Kristianstads DFF
1998

Bra start på cupen
2023-02-27 07:10

Söndagens gruppspelspremiär borta mot FC Rosengård slutade med KDFF-vinst 1-0 efter att Emmi gjort matchens enda mål i matchens 25e minut. Utöver att vinsten är viktig för det fortsatta cupspelet kan vi även glädjas över att ha hållit nollan för första gången på Malmö IP.

Första 45 min innehöll visst bollövertag för hemmalaget men vi var vassa i omställningarna och tvingades vid något tillfälle se FCR-försvarare rädda på mållinjen.Målet kommer efter att Emma tagit sig runt på kanten, slagit inlägg till Mia som avslutar på mål men skottet blockeras varpå Emmi tar vara på returen och gör det för matchen så viktiga första målet.I andra halvlek ökar FCR sitt bollinnehav men vi försvarar oss skickligt och håller med hjälp av Melinas räckvidd och målställningen nollan.

Med dagens insats i ryggen är det med stor tillförsikt vi beger oss till Linköping för nästa gruppspelsmatch på lördag 4/3. Linköping vann idag sin första cupmatch borta mot Alingsås FC med 7-0.

Så här summerar vår huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir dagens match::

"-Jag är nöjd med lagets insats och såklart även segern. Vi får en ganska väntad matchbild där vi försvarar oss bra över 90 min även om FCR hade stort bollövertag. Vi tar med oss försvarsspelet, 3 poäng och ett gott självförtroende. Till nästa helg vill jag få till ett bättre passningsspel och ett mer organiserat anfallsspel så vi vet vad vi ska jobba med på träningarna i veckan som kommer."