SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
2024-05-27 06:14

Det är dags för F18 landskamp på Kristianstads fotbollsarena!!

På fredag 31 maj kl 18.00 är det avspark för Sverige - Danmark. 

 

Kom till arenan och se Sverige unga talanger!

Med I F18-landslaget är KDFF Emma Broddheimer. 

 

Inträde: 

Barn under 7 år går in gratis!

Övriga: 50 kr

 

Lagbiljetter säljs till alla lag som vill komma på match. 

Biljetter köper du på www.kdff.nu

 

 

Ambitionsträningar för flickor 2009-2011
2024-05-26 21:20

Ambitionsträningarna är för dig som gillar fotboll och vill se hur det är att träna i KDFFs akademiverksamhet. Varje år genomför vi fyra träningar där spelare från regionen kan anmäla sig. Det kan vara för att känna på och visa upp sig inför akademiuttagningarna i KDFF, eller kan det bara vara för att få riktigt bra träningar för du älskar fotboll. 
I år ligger träningarna 

 

Datum för träningar: 
25/6 kl. 09.30-11.00

27/6kl.  09.30-11.00
6/8  kl.09.30-11.00 

8/8 kl. 09.30-11.00


Målgruppen för träningarna 2024 är du som är född 2009, 2010 eller 2011.
Träningarna hålls av Fotbollsutvecklaren och tränare från Akademin.Vi hoppas att du som anmäler dig vill mycket med din fotboll oavsett om du har tankarna på vår akademi eller någon annan väg till utveckling. Vi vill vara en katalysator till utveckling av tjejer som vill satsa mot en karriär inom fotboll och detta är ett av våra verktyg för detta.

Kostnad: 500 kr 

 

ANMÄLAN GÖR DU >>HÄR

 

Summercamp 2024
2024-05-26 09:55

Två härliga veckor fylls av varierande aktiviteter som olika idrotter, spel, pyssel, bakning och hinderbanor. Lägret är kostnadsfritt och lunch serveras varje dag.

Begränsat antal platser.   

Vi är utomhus så mycket som möjligt. Kläder efter väder!

 

När: 8-12 juli och 29 juli-2 augusti kl. 09.00-14.30 

Var: Vilans IP 

Åldersgräns: 6-12år  

Pris: Gratis                   

Anmälan via digitalt formulär  OBS! Du kan endast anmäla ditt barn till antingen v28 eller v31

Resor: Barnen tar sig själva till och från samlingsplatsen på Vilans idrottsplats. 

Ledare: Duktiga instruktörer, personal som arbetar inom skola, fritid, idrott samt feriearbetande ungdomar

 

HÄR ANMÄLER DU DIG TILL LÄGRET!

>>HÄR>HÄRHÄR

 

Metodik och konsekvens - vinst mot BP
2024-05-25 20:00

Vår femte bortamatch i serien slutade med vår femte raka bortavinst i år. Matchen som spelades mot BP på ett solgassande Grimsta IP slutade med en övertygande KDFF-seger efter ännu en stark andrahalvlek där vi vänder underläge 0-1 till en klar seger 3-1.

 

Om matchen och spelet kan sägas att matchbilden blev den förväntade där BP med sin 5-4-1 uppställning låg lågt och tätt och siktade in sig på omställningar medan vi metodiskt och enligt plan försökte kombinera oss fram till målchanser. Vi börjar bra men åker på en kontring och baklängesmål i matchens 14e minut efter ett bolltapp på mittplan. Lite onödigt kan det tyckas med tanke på att vi var förvarnade om hemmalagets förmåga men samtidigt måste vi erkänna att BP gör det bra och är vassa i omställningen. Med en stark tro på vår plan och vår förmåga fortsätter vi äga matchen men tvingas gå till halvtidsvila i underläge efter att hemmalaget gjort mål på sitt enda skott på mål under matchens första 45 min.

 

Vi kommer  ut till matchens avslutande 45 min med en fortsatt tro på det vi gör och med vetskapen om att vi i år gjort många starka andrahalvlekar. Vi får vår välförtjänta kvittering i matchens 53e min efter att Emma P vackert tar sig fram i straffområdet och ännu vackrare frispelar Katla som omöjligt kan missa den räkmacka hon serveras. Vi tar ledningen i 72a min när Tilda efter vackert förarbete av Hlin stöter bollen i mål inne i målområdet. Hemmalaget går ”på knäna” samtidigt som vi är noggranna med att undvika BPs omställningar. För ordningens, rättvisans och säkerhets skull gör Tabby 3-1 i 81a min efter att hon lurat BP-försvarare slå passning på farlig yta. En yta där Tabby så klart dyker upp, bryter bollen och fri med målvakten rullar hon bollen i mål och punkterar matchen.

 

Sammanfattningsvis ännu en gedigen insats där vi efter metodiskt och varierat anfallsspel tar en odiskutabel seger - en seger som borde varit något mål större utifrån de fina chanser vi skapar. Men glädjande att se hur konsekventa våra spelare är matchen igenom och att det gav resultat i form av tre nya poäng med hem till Skåne. Vi unnar oss någon dags extra firande då nästa match inte spelas förrän den 9 juni när vi tar emot BK Häcken på Kristianstads Fotbollsarena. En match i seriens toppskikt du inte får missa!

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emma P/ Polks /Harry / Tilda P - Alice/ Carly - Hlin / Emma B/ Katla - Tabby

 

Byten: Emmi in isf Emma B i 46e, Gudny och Sofia in isf Emma P och Harry i 71a, Tilda S in isf Katla i 77e samt Filippa in isf Alice på stopptid.

 

Tack för underhållningen och en riktigt bra prestation -  njut den härliga känslan av fem raka vinster när vi nu går in i ett kort matchuppehåll🧡.

Inför: Brommapojkarna borta
2024-05-24 14:00

I helgen är det dags för årets femte bortamatch när vi går in i seriens åttonde omgång. Vi beger oss idag norrut mot Stockholm för match mot Brommapojkarna imorgon med avspark kl 13.00 på Grimsta IP.

 

Om BP vet vi att de i huvudsak har förra årets trupp, ledarstab och spelidé intakt. De är duktiga på att ligga rätt i de defensiva positionerna och har i år visat god förmåga ställa om vid rätt lägen utan att blotta sig bakåt. Laget ligger f n på sjunde plats med 11 inspelade poäng med Ellen Toivio och Sara Olai som bästa målskyttar med två gjorda mål vardera. Av erfarenhet vet vi att matcherna på Grimstas plastgräs brukar bli tuffa och vi förväntar oss inte något annat av morgondagen heller.

 

Vi kommer som bekant till spel med en bra trend och en stigande formkurva. I de senaste matcherna har vi successivt fått fler spelare tillgängliga och tack vare detta även fler nycklar att lösa vår spelide med. Senast mot Växjö hittade vi dessutom den önskade "överväxlen" när det var dags att stänga matchen. Så förutsättningarna inför morgondagen måste trots ett förväntat starkt motstånd anses vara goda.

 

Innan fredagsförmiddagens träning tänker Daniel Angergård så här om matchen mot BP:

 

Ny spännande utmaning på lördag när vi tar oss an BP som så här långt är en av seriens positiva överrraskningar. Vad är det för motstånd som väntar? Spelar de annorlunda jmf med ifjor eller har de "bara" blivit duktigare på att genomföra sin gameplan?

 

"-BP har haft en bra start på säsongen och det är en tuff bortamatch då de är obesegrade hemma hittills. De har fått jobba kontinuerligt med ledare och spelare över tid, vilket oftast är en framgångsfaktor i fotboll. Det är ett hårt jobbande lag som försvarat mycket i 5-4-1 och som är giftiga i omställningarna." 

 

Vi fick ju till en bra insats mot Växjö i måndags och lyckades även lägga in en högre växel sista 30 min när vi stängde matchen. Hur ser du på i efterhand på matchen och vår prestation?

 

"-Vi kommer ut väldigt starkt i inledningen av matchen och får välförtjänt tidig utdelning. Om man får önska något mer hade vi gjort 0-2 målet tidigare för att inte bjuda in Växjö som det blir under andra halvlek där de trycker på för 1-1 under en period. Skönt att vi kan försvara oss bra, stänga igen och hålla nollan."

 

Status i truppen?

 

"-Vi har samma förutsättningar som inför förra helgen - dvs samtliga utom Amy tillgängliga - vilket innebär en utmaning för oss tränare när truppen ska plockas ut."

 

Matchen kan för den som inte är på plats på Grimsta streamas hos Viaplay eller följas via Kristianstadsbladets liverapporering.

 

Nu kör vi KDFF - inget ska kunna ångras när matchen blåses av imorgon eftermiddag🧡.

DAMERNA FÖRST
2024-05-22 10:00

Tio toppklubbar från tre olika sporter, nu går de samman i den unika satsningen Damerna Först.  – Detta har potential att bli hur bra som helst, säger Lotta Schelin.

 

Fotbollsikonen Lotta Schelin har tillsammans med initiativtagaren Åsa Nathell, filat fram formerna för damidrottssatsningen Damerna Först och där samlat fotbollsklubbarna Hammarby IF, BK Häcken, Piteå IF, FC Rosengård, Kristianstads DFF, handbollsklubbarna IK Sävehof och Skuru IK samt ishockeyklubbarna Luleå Hockey, Modo Hockey och Djurgården Hockey. Satsningen riktar sig mot företag som vill vara med i matchen och investera i damidrotten.

 

– Vi drömde om just dessa tio klubbarna och samtliga ville hänga på. Det är vi jätteglada för. Jag känner verkligen att jag brinner för den här satsningen och att få se hur långt det kan bära när vi går samman över gränserna. Det är riktigt mäktigt. Av egen erfarenhet vet jag också att om man verkligen investerar i något brukar det ge resultat. Detta har potential att bli hur bra som helst, säger Lotta Schelin.

 

Damerna Först vill också skapa ett nätverk för både klubbar och partners där alla tillsammans kan fortsätta jobba uppåt och framåt.

 

Otroligt glädjande att projekt som Damerna Först sätts igång, tror stenhårt på samverkan mellan idrotter och på så vis öka  slagkraften till bättre förutsättningar och jämnställdhet där vi fortsatt har en lång väg att gå. Jag hoppas det finns investerare där ute som tar chansen och hoppar på projektet genom att redan nu förstå värdet i vad som kommer skapas. Självklart vill jag som individ och vi som klubb vara med och bidra till att lyfta damidrotten säger KDFFs tränare Johanna Almgren. 

 

Damerna Först är i startgroparna och ambitionen är att växa så att fler idrotter och klubbar kan involveras framöver.– Vi drömmer stort och hoppas att det här kommer att bli en vägvinnande satsning för alla parter, avslutar Lotta Schelin.

 

Läs mer på damernaförst.se.

BLI MEDLEM
Köp din biljett här!
Nyheter från våra lag
F19, 27/05 09:22 
F19, 27/05 09:20 
OBOS Damallsvenskan, 25/05 20:00 
OBOS Damallsvenskan, 21/05 06:37 
F17 Regional, 19/05 18:24 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners