1998

Ny stabil bortaprestation - tre viktiga poäng
2022-05-17 12:45

Bortamatch mot FC Rosengård i fredags och ny bortamatch mot Hammarby måndag kväll. En av årets mest utmanande helger blev en helg vi hanterade med bravur.

Vi börjar matchen starkt första 10 min och pressar tillbaka Hammarby, Vi lyckas dock inte få till någon vass målchans utan får istället se matchen jämnas ut och bli en ganska öppen tillställning med snabba förflyttningar från straffområde till straffområde. Vi sätter ständig press på hemmalagets backlinje  genom hårt arbetande Evelyne på topp. Hammarby å sin sida försöker såra oss via instick genom backlinjen men vi har bra koll och de bollar som tar sig igenom tar Melina säkert hand om. I 21a min jobbar vi till oss matchens bästa läge så långt. Evelyne löper i djupled eftet precisionspass från Mia, tar sig förbi utrusande målvakten men hamnar i dålig vinkel vilket ger försvarare möjlighet rädda på mållinjen. Vi får vårt ledningsmål i 32a minuten efter en högerhörna som Sheila nickar på mål. Hemmamålvakten får undan bollen men den landar hos Emmi som kontrollerat placerar bollen i mål.

Efter målet blir Hammarby lite mer desperata och trycker på framåt vilket ger oss fina omställningsmöjligheter i form av en ständigt löpande Evelyne på topp. Fler mål innan pausvilan blir det inte så spänningen inför andra halvlek bestod.I grund och botten finner vi ingen anledning till några ändringar då vi stått stabila bakåt och samtidigt hotat Hammarby med både omställningar och upprullningar via kanterna.

I inledningen av andra visar hemmalaget bra energi och skapar några hörnor som vi hanterar utan risk för baklängesmål. Vårt 2-0 kommer i 54e minuten efter ännu en vass omställning - jodå det var en del av matchplanen ikväll - där Alice slår djupledsboll på ”läppen” till Evelyne som i sin tur löper ifrån försvararen och får på ett skott som målvakten räddar. Räddningen landar hos Sheila som kommer i andravågslöpning och säkert tar vara på returen. Med 2-0 till KDFF måste naturligtvis hemmalaget fortsätta flytta fram positionerna. Vi hanterar detta bra bortsett från en Hammarbyhörna som nickas mål i 60e min - ett mål som döms bort av oklar anledning.

Med 30 min kvar av matchen och tuff match i benen sen i fredags handlar resten av matchen om att disponera krafterna smart och behålla koncentrationen. Vi gör detta på ett riktigt bra sätt, tar tre härliga poäng och kan glädjas över andra fina bortaprestationen på drygt tre dagar. Utöver vinsten gläds vi över att vi precis som i fredags kan nyttja möjligheten till byten utan att stabiliteten i prestationen äventyras.

För spelare och ledare väntar nu en trevlig kväll i Stockholm innan morgondagens hemresa och de kommande förberedelserna inför hemmamatchen mot AIK på söndag.