Tryck här och bli medlem i KDFF!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
Ingen ny trea men två sviter som består.
2023-05-29 23:00

Hemmamatchen mot toppkonkurrenten Hammarby blev en så jämn och bra match som man på förhand kunde förvänta sig. Det skapades chanser framför båda målen och med tanke på att matchen spelades mellan seriens två målgladaste lag är det lite överraskande att det bara gjordes två mål jämnt fördelade mellan lagen. Med hänsyn till vår forcering och de avslut vi får till efter Hammarbys ledningsmål i 83e minuten är det med viss besvikelse vi får acceptera en inspelad poäng. Men de båda lagens sviter består - vi har fyra raka utan förlust medan bortalaget nu har fyra raka utan vinst.

 

Vår tränarstab hade som vanligt förberett våra spelare på bästa sätt och gett dom nycklarna för att hantera bortalaget offensiv. Vi lyckas bra med detta även om Hammarby kommer till matchens två första skarpa avslutslägen. Efter hand som minuterna tickar på och vi känner att defensiven fungerar som planerat kan vi även börja offensiven. Emmi får bra läge i 7e min men skottet går över. Minuten senare är Evelyne nära stötta ett motlägg i mål men bollen går utanför.

 

I 13e minuten tvingas vi till ett tidigt byte när Jordan får utgå pga skadekänning och ersätts av Harry. Emma tar klivet in centralt och med Alice till höger och Harry till vänster har vi den trebackslinje vi testade första gången vid hemmasegern mot Bajen i höstas. Tillsammans med hårt arbetande wingbacks, mittfältare och forwards har vi bra koll på bortalagets anfall. Tre minuter efter bytet vinner Evelyne djupledsboll och får till ett bra avslut men skottet går utsida burgaveln. I 33e minuten är vi nära ta ledningen efter hörna men Hlins nick går i målställningen och ut. Några mål blir det dock inte utan vi går till halvtidsvila med 0-0 efter en mycket jämn halvlek.

 

Andra halvlek börjar med visst övertag för bortalaget - ett övertag som resulterar i några hörnor men inga direkta farligheter. Istället blir det vi som får första skarpa läget i 59e minuten efter anfall på högerkanten som avslutas med inspel till Tabby vars skott tyvärr går i ribban. Bortalaget har därefter några starka minuter innan de tar ledningen i 83e minuten. Vi visar stark moral, låter oss inte nedslås utan påbörjar en av de starkaste slutforceringarna på flera år. Vi spelar oss fram till bra avslutslägen och har några farliga hörnor. I 86e minuten nickas Hlins avslut undan på mållinjen men revanschen kommer i 88e. Återigen har vi en hörna som Mia med precision lägger på Hlin vars nick den här gången står som en strut i målnätet. Så rättvist och skönt men vi är inte nöjda med en poäng utan trycker på hårt för att få in ett avgörande samtidigt som bortalaget tappar en del av den defensiva strukturen. Det går nästan att ”ta på rädslan” för en ny förlust. Men vi kommer inte närmare än bra avslut av Evelyne och Tozz och får därför nöja oss med en inspelad poäng. Till matchens lirare i de båda lagen utsågs Carly Wickenheiser i KDFF och Kyra Clooney-Cross i Hammarby. Om tillkännagivandet av dessa utmärkelser dröjt till att hela matchen var spelad hade priset till bortalaget sannolikt landat hos målvakten Anna Tamminen som räddade en poäng till Bajen idag.

 

Sammanfattningsvis en insats och en prestation vi ska vara nöjda med utifrån det motstånd som bjöds. Dock ett resultat som vi inte är riktigt lika nöjda med utifrån de chanser vi skapar under matchens sista 10 minuter. Men vi tar med oss allt som var bra och börjar redan imorgon bitti återhämtningen och uppladdningen inför nästa roliga utmaning - bortamatchen mot BK Häcken på fredag.

 

Riktigt bra insats idag - att målvakten är en del av motståndarlaget måste även vi acceptera men de fina lägen vi skapade kan ingen ta ifrån oss🧡.

 

Dagens startelva:

 

Melina - Alice/Jordan/Emma - Sheila/Carly/Emmi/Tilda - Hlin/Evelyne/Tabby

 

Byten: Harry in isf Jordan i 13e, Mia in isf Tilda i 57e och Tozz in isf Sheila i 74e.

 

Highlights från matchen hittar du HÄR

3e raka mot 08a?
2023-05-28 18:00
Matchvärd: Sparbanken Skåne. Matchbollssponsor: Nyskördade morötter, Lyckås Gård

Imorgon kl 19.00 är det avspark i vår nästa match på Fotbollsarenan. En match som får kallas toppmatch då det ju är nuvarande trean och fyran i tabellen som möts. Alla uppdaterade förstår att det är Hammarby som står för motståndet och att vi har en ny härlig och tuff utmaning framför oss.

 

Jmf med matchen i höstas har bortalaget plockat in landslagsmeriterade Julia Roddar och lånat in lovande japanskan Maika Hamano från Chelsea. Bland spelare som lämnat kan nämnas Emma Jansson och Emilia Larsson som efter flera år och många matcher i Hammarby  båda lämnade för spel i FC Rosengård. Hammarby inledde säsongen som en virvelvind, vann sin grupp i cupen övertygande och spelar final mot Häcken den 6 juni. I serien togs sex raka segrar innan det blev förluster mot Häcken och Piteå samt oavgjort mot FCR senast. Vi kan förvänta oss ett Hammarby som vill tillbaka till vinnarspåret snarast.

 

För vår egen del har vi nio matchfria dagar bakom oss innan vi den här veckan klipper två matcher på fem dagar. En oregelbundenhet som både kan vara stökig och bra beroende på hur tiden mellan matcherna hanteras. Vi kommer till spel med målsättningen att ta tredje raka segern mot lag från vår huvudstad efter de senaste vinsterna mot BP resp Djurgården. Tiden efter matchen mot Djurgården har använts för både återhämtning och hård träning - en träning som senaste dagarna blivit mer och mer inriktad på matchen mot Hammarby. Vi har inför söndagens matchförberedande träning samtliga spelare tillgängliga varför ledarstaben har en delikat uppgift framför sig när truppen och startelvan ska formeras.

 

Inför söndagens träning får vi några minuter med vår ass tränare Alexander Fridlund.

 

Först två matcher på fem dagar (Vittsjö resp Djurgården) och sen matchfritt i nio dagar - frustrerande eller bra?

 

”-För vår del har det varit riktigt skönt, vi har haft de flesta i träning och fått se några riktigt bra träningar i slutet av veckan. När matcherna ligger tätt blir träningarna av förklarliga skäl lågbelastande men senaste veckan har vi gasat på rejält vilket vi förhoppningsvis har nytta av imorgon.”


Swinging Bajen” imorgon - hur tänker vi kring den defensiva disciplinen resp den offensiva kreativiteten inför matchen?

”-Tränarstaben med Beta i spetsen lägger mycket tid på hur vi ska vara jobbiga att möta och på hur vi ska försöka störa Hammarbys speluppbyggnad. Det kan som du säger sammmanfattas med disciplin som ett nyckelord för hur vi ska hantera deras starka offensiv. Att Hammarby gärna kliver på rejält framåt och gärna pressar högt  kommer ge oss bra lägen vi tänker ta tillvara.”

 

Medias rubriker ang Hammarby under våren har handlat mycket om offensiven med Janogy och Vinberg. Några andra individuella kvaliteer vi behöver ha extra koll på?

 

”-Både Hamano och Clooney-Criss är viktiga för Hammarby och spännande inslag i serien så de kommer vi också behöva ha extra koll på.”

 

Grindarna öppnar kl 18.00 och så även vår nya fan-zone. Klä dig i orange och kom tid så du hinner med  uppsnack och lite förtäring innan du stöttar vårt lag och vår stad i kampen om nya fina poäng.

 

Fullt fokus och energi från start KDFF - inget ska kunna ångras när slutsignalen blåses strax innan 21.00 imorgon🧡.

 

Vi siktar såklart på en repris från ifjor - om minnet sviker kan du fräscha upp det HÄR

50/50 lotter
2023-05-19 22:48

Stort tack till alla som har köpt 50/50 lotter under veckan och ikväll på matchen. 

 

19/5 KDFF- Djurgården

Lottnummer: 10647

Vinstsumma: 8250 kr

Fin fredag på Arenan - igen
2023-05-19 22:00

Fredagsmatch på Arenan tycks vara ett bra sätt att fira in helgen på för alla som gillar KDFF. Fredagen den 19 maj blev inget undantag då vårt lag och våra supportrar kunde glädjas över en vinst 4-1 mot Djurgården efter en jämn och energikrävande tillställning.

 

Under inledningen av matchen kunde vi konstatera att Djurgården fokuserade på den defensiva organisationen och att gå på omställning när rätt möjlighet yppades. Det skapas lägen framför båda målen. Melina i KDFF-målet var den av matchens målvakter som fick visa sig mest då hon kunde notera  några riktigt fina frilägesräddningar och i allra högsta grad bidrog till att vi var på väg mot en mållös första halvlek. Från ingenstans gör vi i 44e min 1-0 när Tabby med ett riktigt vackert volleyskott gör sitt första mål för året. På stopptid ökar vi på till 2-0 när Evelyne gör sitt första mål för kvällen. Assisterade vid båda målen gjorde Sheila.

 

Djurgården tog målen på ”rätt sätt” och gasade på direkt efter pausvilan. Vi står på hälarna och tvingas konstatera att bortalaget reducerar i 48e min och får den start på andra halvlek de vill ha och behöver. Djurgården har en riktigt bra period första 15-20 min efter pausvilan men med skicklighet och lite tur fredar vi vårt mål och spelet jämnas sedan ut när bortalagets energinivå faller. Vi får en repris på avslutningen av första när Evelyne gör 3-1 i 87e och Hlin 4-1 i 91a. För förarbetet stod Hlin och Evelyne/Tabby. Vi kan när domaren blåser av i 96e minuten vara nöjda över tre nya poäng och att effektiviteten avgjorde ikväll.

 

En summering av matchen ger vid handen att Djurgården bjöd på så hårt motstånd vi förväntat oss och det vore märkligt om lagets organisation och struktur inte kommer leda till klättring i tabellen framöver. Vi kan konstatera att det funkade bra att ha två av våra forwards i mer centrala positioner än senaste matcherna samt att uttrycket ”målvakten är också en del av laget” stämde bra ikväll.

 

Nu firar vi helg, tillåter oss njuta av segern över några dagar vi påbörjar uppladdningen inför nästa match hemma mot Hammarby den 29 maj.

 

Vår startelva:

 

Melina - Alice, Jordan, Harry - Sheila, Carly, Emmi, Tabby, Emma -Hlin, Evelyne

 

Byten: Tilda in isf Harry i 58e, Tozz och Amanda in isf Sheila och Emmi i 79e, Julia in isf Carly i 89e.

 

Riktigt skön seger ikväll - fortsätt så framöver🧡.

 

Highlights från matchen ser du HÄR

BLI MEDLEM
Köp ditt årskort 2023
Nyheter från våra lag
F12/F13 (2010 & 2011), 24/05 15:52 
F12/F13 (2010 & 2011), 22/05 12:20 
Damallsvenskan, 19/05 22:00 
F9 (2014), 18/05 21:33 
F9 (2014), 16/05 13:49 
Damallsvenskan, 15/05 23:00 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners