifjor - vilket innebär att hemmalaget inte vunnit mot oss i Eskilstuna på de senaste 3 åren så allt tjat om Tunavallen som spöke kan vi nu sortera in i arkivet. Alltid något att glädjas över när vi idag fick nöja oss med en poäng.

Övrigt att glädjas över är att vi med dagens resultat klättrar upp till seriens andraplats med 4 omgångar kvar att spela. För att klättra ytterligare får vi förlita oss på andra lag men vi har iaf andraplatsen helt i egna händer nu.

Nu väntar landskampsuppehåll innan vi den 16 oktober återigen beger oss norrut - den här gången till Närke för match mot KIF Örebro.