Bli Supportermedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Webshop

Supportermedlem

Föreningskläder

Försäsongspremiär!
2023-01-25 18:30

På lördag 28/1 kl 14.00 är det dags för årets första träningsmatch. För motståndet står Växjö DFF och matchen spelas på konstgräset sydväst om Kristianstads Fotbollsarena.

 

För vår egen del kommer matchen lägligt efter tre veckors träning med successivt ökad belastning. Vi har några nya spelare i truppen - Carly Wickenheiser, Hlin Eiriksdóttir och Maja Wangerheim från andra klubbar samt Elin Johansson och Julia Andersson som flyttats upp till F19 - som alla behöver matchtid för att acklimatisera sig och anpassa sig till vårt sätt att tänka och spela fotboll. Vid sidan av plan har vi fått in Daniel Angergård och Duna Sturlaugsdottir i tränarteamet och vi hoppas naturligtvis att de båda kan bidra med tankar och idéer som får oss ta ytterligare kliv mot ännu bättre prestationer och högre tabellplacering än ifjor. 

 


Så här tänker vår huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir inför årets första match:

 

"Vi ser detta som en riktigt bra uppstartsmatch då Växjö är ett välorganiserat och spelförande lag vilket kommer ge oss bra möjlighet att jobba med grunderna i vårt spel och att sätta den struktur vi vill ha i de olika faserna. Vi kommer lufta hela truppen och fördela speltiden på alla som är friska och helt skadefria".

 

Om bortalaget Växjö DFF vet vi att de är nykomlingar i årets OBOS Damallsvenska efter en imponerande säsong ifjor. En säsong som slutade med vinst i Elitettan efter att som första lag i historien gått obesegrade genom denna serie. Stommen av spelare som tog laget tillbaka till vår högsta serie har inför årets säsong förstärkts med bl a Juliette Kempi (forward från IFK Kalmar), Heidi Ellingsen (mittfältare från Linköping FC) samt Joanna A Baeckelund (back från Eskilstuna United) vilket innebär ytterligare spets och erfarenhet till resp lagdel. Genom åren har vi vant oss vid ett Växjö DFF som gärna vill ha mycket boll och som via passningsorienterad fotboll försöker vinna poäng. Vi kan mao hoppas på en underhållande försäsongspremiär på lördag så missa inte chansen stilla fotbollsaptiten.

 

Vi bjuder på entrén men hoppas du stöttar KDFF genom att handla i supportershopen, genom att unna dig en korv och en kopp kaffe i kiosken samt genom att köpa årets första 50/50-lotter (20 kr st eller 6 st för 100 kr). 

 

Vi ses på Arenaområdet på lördag 🧡!

Medlemsdagar på Stadium
2023-01-25 14:00

Nu är det dags för medlemsdagar med 20% rabatt hos Stadium.

 

Stötta KDFF med varje köp!

Visste du att du kan ge vår förening 3% extra bonus på allt du handlar ur Stadiums ordinarie sortiment, samtidigt som du behåller din egen bonus? Ju mer du handlar, desto mer bonus får du och KDFF. Snacka om win-win-win! Har du inte redan valt KDFF som din förening, gör det nu.

 

- Är du inte medlem i Stadium blir du det enkelt här. Välj den förening och sektion du vill stödja i nästa vy.

 

Logga in för att ta del av villkor och erbjudandet som gäller på stadium.se och i Stadiums butiker.

Giltigt t.o.m. 2023-01-30

 
50/50 lotterna är tillbaka
2023-01-23 11:20

På lördag är det dags för första årets första träningsmatch. Det innebär också att 50/50 lotterna är tillbaka. 

Inför denna matchen kommer vi att sälja lotter under hela veckan fram till matchen samt på matchdag. 

 

50/50 lotter innebär att en vinnare tar hälften av försäljningssumman. 

VInnaren dras på matchdag ( lördag 28/1) och presenteras på matchen samt på hemsidan. 

 

Swisha 123 098 4419. 

20 kr/st eller 6 lotter för 100 kr. 

Du får dina lottnummer på sms. 

 

Var med och stötta KDFF!

 

Lycka till !!

Välkommen till KDFF Johan Bagewitz!
2023-01-20 10:00
KDFFs klubbchef Johan Bagewitz

KDFF har idag anställt Johan Bagewitz som ny klubbchef from 2023-03-01. 

 

Anders Flügel, ordförande KDFF: 

 

-”KDFF har genom detta säkerställt den organisation som krävs för att kunna fortsätta utveckla samhällsnyttan i våra sociala projekt, för att kunna stötta den växande ungdomsverksamheten samt den sportsliga satsningen på vårt representationslag i OBOS Damallsvenskan. Klubbchefsrollen är central för vår fortsatta utveckling av föreningen och vi tror Johan är rätt person för den uppgiften. Vi ser med spänning fram mot att hälsa Johan välkommen till KDFF-familjen”.

 

Johan som är uppväxt i Öllsjö/Kristianstad har genom åren hunnit med studier i Växjö och USA samt arbete inom marknad, kommunikation och försäljning. Närmast kommer Johan från en tjänst som marknads- och försäljningsansvarig på GRF Gravstenar och har dessförinnan haft liknande roller på Östersjöfestivalen i Karlshamn och på Furuboda Folkhögskola/Furuboda Assistans.

 

Johan Bagewitz:

 

- ”Det känns inspirerande att få vara med på KDFFs och damfotbollens fortsatta utveckling och resa. Jag hoppas med stöd av min erfarenhet och kompetens kunna bidra till att damfotbollen får ökat massmedialt genomslag, popularitet och att vi i KDFF genom detta kan skapa fler kvinnliga förebilder för barn och ungdomar. Min målsättning är att detta ska ge förutsättningar att fortsätta utveckla KDFF ekonomiskt och organisatoriskt.

 

Min relation till idrotten är bred då jag alltid haft ett stort idrottsintresse. Pga bristande talang tog min egen fotbollskarriär slut vid 15 års ålder. Men som åskådare - antingen framför en skärm eller på plats - har kärleken till idrotten alltid varit stark. Förutom fotboll följer jag även amerikansk fotboll, Formel 1 och handboll.

 

Med min kompetens som ledare, min bakgrund inom marknadsföring och försäljning samt mitt stora idrottsintresse ser jag fram mot att bli en aktiv resenär på KDFFs fortsatta utvecklingsresa."

 

Frågor m.a.a. ovanstående besvaras av Anders Flügel, 0702-263261.

 

Varmt välkommen Johan!

Kallelse till årsmöte
2023-01-14 10:00

Kristianstads DFF kallar alla medlemmar till årsmöte tisdag den 7 mars kl 18.30 på Kristianstads Fotbollsarena.

 

Utöver sedvanliga årsmötesärenden i enlighet med stadgarna kommer vi även få höra tränarstaben presentera sina tankar inför årets säsong i OBOS Damallsvenskan.

 

Årsmöteshandlingarna finns tillgängliga på klubbhuset på Vilan from den 1 mars.

 

Varmt välkomna!

 

Styrelsen

Köp ditt årskort 2023
Nyheter från våra lag
F12/F13 (2010 & 2011), 25/01 11:32 
F10/F11 (2012 & 2013), 11/01 07:49 
F9 (2014), 02/01 09:00 
F17/F19, 27/12 05:59 
F12/F13 (2010 & 2011), 19/12 15:19 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners