Tryck här och bli Supportermedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bortamatch i ett Norrbotten i vinterskrud
2023-04-01 18:00
Ankomst till Luleå kl 1645 idag.

När ”vårens första dag” tog sin början i Kristianstad startade en lång dag för våra spelare och ledare som imorse påbörjade uppladdningen inför och resan till söndagens match i Piteå. Med start kl 07.15 körde spelarna en lätt träning på konstgräset innan resan norrut påbörjades. Väl framme i Luleå (där övernattning sker)  möttes truppen av ett vackert vinterlandskap i skarp kontrast till den skirande vårgrönskan i Skåne. Men efter en kall natt väntar en fin vinterdag och vid matchstart utlovar SMHI 2 plusgrader och nästan vindstilla - mao riktigt fina förutsättningar för en bra fotbollsmatch med tanke på årstiden och breddgraden.

 

Både vi och Piteå kommer till spel med bra känsla från premiäromgången. Piteå gjorde en bra insats i Malmö och fick med sig en poäng hem efter 1-1 mot FCR. I startelvan hade laget hela fem nyförvärv och utifrån matchbilden kan konstateras att kloke tränaren Stellan Carlsson och spelarna i Piteå lyckats väl med skapandet av ”ett lag” med ett vägvinnande spel. För kontinuiteten står evigt unga mittbacken Fasth Ikidi, trotjänaren Ellen Lövkvist samt mittfältsmotorn och lagkaptenen Fanny Andersson (vars kontrakt löper ut i sommar). Vår tränartrio var på plats i Malmö så vi tror oss veta vad som väntar och har såklart en plan för hur vi ska få till en riktigt bra och poänggivande prestation. Med detta sagt är vi såklart väl medvetna och förberedda på att det är en riktigt tuff - i dubbel bemärkelse- match som väntar.

 

För vår egen del har vi under veckan haft lite småskador och i skrivandes stund är det sannolikt att Mia C inte kommer till spel. För övriga får känslan på matchdagen avgöra. Förhoppningsvis kan vi ha lite nytta av de matcher Hlin gjorde för Piteå innan hon kom till KDFF när vi försöker tänka oss in i Piteås sätt att tänka fotboll. Vi kan väl även hoppas att Hlini kryddar återkomsten till LF Arena i Piteå med ytterligare ett inskjutet mål - men den här gången med bollen in i hemmalagets nätmaskor.

 

Följer du inte på plats kan du i vanlig ordning följa den via Kristanstadsbladets liverapportering  eller se den på Viaplay. Oavsett vilket är det avspark kl 15.00.

 

Kom igen nu KDFF - full fartoch koncentration från start så det blir en rolig hemresa till Skåne på söndag kväll🧡.

 

Om du inte minns hur motsvarande match slutade ifjor har du chansen fräscha upp minnet HÄR

Emelia Oskarsdottir lånas ut till Selfoss under våren
2023-03-31 12:00
Emelia Oskarsdottir firar sitt första mål i Damallsvenskan.

KDFF och isländska Selfoss har idag kommit överens om att Emelia Oskarsdottir lånas ut till Selfoss under vårsäsongen.

 

"Emelia behöver mer matchtid på seniornivå vilket vi med nuvarande konkurrenssituation i A-laget inte kan lova och än mindre garantera. Vi ser utlåningen till Selfoss som ett bra steg på Emelias utvecklingstrappa och vi vet att hon kommer hamna i mycket goda händer i där. Fler matchminuter på seniornivå är viktigt för Emelia utifrån hennes ålder och den potential hon besitter. Selfoss tränas sen 2022 av KDFFs tidigare ass tränare Björn Sigurbjörnsson vilket underlättat det här beslutet då vi, Emelia och Selfoss kommer kunna ha en tät dialog under våren. Målsättningen och förhoppningen är att månaderna på Island ska få Emelia att ta nästa steg och ytterligare närma sig en plats i vår startelva.” säger KDFFs sportchef Lovisa Ström.

 

Vi önskar Emelia lycka till på Island och hälsar välkommen tillbaka i sommar🧡.

Vi behöver dig
2023-03-30 09:43

KDFF är en förening som likt alla andra föreningar är väldigt beroende av ideella krafter i många positioner ifrån styrelsen genom alla event samt aktiviteter utanför plan till det som händer på och runt matcherna. Detta skapar en härlig känsla av gemenskap, tillhörighet samt klubbkänsla som föreningen är helt beroende av.

 

Vi har idag ett underbart gäng av volontärer som ställer upp i vått och torrt för föreningen och kombinerar ideellt arbete med härligt kamratskap och umgänge.

Vi behöver alltid fler som är villiga att bli en del av denna gemenskap och vi har behov som kan passa alla och envar.

 

Tycker du att detta skulle vara spännande så skicka ett mail till info@kdff.nu.

 

Vi behöver dig.

Matchens reporter är tillbaka
2023-03-29 21:00

Matches reporter: 

 

Under matchen mot Kalmar hade alla barn möjlighet att  tävlade om att bli matchens reporter. 

Det slutade med att vi fick två vinnare. 

Stort grattis till  Gabriel Ericson och Emmi Olsson. 

 

Som matchens reporter får du vara med på planen under A-lagets uppvärmning, vara med i omklädningsrummet innan match, titta på matchen tillsammans med tre kompisar och efter matchen får du intervjua en spelare. 

 

23/4 mot Uppsala är matchens reporter Emmi Olsson som kommer intervjua Josefin Harrysson

 

8/5 mot Brommapojkarna är matchens reporter Gabriel Ericson som kommer intervjua Mia Carlsson.

 

Stort grattis!!

Stabil premiärvinst
2023-03-26 18:45

Premiären i OBOS Damallsvenskan slutade med övertygande KDFF-vinst 3-1 hemma mot IFK Kalmar. En vinst som säkrades efter en bra första halvlek när vi går upp i klar ledning 3-0.

Ledningsmålet kommer i matchens 9e minut - efter att vi redan varit nära några gånger - när Tabby dansar fram längs kortlinjen och bjuder Emmi på en ”räkmacka”. Emmi tackar och placerarnsäkert in bollen i mål. Efter detta fortsätter vi ha mycket boll men faller in i bortalagets lite lägre tempo vilket gör att vi får vänta på nästa mål till 41a minuten. Alice spelar upp på felvänd Evelyne som vänder bort motståndaren och drar upp bollen i nättaket invid första stolpen. Av bara farten gör vi i 45e 3-0 när Evelyne på djupledsboll kommer ner till kortlinjen och återigen tar Emmi vara på en smörpassning och gör sitt andra mål för dagen. Vi har fått den start vi önskat efter en väl genomförd första halvlek.

 

Matchens andra halvlek är inte mycket att skriva om med KDFF-ögon sett då vi inte förmår driva upp det matchtempo som hade behövts för att dubbla målskörden. Vi har några fina anfall med bra kombinationer men får inte bollen över mållinjen. Istället reducerar IFK Kalmar i 85e minuten efter en med deras ögon sett fin omställning. Med KDFF-ögon sett tittar vi för mycket på boll och tappar spelare på bakre som enkelt kan nicka in inlägget. Ett baklängesmål som vi tar lärdom av framöver.

 

Sammanfattningsvis en stabil insats där vi gjorde vad som krävdes och där vi troligen haft både en eller två växlar ytterligare att peta in om det hade behövts. Utöver de tre poängen är vi nöjda med att inte ha drabbats av någon skada samt att Maja Wangerheim och Julia Andersson båda fick debutera i Damallsvenskan. Med en bra start i ryggen ser vi nu fram mot nästa tuffa ”nöt som ska knäckas” - Piteå IF DFF borta söndag 2 april.

 

Till bästa spelare i KDFF utsåg Stadium/Maxi vår tvåmålsskytt Emmi Alanen.

 

Dagens startelva:

 

Melina - Sheila/Alice/Jordan/Harry/Emma - Carly/Emmi - Hlin/Evelyne/Tabby

 

Byten: Tilda o Amanda in i 59e isf Sheila och Emma, Tozz in i 71a isf Alice, Maja och Julia in i 85e isf Harry och Carly.

 

Bra jobbat - tack för en bra start på säsongen🧡!

 

Matchens mål har du chansen se i repris HÄR

Spaning från sista träningen innan premiären
2023-03-25 13:55
Uppvärmningsövning där våra ass tränare Alex och Danne får chansen aktivera ben, fötter och huvud.

Kl 10.00 idag drog den matchförberedande träningen inför matchen mot IFK Kalmar igång på Fotbollsarenan. Om förmiddagens väder håller i sig har vi anledning att se fram mot en riktigt bra plan när matchen drar igång imorgon - en plan som isf hunnit torka upp lite efter veckans regnskurar.

 

Träningen idag användes för att gnugga detaljer som uppspelsvarianter på egen planhalva, passnings- och löpvägar in i offensivt straffområde samt såklart lite fasta situationer. Med nya fötter med rätt tillslagskänsla in i truppen i år finns det goda förutsättningar för att ett tidigare starkt vapen kommer kunna bli ännu viktigare i år oavsett om vi tänker hörnor eller frisparkar.

 

Vi noterade bra energi och mycket glädje i truppen där alla verkligen ser fram mot att serien drar igång. Efter träningen tar vi pulsen på vår ass tränare Daniel Angergård inför premiären:

 

Noll insläppta mål eller bra utdelning offensivt - vad blir nyckeln till en bra prestation och 3 poäng?

 

”Vi vill tillbaka till den fina kombination bra prestation/vunnen match igen. Vi är revanschsugna och rejält taggade inför premiären och möjligheten att få spela inför vår hemmapublik igen. Som tränare hoppas vi såklart att alla delar i spelet kommer sitta och att vi kan bjuda publiken på både en hållen nolla och flera mål framåt.”IFK Kalmar har precis som inför förra årets premiär haft ganska stora förändringar i truppen jämfört med sista matchen i höstas. Laget har dessutom en ny tränare i Jens Wedeborg. Har ni haft möjlighet bilda er en uppfattning om deras spelidé och hur den ska hanteras?


”Vi har sett ett par av deras senaste matcher och känner att vi fått en bra uppfattning om deras spelidé 2023. Vi har under veckan förberett oss lite extra på de detaljer som behöver snäppas upp så idag är jag övertygad om att vi kommer få till en riktigt bra insats imorgon. En insats där grunden läggs via koncentrerat och energiskt defensivt arbete över hela planen i minst 90 min och som toppas med kreativitet, effektivitet och tro på vår egen gameplan på offensiv planhalva.”


 Bortsett från tidigare skadade/sjuka Kajsa T (för övrigt rejält aktiv på dagens träning) och Alice Nordenberg ser vi ut att kunna komma till match med övriga spelare tillgängliga. Med anledning av styrkan i en bred trupp och en trupp där så många som möjligt har matchminuter i benen inför den intensiva våren är det troligt att vi ser någon rotation i startelvan jmf med matchen förra helgen. Men mer om detta imorgon.


Kommer du ihåg premiärmatchen mot IFK Kalmar 2022? Om inte kan du fräscha upp minnet och reta fotbollsaptiten HÄR

 

Vi ses på Arenan imorgon🧡!

Köp ditt årskort 2023
Nyheter från våra lag
F9 (2014), 26/03 21:05 
Damallsvenskan, 26/03 18:45 
Damallsvenskan, 24/03 13:00 
Damallsvenskan, 18/03 19:45 
Damallsvenskan, 17/03 14:00 
F12/F13 (2010 & 2011), 14/03 16:14 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners