SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
Summercamp 2024
2024-07-09 11:00

Två härliga veckor fylls av varierande aktiviteter som olika idrotter, spel, pyssel, bakning och hinderbanor. Lägret är kostnadsfritt och lunch serveras varje dag.

Begränsat antal platser.   

Vi är utomhus så mycket som möjligt. Kläder efter väder!

 

När: 8-12 juli och 29 juli-2 augusti kl. 09.00-14.30 

Var: Vilans IP 

Åldersgräns: 6-12år  

Pris: Gratis                   

Anmälan via digitalt formulär  OBS! Du kan endast anmäla ditt barn till antingen v28 eller v31

Resor: Barnen tar sig själva till och från samlingsplatsen på Vilans idrottsplats. 

Ledare: Duktiga instruktörer, personal som arbetar inom skola, fritid, idrott samt feriearbetande ungdomar

 

HÄR ANMÄLER DU DIG TILL LÄGRET!

>>HÄR>

 

Dubbelnolla i Norrköping
2024-07-05 21:15

Våravslutningen borta mot IFK Norrköping fick inte det slut som vi siktat mot och hoppats på. Hemmalaget får till en fullträff på sin matchplan och plockar bort mycket av vårt anfallsspel utan att vi för den skull gör en dålig insats. Vi åker på en dubbelnolla - noll gjorda mål och noll poäng hem från matchen som slutar med hemmaseger 2-0.

 

Det känns redan i matchinledningen att det är ett hungrigt hemmalag som kommer till spel. Vi har mycket boll men har svårt skapa de anfallskombinationer vi är vana vid och som en konsekvens av detta även svårt skapa bra målchanser. Vårt bästa läge kommer efter djupledsboll till Tabby men målvakten hinner ut och täcker skottet. Dessbättre skapar inte hemmalaget heller några chanser och vi går till mållös halvtidsvila efter en halvlek där båda lagen varit bra på att neutralisera motståndet.

 

Frågan inför andra var om vi efter några taktiska justeringar skulle lyckas ta tag i taktpinnen på det sätt vi vill? Svaret på frågan blev nej - hemmalaget ligger hela tiden rätt i sin press och vi tycks ligga foten efter motståndarna i många situationer. Vi är dock nära ta ledningen i 55e min när Polks slår ett instick till Tabby som med ett tillslag tar sig in i straffområdet och - hårt trängd mellan två Norrköpingsförsvarare - får till ett avslut som tyvärr går stolpe ut. Istället tar hemmalaget ledningen i 62a min efter ett inlägg från vår vänsterkant. Inne i straffområdet ”räknar vi fel” och lyckas inte ta bort Wilma Leidhammar som skarvar bollen i mål. Vi gör vad vi förmår för dagen för att få till en kvittering men har svårt såra hemmalaget idag. Matchavgörande 2-0 kommer på stopptid efter en situation där vi i första skedet ser ut att ha koll på bollen men i andra läget blir för passiva och låter Alexandra Hellekant ohotad placera in bollen i bortre burgaveln.

 

Sammanfattningsvis ingen dålig insats men en division lägre än vad vi presterade förra helgen. Vi går till sommarvilan på fjärde plats - en position vi har ambition att klättra från under hösten. Om den målsättningen ska kunna infrias måste vi ta revansch på IFK Norrköping som vi möter i höstpremiären hemma på Arenan den 15/8.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Gudny / Polks / Emma P / Sofia / Tilda P - Emmi / Carly / Tabby - Hlin / Tabby

 

Inbytta: Tilda S in isf Gudny i 67e, Matilde in isf Polks i 83e.

 

Vi låter besvikelsen svida ikväll - imorgon blickar vi framåt och lägger energin på de matcher som är viktigast, nämligen de vi har framför oss🧡!

Inför: IFK Norrköping borta
2024-07-04 10:00

Imorgon är det dags för vårfinalen i OBOS Damallsvenskan när vi tar oss an IFK Norrköping på Platinumcars Arena med avspark kl 18.00. En match där vi gärna vill vinna för att hålla jämna steg med övriga lag i toppen och en match IFK Norrköping måste vinna för att skaffa betryggande avstånd till seriens bottenskikt och för att inte tappa medaljvittringen inför sommaruppehållet.

 

IFK Norrköping överraskade många som nykomlingar i Damallsvenskan ifjor. Laget genomförde säsongen starkt och spetsade i vintras till truppen genom att bl a värva in rutinerade mittfältaren Fanny Andersson från Piteå och lånade in duktiga anfallaren Sara Kanutte Fornes från Hammarby. Kvar sedan ifjor finns centrallinjen med Ebba Handfast, My Cato och Wilma Leidhammar. Laget inledde årets säsong starkt och som kronan på detta vann laget östgötaderbyt mot Linköping med 1- 0 inför storpublik den 25 maj. Efter derbysegern har laget fyra raka matcher utan seger så vi kan utgå från att det är ett taggat hemmalag som kommer till spel imorgon. Bästa målskytt i laget är Sara Kanutte Fornes med fem gjorda mål.


Som bekant är vi inne i en stark trend - en trend vi gärna vill ha med oss in i sommaruppehållet. Med detta sagt är vi ödmjukt medvetna om att det är ännu en tuff bortamatch vi har framför oss. Lyckas vi ta oss an uppgiften med samma energi, fokus och lojalitet till laget som senast mot BK Häcken finns det goda förutsättningar för att vi har både en bra prestation och poäng med oss hem på bussen till Skåne på fredag kväll.

 

Så här tänker Daniel Angergård om morgondagens match:

 

Efter en räcka bra insatser krönta med söndagens starka insats mot BK Häcken är det nu dags för vårfinal borta mot IFK Norrköping. Hur gör vi för att ladda om mentalt efter holmgången i söndags och hur gör vi för att inte riskera vara nöjda och bekväma redan innan matchen på fredag är spelad?

 

"-Som du beskriver var det en rejäl urladdning och holmgång på Bravida där spelarna genomför matchen på ett fantastiskt sätt. De var lediga dagen efter och sedan upp på hästen igen är det som gäller. Gruppen har hanterat detta tidigare under våren att gå vidare och ladda om, så är inte orolig för att någon bekvämlighet uppstår. Vi är inte klara än!"

 

Som nykomlingar ifjor överraskade Pekings styrka många. Vad förväntar du dig för motstånd på fredag  och hur vill du att vi hanterar det?

 

"-Norrköping hade en bra inledning på årets säsong och haft det lite tuffare mot slutet. Men de har en väldigt bra trupp med många spetsspelare som kan slå till närsomhelst. De har bra djupledsspel och är tunga i box, vilket vi behöver hantera."

 

Status i truppen?

 

"-⁠Alice har stegrat sin träning och kan vara aktuell för spel. I övrigt full trupp utom Amy."

 

För dig som inte kan se matchen på plats går det som vanligt att streama på Viaplay eller följa den via Kristianstadsbladets liverapportering.

 

Sista rycket nu KDFF - allt att vinna och inget ska kunna ångras när matchen är över🧡.

Vi gillar konstgräs - också
2024-06-30 20:30

Söndagens toppmöte i OBOS Damallsvenskan borta mot BK Häcken blev precis som matchen mellan lagen för en månad sedan en riktig holmgång med bra tempo och fysiskt spel. Vi visar att underlaget inte är avgörande för vår prestation - det är inställningen och förmågan följa matchplanen såväl offensivt som defensivt som bär oss fram till de poäng vi plockar.

 

Låt oss säga det direkt -  om du ikväll tittade på SVTs korta inslag från matchen i Sportspegeln fick du en felaktig och ”storstadsfokuserad” version av matchförloppet. Trots några fina avslut från respektive lag slutade matchen mållös 0-0 och vi vann inte en poäng utan missade två efter storspel av hemmamålvakten Jennifer Falk. I ärlighetens namn kunde matchen fått en annan utveckling om inte Moa Olsson i KDFF-målet styrt frilägesavslut i stolpen i 19e min. Men detta var en match vi ville vinna och borde ha vunnit. Hemmalagets segersvit bröts medan vår förlustfria ökades på med en match till.

 

Inför matchen varnade en av våra tränare - Daniel Angergård- för Häckens offensiva kvaliteter och snabbhet samtidigt som han hoppades att vi skulle visa upp vårt ”bästa vi” så ofta som möjligt. Varningen var befogad och Daniel blev bönhörd. Vi följer vår matchplan till punkt och pricka med uppoffrande och disciplinerat spel under matchens samtliga 102 min. Vi är mycket nöjda med vår prestation men inte tillfreds med att vi även denna gång bara fick med oss en poäng från matchen mot Häcken.

 

Nycklarna till att vi får till en prestation är flera, vi får bra träff på vårt presspel, har ett varierat anfallsspel och en defensiv som hela tiden har koll på hemmalagets omställningar. I ”kiosken” står dessutom Moa lugn och trygg matchen igenom och håller nollan andra gången i år. Att utse matchens lirare i KDFF idag låter sig inte göras - samtliga leverade på mycket hög nivå men visst var det kul se Sofia Reidy agera ytterst stabilt och säkert i vår väl fungerande backlinje.

 

Vi slickar såren och bedövar blessyrerna ikväll - imorgon börjar vi arbetet med att bygga energi och fokus inför våravslutningen borta mot IFK Norrköping på fredag kväll.

 

Dagens startelva: 

 

Moa - Gudny/ Sofia / Emma P / Polks/ Tilda P - Emmi/  Carly - Hlin/ Tabby/ Katla

 

Byten: Harry in isf Emma P i 81a, Tilda S in isf Gudny i 86e.

 

Riktigt bra insats idag - det var en fröjd följa från läktaren och framför TVn🧡.

Inför: BK Häcken borta
2024-06-29 10:15

Vi närmar oss sommaruppehållet men har två roliga och utmanande bortamatcher att spela innan ledigheten infinner sig. Den första av de två matcherna spelas imorgon kl 15:00 mot BK Häcken på Bravida Arena i Göteborg. Mao en match mellan lag i seriens toppskikt, en match mellan två lag i bra trender och en match där en svit kommer att spräckas.

 

Hemmalaget BK Häcken ligger just nu tvåa i serien och kommer till spel med fyra raka vinster i bagaget. Laget är starkt på sitt hemmaplastgräs vilket såklart blir en härlig utmaning för oss. Vi vet sen tidigare att BK Häcken spelar en fartfylld fotboll med stor variation - vi vet även vad vi behöver göra för att neutralisera detta. Detta kommer kräva en insats minst i nivå med prestatioen ii senaste matchen lagen emellan i Kristianstad för en månad sedan för att få ännu en behaglig hemresa efter bortamatch.

 

För vår egen del är vi nöjda med utvecklingen av vårt spel så här långt in på säsongen. Vi har vågat spela vårt spel och förbättrat den defensiva disciplinen och fokuset vilket blivit avgörande i några av de senaste matcherna.

 

Daniel Angergård beskriver morgondagens motståndare så här:

 

”-Vi möter ett skickligt lag där det finns spelare med mycket offensiva kvaliteter och mycket snabbhet. Vi vill som vanligt vara modiga i vårt spel men samtidigt medvetna om vilka ytor de vill åt och hur de vill straffa oss. Vi behöver vara påkopplade och ha inställningen att ”inget ska överraska oss”. Jag hoppas vi kan visa upp vårt bästa vi så ofta som möjligt för att utmana Häcken även på deras hemmaplan”.

 

Om inget oförutsett inträffar i samband med lördagsförmiddagens matchförberedande träning kommer samtliga spelare vara uttagningsbara till imorgon.


Om du inte har möjlighet se matchen på plats på Hisingen kan du i vanlig ordning streama på Viaplay eller följa den via Kristianstadsbladets liverapportering.


Vi tänker som vi brukar göra - allt att vinna och inget ska kunna ångras när matchen blåses av🧡.

Vårens dragningslotteri!!
2024-06-27 21:58

Idag kl 18.00 var det dags vår vårens dragning och Stoffe Nilsson stod som vanligt beredd att genomföra dragningen. Totalt såldes 830 lotter, därav en utökad vinstplan. 

 

1. Lottnummer; 692 ( 15.000 kr)

2. Lottnummer; 179 ( 7500 kr)

3. Lottnummer; 615 ( 5000 kr)

4. Lottnummer; 194 ( 3000 kr)

5. Lottnummer; 165 ( 3000 kr)

6. Lottnummer; 143 ( 1500 kr)

7. Lottnummer; 613 (1500 kr)

8. Lottnummer; 521 ( 1500 kr)

9. Lottnummer; 743 ( 1500 kr)

10. Lottnummer; 593 ( 1500 kr)

11. Lottnummer; 788 ( 500 kr)

12. Lottnummer; 283 ( 500 kr)

13. Lottnummer; 217 ( 500 kr)

14. Lottnummer; 480 ( 500 kr)

15. Lottnummer; 326 ( 500 kr)

16. Lottnummer; 822 ( 500 kr)

17. Lottnummer; 128 ( 500 kr)

18. Lottnummer; 369 ( 500 kr)

 

 

Stort grattis till alla vinnare och stort tack till alla som var med och köpte lotter. 

Om du ha vunnit, maila till info@kdff.nu

 

 

BLI MEDLEM
Köp din biljett här!
Nyheter från våra lag
F10 (2014), 08/07 13:26 
OBOS Damallsvenskan, 05/07 21:15 
OBOS Damallsvenskan, 30/06 20:45 
OBOS Damallsvenskan, 23/06 19:30 
Best In Motion - BIM, 17/06 14:33 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners