SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Seriepremiären slutar med målfest
2024-04-13 20:02

2024-04-07 seriepremiär

Söndagens premiär började fantastiskt bra. Solen sken och spelarna ser framemot att börja säsongen efter en lång försäsong. Premiärens motstånd är ingen mindre än Kvarnby IK.

Vi började matchen bra redan från sekund 1. Kvarnby kör en rätt avvaktande press och låter oss spela mycket lugn boll i backlinjen. I minut 6 får Ebba en fin boll till sig och hon börjar att driva boll mot straffområdet, Ebba blir tacklad i straffområdet och det leder till straff för oss. Ebba väljer även att lägga straffen efter att ha repat sig, och det leder till en enkel 1-0 ledning.

Det dröjer inte mer än 1 minut när Ebba återigen får bollen vid sig och lägger bollen enkelt in mellan stolparna, 2-0 ledning i minut 7.

Under första halvlek äger vi väldigt mycket boll och vi spelar oss igenom gång på gång och utökar målledningen fram till domaren blåser av till halvlek. Vi går därmed in i paus med en skön 7-0 ledning

Andra halvlek drar igång och vi skapar lite bekymmer för oss själva genom att gå in med en alldeles för avslappnad känsla. Kvarnby försöker skapa chanser och trycker på våra försvarsspelare, men kommer inte riktigt till chans. I minut 62 spelar vi upp bollen återigen till Ebba som på ett säkert sätt rullar in bollen i mål igen. Det dröjer inte länge förens vi gör mål återigen och ökar på vår ledning.

I minut 76 strular vi till det i backlinjen. Vi försöker spela upp bollen men levererar en svag pass till motståndarna som vinner boll och drar ett skott in i mål. Ställningen är nu 10-1.

Andra halvlek rullar vidare och vi spelar väldigt svårt och bjuder på onödiga chanser som leder till halvfarliga lägen för Kvarnby. Trots det fortsätter vi att utöka vår ledning och straffar Kvarnby när de gör fel.

Slutresultat 14-1

Målskyttar:

Ebba Thorén 9 mål

Rut Larsson 2 mål

Vera Waldén 3 mål

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners