SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

En bitter 1 poäng
2024-04-23 12:51

Då var det dags för seriens andra hemmamatch mot Ängelholms FF. Första halvlek drar igång och vi är inte helt påkopplade och i matchminut 23 släpper vi in ett tungt första mål. Därefter börjar vi komma in i matchen och har stundtals ett väldigt fint spel i vår speluppbyggnad. I slutet av första halvlek fortsätter vi att pressa på och börjar ta över matchen, vi kommer till flertals lägen men lyckas inte riktigt vara tillräckligt kyliga i sista tredjedelen. Vi går in i halvtidsvilan med ett 0:1 underläge men en fantastisk inställning och energi att vända matchen.

 

Andra halvlek drar igång och Ängelholm backar hem väldigt tidigt, men vi fortsätter med vår höga press och tillslut i matchminut 57 gör Ida Holm vårt första mål. Vi fortsätter att ha tålamod och sätta hög press, medan Ängelholm fortsätter att säkra bakåt och spela långa bollar när vi börjar göra det svårt för dem. Men i matchminut 67 får Ängelholm en omställning och lyckas med ett fint långskott gör 1:2 i matchen. Men detta påverkar inte spelet utan vi fortsätter kämpa och trycka på framåt, vi lär oss av våra misstag och det märks att Ängelholm börjar bli lite trötta och stressade och kort därefter gör vi 2:2 på en fint slagen frispark av Leija Nilsson som Zelda Ehlde efter en otrolig teknisk prestation lyckas sätta i mål. Efter målet höjer vi oss ytterligare en nivå och fortsätter leta efter vinnarmålet men Ängelholm fortsätter göra det trångt i sista tredjedelen. Vi håller i med vår höga press och lyckas vinna bollen i förhindra speluppbyggnade i nästan varje pressekvens. Men trots vårt hårda jobb lyckas vi i denna matchen inte få med oss 3 poäng. 

 

Efter en väldigt fin insats i andra halvlek så gick vi därifrån med tung känsla av besvikelse efter ett inte lyckats få med oss 3 poäng. Men sådan är fotbollen ibland, vi tar med oss att vi behöver bli bättre i sista tredjedelen och fortsätter jobba mot nästa match mot Lunds BK som spelas borta den 28 April.


Nyhetsarkiv
Derby2024-05-19 18:24
6 Poäng på 4 dagar2024-05-03 13:51
En bitter 1 poäng2024-04-23 12:51
2024-02-22 17:30
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners