SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

En pinne mot serieledarna
2024-06-02 21:44

Då var det dags för game day och vädret bjöd på gott och blandat. Det började med 25 grader och kvav luft. Tjejerna fick till sig ännu en gång att fylla på med mycket vatten innan och hinkar med vatten fylldes på.

 

När matchen väl drog igång såg vi hur mörk moln närmade oss och hur åskan och blixten var Påväg. Inget som hindrade oss från att göra 1-0 i 6 minuten av Ebba. Vi tar över matchen rätt så direkt och skapar målchanser större delen av första 17 min, vilket resulterar i att Ebba återigen får i bollen i mål och vi utökar ledningen till 2-0. Här någonstans har åskan närmat oss och domaren väljer att blåsa av så att vi kan ta oss in och vänta ut åskan.

Vi vill inte göra en ”favorit i repris” som Mia Carlsson gjorde sommaren 2021, där hon av rädsla kastar sig ner på marken när blixten slår ner utanför arenan.

 

Matchen återupptas efter ca 20 minuter, åskan har passerat, men regnet fortsätter. En tuff utmaning för oss att återta det vi lämnade. Matchen drar igång från minut 17 och vi börjar bra men även Växjö kommer ut med en ny energi och trycker på ordentligt. Vi lyckas dock spela runt och skapa lägen och strax innan domaren blåser av så utökar Victoria ledningen till 3-0.

 

Andra halvlek drar igång och Växjö kommer in med ännu mer energi, och de tar över spelet ordentligt. Viljan växer fram och de skapar farliga målchanser. Efter mycket tryck från Växjös håll får de in två mål på två minuter, och ställningen är 3-2. Tre minuter senare får vi straff och Ebba lägger enkelt in bollen i mål och gör hattrick. Trots det fortsätter Växjö att trycka på. Vi får några få målchanser, men förvaltar inte dessa tillräckligt väl. Växjö ligger på och i 88 minuten lyckas de få in bollen i mål och kvittera till 4-4 som också blev slutresultatet.

 

Det var en annorlunda match med olika väderförhållanden och en ny erfarenhet för våran del.

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners