SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

En dyster förlust i ett regnigt Lomma
2024-05-08 22:23

En trevlig färd till Lomma från Kristianstad drar igång vid 11:15 söndagen den 5/5. Tjejerna var taggade, det dunkades musik i bilarna. Väl i Lomma börjar vi som vanligt med en liten promenad, i en samlad trupp, för att känna på planen. Väl på uppvärmningen taggar vi till ytterligare och när domaren väl blåser igång matchen börjar regnet ösa ner. Perfekt fotbollsväder enligt vissa.

 

Matchen börjar knackigt, vi vet sen tidigare att GIF Nike gillar fasta situationer och är rätt skarpa på det. Väl i 5 min får Nike in bollen i mål i samband med långt inkast. Vi blir alldeles för bolltittande och skapar då problem för oss själva, vilket leder till att Nike kan rulla in bollen i mål efter en misslyckad rensning.

 

Det tar inte lång tid innan vi kvitterar däremot, redan vid avspark tycker vi upp oss och spelar bollen fint från Elsa i backen fram till Ebba som kvitterar i 6 min. Ett fantastiskt mål och ett fantastiskt spel fram till målet.

 

I minut 18 tar Nike över ledningen igen och vi låter de att styra spelet lite. Lite för mycket respekt för motståndarna från vårat håll. Vilket leder till att GIF ökar ledningen till 3-1 i 20 minuten. Därefter försöker vi få igång vårt spel, men blir ständigt begränsade när bollen rullar ut gång på gång och vår fart dras ner. Däremot får vi en frispark i 42 minuten, vilket leder till att Astrid trycker till en raket rakt in i mål.

 

I andra halvlek går vi in med inställningen med att inte låta GIF Nike styra spelet. Vi bestämmer oss för att äga bollen mer och ha tålamod. Inget vi riktigt lyckas med däremot, bollen rullar ut väldigt mycket och det försvinner massa tid när man jagar efter bollarna som försvinner iväg. Vi drar på oss en skada på vår målvakt Vera med, som skadar knät och som får oss alla att bli lite skakiga i benen. Som tur är det inget allvarligt med Vera men Rut får ställa sig i mål. Utöver det är det en väldigt händelselös andra halvlek, GIF Nike lyckas störa vårt spel ordentligt och vår frustration leder inte till mycket mer än bolltapp.

 

Nya tag till nästa match som är på söndag kl 12:00 hemma mot Malmö FF. Hoppas på fullt stöd på plats från er som läser detta.

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners