Tryck här och bli medlem i KDFF!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
Bra sista 45 men snöpligt slut
2023-06-02 20:30

Bortamötet mot BK Häcken blev en så tuff utmaning man kunde förvänta sig och dessvärre fick vi en repris på slutet av cupmatchen i mars. Efter en första halvlek med bollinnehavsdominans för hemmalaget går vi ändå till halvtidsvila med oavgjort resultat och oavgjort i antalet vassa målchanser.

 

Vi har matchens första vassa chans i tredje minuten då Hlin efter djupledsboll lobbar över Häckenmålvakten men dessvärre även över ribban. Vi har svårt få till något ordnat spel och fastnar lite för ofta i hemmapressen eller har svårt få rätt adress på passningarna. Hemmalagets bästa chans kommer i 37e min när Häckenanfallaren Clarissa Larisey får bollen förbi Melina i KDFF-målet men inte förbi Tozz som rensar på mållinjen.

 

Andra halvlek börjar vi med betydligt bättre struktur, har mer bollinnehav och ligger oftast helt rätt i defensiven. Solen och värmer pressar båda lagen och tempot faller efterhand.. Precis som i första halvlek har hemmalaget mer boll men vi hanterar den betydligt bättre jmf i första när vi vinner tillbaka den. Vår bästa chans kommer 89e när Evelyne så när nickar in Hlins inlägg vid första stolpen men bollen glider strax utanför. Matchen ser ut att bli mållös men i 94e minuten får Häcken en hörna som vid en första anblick ser ut att bli för lång.  Bollen hinns dock upp och spelas in mot mål där den efter lite flipperspel hamnar hos fristående Filippa Curmark som får bollen förbi Melina och in i mål. Återigen ett tufft slut på Bravida Arena trots en väl genomförd matchplan. Det är såklart en klen tröst att vi spelar upp oss i andra när vi ändå inte får något betalt för detta. Men vi har rest oss tidigare och kommer såklart göra det igen🧡..

 

Vi brukar inte nämna någon spelare före någon annan men visst var det skönt se den nykomponerade backlinjen med Tozz, Emma och Harry hantera Häckens anfallsspel så bra? 

Vi biter ihop, lämnar besvikelsen kvar på Hisingen och börjar på uppladdningen inför nästa match efter helgen. En match som spelas borta mot IFK Norrköping måndag den 12 juni. 

 

Vår startelva idag:

 

Melina - Tozz/Emma/Harry - Sheila/Emmi/Carly/Mia - Hlin//Evelyne/Tabby

 

Byten: Tilda in isf Mia i 72a, Amanda in isf Sheila i 85e.

 

Highlights från matchen kan du se HÄR

Ny toppmatch och en rolig utmaning
2023-06-01 21:30

Efter måndagens ”holmgång” mot Hammarby gavs ingen längre tid för eftertanke och återhämtning. Imorgon kväll är det nämligen dags möta serieledande BK Häcken på Bravida Arena i Göteborg. En riktigt tuff utmaning men en match vi ser fram mot - inte minst efter den snöpliga förlusten i cupsemin i mars.

 

BK Häcken inledde seriespelet med överraskande förlust hemma mot Djurgården men har efter detta nio raka matcher utan förlust. Laget har uppenbarligen spelat in nya spelarna och hittat ett vägvinnande spel vilket kommer ställa stora krav på vår prestation imorgon. Utöver en stark offensiv har laget så här långt släppt in minst mål av alla lag i serien (tre på tio matcher) vilket vittnar om en bra defensiv också. Förhoppningsvis kan vi dra nytta av de erfarenheter vi vann i cupmatchen när vi imorgon ska försöka sticka hål på Häckens försvar.

 

Av förklarliga skäl har våra träningar sedan matchen i måndags varit ganska lugna för att ge möjlighet till maximal återhämtning. Vi har tränat på välvattnade planer för att få så matchlik miljö som möjligt och känner oss väl förberedda inför matchen i Göteborg. På skadefronten intet nytt - Jordan tvingas pga skadan hon ådrog sig i måndags följa matchen från läktaren och Alice Nordenberg är inte heller tillgänglig för spel. 

Så här tänker vår ass tränare Alexander Fridlund efter torsdagens träning.

 

Efter premiärförlusten har Häcken nio raka utan förlust. Vad i deras  spel har varit vägvinnande och  hur ska vi hantera detta?

 

”-Häcken har ett modigt passningsspel med tydligt motiv locka motståndarpressen till ”fel” ytor. Lyckas de med sitt syfte har de flera alternativ att straffa motståndarnas defensiv vilket vi har förberett oss på att försöka förhindra. Det kommer vara viktigt för oss att nå den nivån där vi är jobbiga att möta - gör vi det har vi lagt grunden för ett bra resultat.”

 

Vi fick till en grym forcering sista 13 minuterna i måndags - vågar vi starta med den ”framåtlutningen” imorgon eller blir det för riskfyllt?

”-Vi behöver hitta balansen i både defensiven och anfallsspelet samt krympa ytorna för Häcken. Vi behöver även lyckas med att spela oss ur deras förstapress för att nå positionerna från vilka vi kan skapa målchanser. Så svaret blir lite tråkigt men det blir viktigt med balans i spelets olika faser.”

 

Om du inte planerat följa matchen Live kan du följa den via Kristianstadsbladets liverapportering eller se den på  Viaplay - oavsett vilket är det avspark kl 18.00.

 

Nu kör vi KDFF - allt att vinna och absolut inget att förlora🧡!

50/50 lotter
2023-05-30 05:47

Stort tack till alla som stöttade KDFF och köpte 50/50 lotter. 

Vinstnummer: 10682

Vinstsumma: 5980 kr

 

Vinnare kontaktar oss genom att maila lovisa.strom@kdff.nu

Ingen ny trea men två sviter som består.
2023-05-29 23:00

Hemmamatchen mot toppkonkurrenten Hammarby blev en så jämn och bra match som man på förhand kunde förvänta sig. Det skapades chanser framför båda målen och med tanke på att matchen spelades mellan seriens två målgladaste lag är det lite överraskande att det bara gjordes två mål jämnt fördelade mellan lagen. Med hänsyn till vår forcering och de avslut vi får till efter Hammarbys ledningsmål i 83e minuten är det med viss besvikelse vi får acceptera en inspelad poäng. Men de båda lagens sviter består - vi har fyra raka utan förlust medan bortalaget nu har fyra raka utan vinst.

 

Vår tränarstab hade som vanligt förberett våra spelare på bästa sätt och gett dom nycklarna för att hantera bortalaget offensiv. Vi lyckas bra med detta även om Hammarby kommer till matchens två första skarpa avslutslägen. Efter hand som minuterna tickar på och vi känner att defensiven fungerar som planerat kan vi även börja offensiven. Emmi får bra läge i 7e min men skottet går över. Minuten senare är Evelyne nära stötta ett motlägg i mål men bollen går utanför.

 

I 13e minuten tvingas vi till ett tidigt byte när Jordan får utgå pga skadekänning och ersätts av Harry. Emma tar klivet in centralt och med Alice till höger och Harry till vänster har vi den trebackslinje vi testade första gången vid hemmasegern mot Bajen i höstas. Tillsammans med hårt arbetande wingbacks, mittfältare och forwards har vi bra koll på bortalagets anfall. Tre minuter efter bytet vinner Evelyne djupledsboll och får till ett bra avslut men skottet går utsida burgaveln. I 33e minuten är vi nära ta ledningen efter hörna men Hlins nick går i målställningen och ut. Några mål blir det dock inte utan vi går till halvtidsvila med 0-0 efter en mycket jämn halvlek.

 

Andra halvlek börjar med visst övertag för bortalaget - ett övertag som resulterar i några hörnor men inga direkta farligheter. Istället blir det vi som får första skarpa läget i 59e minuten efter anfall på högerkanten som avslutas med inspel till Tabby vars skott tyvärr går i ribban. Bortalaget har därefter några starka minuter innan de tar ledningen i 83e minuten. Vi visar stark moral, låter oss inte nedslås utan påbörjar en av de starkaste slutforceringarna på flera år. Vi spelar oss fram till bra avslutslägen och har några farliga hörnor. I 86e minuten nickas Hlins avslut undan på mållinjen men revanschen kommer i 88e. Återigen har vi en hörna som Mia med precision lägger på Hlin vars nick den här gången står som en strut i målnätet. Så rättvist och skönt men vi är inte nöjda med en poäng utan trycker på hårt för att få in ett avgörande samtidigt som bortalaget tappar en del av den defensiva strukturen. Det går nästan att ”ta på rädslan” för en ny förlust. Men vi kommer inte närmare än bra avslut av Evelyne och Tozz och får därför nöja oss med en inspelad poäng. Till matchens lirare i de båda lagen utsågs Carly Wickenheiser i KDFF och Kyra Clooney-Cross i Hammarby. Om tillkännagivandet av dessa utmärkelser dröjt till att hela matchen var spelad hade priset till bortalaget sannolikt landat hos målvakten Anna Tamminen som räddade en poäng till Bajen idag.

 

Sammanfattningsvis en insats och en prestation vi ska vara nöjda med utifrån det motstånd som bjöds. Dock ett resultat som vi inte är riktigt lika nöjda med utifrån de chanser vi skapar under matchens sista 10 minuter. Men vi tar med oss allt som var bra och börjar redan imorgon bitti återhämtningen och uppladdningen inför nästa roliga utmaning - bortamatchen mot BK Häcken på fredag.

 

Riktigt bra insats idag - att målvakten är en del av motståndarlaget måste även vi acceptera men de fina lägen vi skapade kan ingen ta ifrån oss🧡.

 

Dagens startelva:

 

Melina - Alice/Jordan/Emma - Sheila/Carly/Emmi/Tilda - Hlin/Evelyne/Tabby

 

Byten: Harry in isf Jordan i 13e, Mia in isf Tilda i 57e och Tozz in isf Sheila i 74e.

 

Highlights från matchen hittar du HÄR

3e raka mot 08a?
2023-05-28 18:00
Matchvärd: Sparbanken Skåne. Matchbollssponsor: Nyskördade morötter, Lyckås Gård

Imorgon kl 19.00 är det avspark i vår nästa match på Fotbollsarenan. En match som får kallas toppmatch då det ju är nuvarande trean och fyran i tabellen som möts. Alla uppdaterade förstår att det är Hammarby som står för motståndet och att vi har en ny härlig och tuff utmaning framför oss.

 

Jmf med matchen i höstas har bortalaget plockat in landslagsmeriterade Julia Roddar och lånat in lovande japanskan Maika Hamano från Chelsea. Bland spelare som lämnat kan nämnas Emma Jansson och Emilia Larsson som efter flera år och många matcher i Hammarby  båda lämnade för spel i FC Rosengård. Hammarby inledde säsongen som en virvelvind, vann sin grupp i cupen övertygande och spelar final mot Häcken den 6 juni. I serien togs sex raka segrar innan det blev förluster mot Häcken och Piteå samt oavgjort mot FCR senast. Vi kan förvänta oss ett Hammarby som vill tillbaka till vinnarspåret snarast.

 

För vår egen del har vi nio matchfria dagar bakom oss innan vi den här veckan klipper två matcher på fem dagar. En oregelbundenhet som både kan vara stökig och bra beroende på hur tiden mellan matcherna hanteras. Vi kommer till spel med målsättningen att ta tredje raka segern mot lag från vår huvudstad efter de senaste vinsterna mot BP resp Djurgården. Tiden efter matchen mot Djurgården har använts för både återhämtning och hård träning - en träning som senaste dagarna blivit mer och mer inriktad på matchen mot Hammarby. Vi har inför söndagens matchförberedande träning samtliga spelare tillgängliga varför ledarstaben har en delikat uppgift framför sig när truppen och startelvan ska formeras.

 

Inför söndagens träning får vi några minuter med vår ass tränare Alexander Fridlund.

 

Först två matcher på fem dagar (Vittsjö resp Djurgården) och sen matchfritt i nio dagar - frustrerande eller bra?

 

”-För vår del har det varit riktigt skönt, vi har haft de flesta i träning och fått se några riktigt bra träningar i slutet av veckan. När matcherna ligger tätt blir träningarna av förklarliga skäl lågbelastande men senaste veckan har vi gasat på rejält vilket vi förhoppningsvis har nytta av imorgon.”


Swinging Bajen” imorgon - hur tänker vi kring den defensiva disciplinen resp den offensiva kreativiteten inför matchen?

”-Tränarstaben med Beta i spetsen lägger mycket tid på hur vi ska vara jobbiga att möta och på hur vi ska försöka störa Hammarbys speluppbyggnad. Det kan som du säger sammmanfattas med disciplin som ett nyckelord för hur vi ska hantera deras starka offensiv. Att Hammarby gärna kliver på rejält framåt och gärna pressar högt  kommer ge oss bra lägen vi tänker ta tillvara.”

 

Medias rubriker ang Hammarby under våren har handlat mycket om offensiven med Janogy och Vinberg. Några andra individuella kvaliteer vi behöver ha extra koll på?

 

”-Både Hamano och Clooney-Criss är viktiga för Hammarby och spännande inslag i serien så de kommer vi också behöva ha extra koll på.”

 

Grindarna öppnar kl 18.00 och så även vår nya fan-zone. Klä dig i orange och kom tid så du hinner med  uppsnack och lite förtäring innan du stöttar vårt lag och vår stad i kampen om nya fina poäng.

 

Fullt fokus och energi från start KDFF - inget ska kunna ångras när slutsignalen blåses strax innan 21.00 imorgon🧡.

 

Vi siktar såklart på en repris från ifjor - om minnet sviker kan du fräscha upp det HÄR

50/50 lotter
2023-05-19 22:48

Stort tack till alla som har köpt 50/50 lotter under veckan och ikväll på matchen. 

 

19/5 KDFF- Djurgården

Lottnummer: 10647

Vinstsumma: 8250 kr

BLI MEDLEM
Köp ditt årskort 2023
Nyheter från våra lag
F9 (2014), 05/06 23:50 
F9 (2014), 04/06 09:32 
OBOS Damallsvenskan, 02/06 21:05 
F9 (2014), 02/06 08:30 
OBOS Damallsvenskan, 30/05 09:02 
F12/F13 (2010 & 2011), 24/05 15:52 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners