SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
Tre nya poäng i Stockholm
2024-06-16 21:00

Söndagens bortamatch mot Djurgården på Stockholm Stadion blev ”en bra dag på jobbet” för oss i KDFF. Vi grundlägger segern med en gedigen första halvlek men får kämpa på rejält i andra för att få med oss en ny seger från Stockholm. Givet de chanser vi skapade borde matchen varit punkterad i paus - nu tar vi med oss den moral vi återigen visade en ”andra-halva”.

 

I inledning av matchen tar vi tag i taktpinnen direkt - vi är metodiska i vår speluppbyggnad och mycket framgångsrika i återerövringsspelet. Vi tar oss i vanlig ordning fram via högerkanten vid ett flertal tillfällen och skapar bl a några fina lägen för Katla. Vårt första mål kommer i 40e min efter att Hlin avlossat ett skott som det blir retur på. Den plockas upp av Emmi som via Djurgårdsback slår bollen i mål. Fem minuter senare ökar vi på ledningen efter att Gudny serverat Hlin ett instick som hon förvaltar genom att slå in bollen i bortre burgaveln. Vi har gjort en riktigt bra och stabil första halvlek och går till pausvila med tvåmålsledning och en god känsla.

 

Vi är ytterst nära punktera matchen i 54e min efter att Tabby frispelats och vackert serverat Katla framför mål. Bollen studsar dessvärre upp precis innan Katlas tillslag och bollen får inte den bana vi ville ha. Istället för att punktera matchen släpper vi in hemmalaget som inte verkar vara påverkade av torsdagsmatchen i Göteborg. Vi ser lite ”långa och breda” ut i defensiven till skillnad mot första halvlek där vi var riktigt tighta. Djurgården hittar luckor i vårt presspel men kommer sällan längre än till vårt straffområde. Reduceringen kommer i 57e min efter att Djurgården fått straff efter att vi varit lite ”för generösa” vid en inspark. Hemmapubliken vaknar till liv och Djurgårdsspelarna får poängvittring. Matchen är på väg bli den tuffa drabbning vi förväntat och förberett oss på. Vi tilldöms en straff i 74e min av anledning som iaf inte framgick av TV-bilderna. Straffen slår Hlin i stolpen och på returen gör Katla detsamma och matchen lever fortfarande. Vi kommer trots straffmissen in i matchen igen och spelar stabilt av sista 20 min. Vi inkasserar ytterligare en bortavinst efter ännu en stabil insats trots att vi gjorde matchen lite onödigt spännande i andra halvlek.

 

Efter några dagars träning och midsommarfirande är det nästa helg dags för hemmamatch mot ett uppåttrendande Linköpings FC som har tre raka vinster i bagaget efter en svajig start på serien. Efter att ikväll ha njutit segerns sötma på bussen de 55 milen hem till Skåne börjar vi imorgon förberedelserna inför vårsäsongens sista hemmamatch - missa INTE den matchen.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Gudny/ Alice/ Emma P/ Polks/ Tilda P - Emmi / Carly/ Katla- Hlin/ Tabby

 

Inbytta: Tilda S in isf Emmi i 78e, Sofia och Emma B in isf Polks och Katla i 80e.

 

Återigen bra spelat och hårt jobbat - nu vi ser fram mot nästa match den 23e juni🧡.

Inför: Djurgården borta
2024-06-15 09:00

I vår tionde seriematch i år tar vi oss an nuvarande tabellfemman Djurgården på klassiska Stockholms Stadion. Matchen spelas söndag 16 juni med avspark kl 15:00 och vi siktar på att hålla vår starka bortsvit vid liv men är såklart beredda på hårt motstånd från ett formstarkt hemmalag.

 

Så här långt in på serien har söndagens hemmalag fått inkassera 3 förluster - samtliga har kommit mot de tre lag som för stunden ligger i seriens topp. I senaste matchen blev det förlust 1-4 borta mot BK Häcken i en match som målmässigt var jämn fram till sista tredjedelen då hemmalaget drog ifrån. Under vinterns övergångsfönster hade laget relativt hög omsättning men stommen från de senaste åren finns kvar. Bland spelarprofiler kan nämnas mittbacken Beata Kollmats, centrala mittfältarna Nellie Lilja och f d KDFF-spelaren Sessy Åsland samt playmakern Tove Almquist och vassa forwarden Shinomi Koyama. Bästa målskyttar i år är Sessy Åsland med 4 mål samt Shinomi Koyama med 3 mål.

 

Vi kommer till spel med en god känsla i ryggen efter den starka prestationen senast mot BK Häcken. Vi hoppas kunna få till ännu en fulländad kollektiv insats där vi hela tiden och i alla situationer hjälps åt att göra varandra och laget bättre. Orkar vi genomföra detta under matchens samtliga drygt 90 minuter finns det goda förutsättningar för ännu en trevlig söndagseftermiddag och ytterligare en rolig hemresa från Stockholm.

 

Inför lördagens träning och avresan mot Stockholm tar vi pulsen på vår tränare Daniel Angergård.

 

Vi fick till en väl genomförd match senast mot BK Häcken. Vad från den matchen tar du med dig som det mest positiva?

 

"-Det finns många bra delar vi kan ta med oss - både spelmässigt och mentalt. Efter de tunga förlusterna mot Rosengård och Hammarby i april var det skönt att vi visade att på allvar kan utmana de förväntade topplagen. Att få till en så bra prestation mot Häcken tar med oss vidare.”

 

På söndag väntar en annan typ av motstånd i form av Djurgården som f n ligger på platsen bakom oss i tabellen. Vad är det för motstånd som väntar och vilken matchbild vill du ha?

 

"-Djurgården och Marcelo Fernandez (tränare) har verkligen fått ihop det bra. De är ett hårt arbetande lag med spets i varje lagdel. De kommer från veckomatch i torsdags och därmed mindre tid för återhämtning. Så precis som i alla matcher vill vi driva på matchen och dominera både med och utan boll. Mao ett anfallsspel med mycket bollinnehav och ett bra återerövringsspel med hög press.”

 

Status i truppen?

 

"-Utöver rehabande Amy har Emmy varit sjuk - i övrigt är alla uttagningsbara.”

 

Vi önskar spelare och ledare lycka till och hoppas att vi för tredje gången i år kan vända hem från Stockholm med tre poäng i bagaget. Om du inte följer matchen på plats i Stockholm kan du som vanligt följa den via Kristianstadsbladets Liverapportering eller streama den på Viaplay.

 

Vi säger som vi brukar - allt att vinna och inget ska kunna ångras när matchen är över🧡!

 

 

 

Summercamp 2024
2024-06-10 11:00

Två härliga veckor fylls av varierande aktiviteter som olika idrotter, spel, pyssel, bakning och hinderbanor. Lägret är kostnadsfritt och lunch serveras varje dag.

Begränsat antal platser.   

Vi är utomhus så mycket som möjligt. Kläder efter väder!

 

När: 8-12 juli och 29 juli-2 augusti kl. 09.00-14.30 

Var: Vilans IP 

Åldersgräns: 6-12år  

Pris: Gratis                   

Anmälan via digitalt formulär  OBS! Du kan endast anmäla ditt barn till antingen v28 eller v31

Resor: Barnen tar sig själva till och från samlingsplatsen på Vilans idrottsplats. 

Ledare: Duktiga instruktörer, personal som arbetar inom skola, fritid, idrott samt feriearbetande ungdomar

 

HÄR ANMÄLER DU DIG TILL LÄGRET!

>>HÄR>HÄRHÄR

 

Riktigt bra prestation - en poäng mot Häcken.
2024-06-09 19:00

Söndagens återstart i OBOS Damallsvenskan slutade oavgjort 2-2 efter en gastkramande tillställning mot BK Häcken. Matchen blev precis som  det är rimligt att förvänta av en match i seriens toppskikt en tempofylld, fysisk och chansrik match in till slutsignalen.

 

Inledningen av matchen präglas av klassiskt ”känna-på-motståndarna-spel” vilket inte är ovanligt matcherna mellan KDFF och Bk Häcken. Vi tar därefter tag i taktpinnen och nära ta ledningen vid två tillfällen men avslutar med för små marginaler - kanske pga för stor respekt för Jennifer Falk i bortamålet. Istället är det BK Häcken som tar ledningen i 24e min efter att i Rosa Kafaji i offsideläge blivit frispelad och placerat bollen i mål. Lite bittert med tanke spelet så långt och de chanser som vi skapat. Att resa sig från underläge har å andra sidan varit något av KDFF 2024s signum så hos spelarna fanns inget annat i sinnet idag heller. Men trots en fortsatt bra insats får vi gå till halvtidvilan i underläge 0-1. 

I inledningen av andra halvlek jämnas spelet ut men det är vi som gör halvlekens så viktiga första mål. Tilda P spelar fram Tabby vid vänsterdelen av mittplan och därefter visar Tabby sin unika löpa-med-boll-förmåga när hon drar ifrån några Häckenspelare innan hon från straffområdeslinjen drar in bollen i Jennifer Falks bortre kryss. Vår viktiga kvittering kommer i 49e min och ger oss ny energi och förstärkt tro pågår matchplan. Vi tar ledningen i 58e min efter ett inkast som avslutas med kombinationsspel innan Hlin serverar Emmi som säkert slår in bollen i bortre burgaveln. Bortalaget gör lite taktiska omdispositioner för att stärka sin offensiv vilket sätter tryck på oss men som samtidigt ger ytor för vår offensiv. Bortalaget skapar några fina målchanser och vi har våra men när matchen går in på stopptid ser den ut att sluta med hemmaseger. Vi får till slut nöja oss med en poäng efter att Häckens Alice Bergström i 91a min får på ett bra långskott som smiter in vid en delvis skymd Moas högra stolprot.  Ett resultat som vi i början av veckan tyckt varit helt OK men utifrån vår insats och matchbilden idag känns som två tappade poäng.

 

Sammanfattningvis en riktigt bra och väldisciplinerad insats där vi fick god träff på vår matchplan och de taktiska omdispositioner som vår tränarduo sjösatte till matchen. Vi kom till spel med en delvis nykomponerad backlinje där Emma P tog plats centralt med Alice till höger och Polks till vänster - på wingbackarna spelade Gudny till höger och Tilda P till vänster. Utan att överdriva kan vi konstatera att tränarna fick bra utfall på det draget vilket ger oss ytterligare nycklar till nya utmaningar i de kommande matcherna. Offensivt skapar vi återigen många bra kombinationer och chanser till mål vilket vi också tar med oss från matchen idag. Men det vi framför allt vi tar med oss är den energi och inställning med vilken vi vi genomförde vår plan och vilken effekt det fick på vår förmåga att plocka fram ”vårt bästa vi”. Vi låter besvikelsen rinna av under kvällen innan vi börjar förberedelserna inför bortamatchen mot Djurgården på söndag 16 juni.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Gudny/ Alice/ Emma P/ Polks/ Tilda P - Emmi/ Carly/ Katla - Hlin/ Tabby

 

Byten: Sofia in isf Alice i 80e.

 

Tack för  en grymt stark insats idag - den bådar gott för kommande matcher🧡.

MISSA INTE - BK Häcken hemma
2024-06-07 22:00

Efter knappt två veckors matchuppehåll m.a.a. EM-kvalspelet är det i helgen dags för match i OBOS Damallsvenskan igen. När serien nu går in i andra tredjedelen står hemmamatch mot fjorårets silverlag och seriens nuvarande tvåa BK Häcken på programmet. Om bortalaget finns mycket att skriva men vi nöjer oss med att konstatera att de kom in i årets seriespel efter en imponerande insats under vinterns Champions Leaguespel.

 

Inför helgens omgång har vi en poäng upp till BK Häcken som så här långt bara tappat poäng mot FC Rosengård (förlust 0-2) resp Linköpings FC (oavgjort 1-1). Senast besegrades regerande mästarinnorna Hammarby med 2-0 så vi kan utgå från att det är ett lag med vinden i ryggen som kommer på besök.

 

Medvind kan såklart även vi i KDFF sägas ha skaffat oss. Efter förlusterna i seriens andra och tredje omgång har vi fem segrar på raken. Utöver de inspelade poängen är vi nöjda med att vi visat god förmåga skapa målchanser och hög moral när vi i några av matcherna vänt underläge till vinst.

 

Efter fredagens träning på Kristianstads IP tänker Johanna Almgren så här om inledningen av säsongen och söndagens match:

 

 

Vi har snart avverkat seriens första tredjedel - hur summerar du vår insats och utveckling så här långt?


”-Jag tycker vi tagit kliv i rätt riktning för varje match vi spelat, många läropengar in på kontot efter matcherna mot Rosengård och Hammarby. Fem raka vinster känns såklart bra och vi har dessutom plus på kontot jmf med ifjor då bortamatcherna mot Växjö, BP och Piteå slutade med två inspelade poäng (nio i år). Surt dock med hemmaförlusterna mot Rosengård och Hammarby men totalt sett tycker vi ändå vi har gjort det bra.”

 

Dags ta oss an BK Häcken på Arenan. Vad förväntar du dig av motståndet och hur vil du se oss hantera detta?


”-Vi möter ett skickligt lag där det finns spelare med mycket offensiva kvaliteter och mycket snabbhet. Vi vill som vanligt vara modiga i vårt spel men samtidigt medvetna om vilka ytor de vill åt och hur de vill straffa oss. Vi behöver vara påkopplade och ha inställningen att ”inget ska överraska oss”. Jag hoppas vi kan visa upp vårt bästa vi så ofta som möjligt för att utmana Häcken.”

 

Läget i truppen?

 

”-Samtliga spelare är uttagningsbara vilket är både skönt och utmanande för oss ledare.”

 

En match mellan seriens nuvarande tvåa och trea får du naturligtvis inte missa. Klä dig i orange, kom i tid för att hitta din plats och hjälp vårt lag och vår stad i kampen om poäng i OBOS Damallsvenskans toppstrid.

 

Avspark kl 15.00 - grindarna öppnar och grillarna är igång från kl 14.00. Väskförbud råder fortfarande så planera utifrån detta.

 

Nu kör vi KDFF - allt att vinna och inget ska kunna ångras när matchen är över🧡!

Spelordningen för hösten är klar
2024-06-07 10:30

I dag fastställdes spelordningen för hösten i OBOS Damallsvenskan  och Kristianstads DFF.

 

Söndag 25 augusti kl 14.00 ( omgång 16)

KDFF- Piteå IF

 

Söndag 1 september kl 13.00 (omgång 17)

KDFF- KIF Örebro DFF

 

Söndag 8 september kl 15:00 (omgång 18 )

Hammarby IF- KDFF

 

Lördag 14 september kl 13:00 (omgång 19)

KDFF- AIK

 

Lördag 21 september kl 15.00 (omgång 20)

Vittsjö GIK- KDFF

 

Lördag 28 september kl 13:00 (omgång 21)

KDFF- IF Brommapojkarna

 

Fredag 4 oktober kl 18:00 (omgång 22)

FC Rosengård- KDFF

 

Lördag 12 oktober kl 13:00 (omgång 23)

KDFF- Växjö DFF

 

Söndag 20 oktober kl 15:00 (omgång 24)

Linköping FC- KDFF

 

Lördag 2 november  kl 13.00 (omgång 25)

KDFF- Djurgården IF

 

Lördag 9 november kl 14:00 ( omgång 26)

Trelleborgs FF- KDFF

 

 

BLI MEDLEM
Köp din biljett här!
Nyheter från våra lag
OBOS Damallsvenskan, 16/06 21:00 
F17 Regional, 12/06 13:38 
F19, 10/06 09:30 
F19, 10/06 09:26 
F17 SM, 09/06 20:38 
OBOS Damallsvenskan, 09/06 19:00 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners