SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Derbypremiären slutar med 3 poäng
2024-04-21 22:29

Då var det dags för derby och vi åker till Bromölla för en sen söndagsmatch i ett perfekt fotbollsväder… trodde vi.

Det var även premiär på GRÄS, vilket kändes i benen. Helt plötsligt rullar bollen lite långsammare än vad vi är vana med och det skapar lite onödiga bekymmer för oss. I åttonde minuten blir det alltså Bromölla som tar ledningen pga felbedömning hos oss. Bromölla spelare vinner boll högt upp efter att vi skulle rulla boll från målvakt, vilket resulterar till att vi inte får den passningen vi eftersöker och det blir Bromölla som enkelt kan rulla in bollen i mål och tar ledningen.

Väl efter det insläppta målet hittar vi tillbaka till vårt spel och vi reparerar våra tidigare misstag. Trots det sätter Bromölla rätt hög press, men väl under matchens gång börjar vi se hur Bromölla blir trötta och sänker pressen. Vi rullar boll och söker ständigt lägen till att skapa målchanser, men fastnar ständigt i sista passningen. Under första halvlek är det vi som äger bollen större delen av matchen och Bromölla jagar ständigt och jämt men täpper till våra chanser vi får. Fram till Ebba kliver fram och tar läget när hon väl får det och trycker till bollen i mål i minut 44. Det dröjer inte länge förens Ebba återigen vinner boll och trycker till bollen i mål återigen. Mål nummer två kom alltså så fort att vi inte hann landa i att vi hade kvitterat, och helt plötsligt leder vi matchen i 45 minuten. Strax därefter blåser domaren av första halvlek och här någonstans blir vädret nästan obehagligt kallt.

Andra halvlek fortsätter vi att trycka på och hålla boll, medan Bromölla fortsätter att jaga boll. Det dröjer 11 minuter i andra halvlek och därefter utökar vi ledningen via Ebba som gör hattrick. Det står nu 1-3 till KDFF. Här någonstans sänker vi farten en liten stund och det börjar smyga fram lite känningar hos några spelare som börjar känna av lårsmärtor, vilket leder till att byten görs. Vi tappar lite tempo och bjuder in Bromölla till lite onödiga lägen. Trots temponedgång skapar vi ändå lite målchanser, som inte blir allt för farliga för målvakten.

Sedan hamnar vi i en sits där vi återigen bjuder in Bromölla och i princip ger bort bollen vid backlinjen som resulterar till att Bromölla straffar oss genom att rulla in bollen förbi Vera i minut 83. Det står nu 2-3 och vi har 7 minuter kvar + tillägg.

Efter det senaste insläppta målet rycker vi upp oss ordentligt. Alla bollar som rullar mot oss rensar vi bort och skyddar Vera i mål. Vi skapar några få lägen som inte blir allt för farliga, samtidigt som vi återigen bjuder in Bromölla till spel men reparerar våra misstag direkt efter. Sista 5 minuterna krigar vi ordentligt för varandra och skickar bort alla bollar som kommer i närheten av vårt mål. När domaren väl blåser av matchen kommer det ett litet lyckovrål från vår bänk och vi tar oss snabbt in i omklädningsrummet, för att ta skydd från kylan och fira vinsten med kungen

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners