SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Tre heta poäng i ännu ett skånederby
2024-05-18 20:06
Tack till våra fantastiska föräldrar som alltid ställer upp som fotografer

Klockan 10:15 idag startades GPS:en och den visade vägen till Västergårds IP, där Eskilsminne står som motstånd. Ännu en solig dag och det klagar vi inte på. När vi väl rullar in i fina Helsingborg, vevar vi ner rutorna och möts av en skön sommarvind. Spelarna har fått hårda direktiv om att fylla på med mycket vatten redan kvällen innan men även under resan.

 

Under uppvärmningen märker man hur taggade vi är och redo för vad som komma skall. Trots värmen ser vi väldigt pigga ut.

 

Matchen blåses igång och redan från start äger vi mycket boll. Redan i minut 4 rullar vi in bollen i mål och det jublas och firas ordentligt. Rappe bjuder på ett fint mål.

Vi fortsätter att äga boll, men gör lite småtabbar som inte påverkar spelet allt för mycket. I minut 19 får vi en hörna och bollen landar mitt i smeten, vilket gör att vi fajtas om bollen i straffområdet. Vi får till ett skott och målvakten i Eskilsminne gör en otrolig räddning, men får inte tag i bollen. Returen går till massa spelare, men Vera W är starkast och trycker till bollen i mål. Jubel brister ut igen och tjejerna som sitter på bänken gör ett otroligt jobb med mycket peptalk. Några minuter senare blåser domaren av för en kort vattenpaus, vilket behövdes. Matchen drar igång igen och vi skapar lägen, men får inte riktigt till skotten, så det blir enkla skott för målvakten att ta.

 

Andra halvlek drar igång och även där fortsätter vi äga boll mycket. Första fem var dock lite svårspelad från vårt håll, men vi lyckas få spelet under kontroll. Vi skapar lite längre anfallspel än vad vi gjorde i första halvlek och förhindrar motståndarnas anfallsspel på ett stabilt sätt. Vi skapar mållägen även i andra halvlek, men lyckas inte riktigt få kraft eller bra styrning i skotten. Tiden är nu på 90+2 min och vi får en hörna som vi även där lyckas trycka in i mål av ingen mindre än vår Linnea.

 

Slutresultat 0-3, det tack vare en fantastisk laginsats!

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners