SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

En bitter första bortamatch
2024-04-13 20:19

2024-04-13 Match mot FC Rosengård 
Det står bortamatch på schemat och bussen rullar till Malmö där motståndet är FC Rosengård. Ett lag som pressar högt och som har ettriga forwards.

Matchen drar igång och vi känner redan från start att de sätter hög press på oss. Trots det spelar vi oss förbi både första och andra pressen under matchens gång.

Rosengård tar ledningen i minut 5, där vi bjuder på misskommunikation i backlinjen. Efter 1-0 ledningen försöker vi vakna upp och komma tillbaka till matchen, men möts av större bekymmer i spelet. Vi har mycket bolltapp och stressar oss framåt när vi väl har bollen. Vilket leder till att Rosengård enkelt vinner tillbaka bollen och trycker på med fart. Väl vid bollvinst kommer vi ändå inte rätt, målvakten kommer ut högt och rensar bort bollarna som hamnar lite för långt från våra spelare. Rosengård fortsätter trycka på och väl när vi går in i halvlek står det 3-0 till Rosengård.

Vi går in i halvlek med inställningen om att vi har tid till att reparera våra bekymmer, och att vi tillsammans som lag måste jobba för det och inte förvänta oss att någon annan ska göra jobbet. I minut 54 får vi en frispark nära mål, trots fyra i mur lyckas Astrid dra till ett ”bend it like Beckham” liknande skott som skruvar sig lite fint i mål. Målet ger oss lite energi men inte tillräckligt för att orka ligga på och jaga mål. Vi kommer till lite lägen men luften går lite ur oss när Rosengård fortsätter att utöka ledningen. Matchen slutar med årets första förlust med slutresultatet 7-1 till Rosengård. Vår målskytt var Astrid. Vi tar nya tag och kommer tillbaka starkare. Vi tar med oss lärdomarna från denna matchen och bygger vidare på det som inte fungerade riktigt i matchen.

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners