Bli Stödmedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
Alice gör sin 20e säsong i KDFF
2021-10-22 13:19
Alice Nilsson

Efter 19 säsonger i föreningen har Alice Nilsson och KDFF enats om ett nytt kontrakt för de kommande två åren. Vår ordförande Anders Flügel önskar kontinuitet i föreningens förändrings- och utvecklingsprocess, en kontinuitet som får ”ett ansikte” via denna kontraktsförlängning. Utöver de 19 säsongerna  – hela vägen från flickor 9 och upp till vårt representationslag –  gör Alice nästa år sin 13e säsong i vår A-trupp och har så här långt (22 oktober) hunnit med 204 matcher i Damallsvenskan samt 2 finaler i Svenska Cupen med KDFF.

 

”Det känns som ett lätt och självklart beslut att förlänga. Föreningen har alltid gett mig stort förtroende, jag trivs väldigt bra och jag gläds över att föreningen växer för varje år som går. Förhoppningsvis finns det några spelare i dagens F9-lag som får var med om samma resa i KDFF som jag fått uppleva. Prestationsmässigt har vi blivit bättre och bättre för varje år och att idag känna att vi är bra nog och har anledning sikta på de högsta placeringarna även kommande år motiverar mig. Men först ska vi såklart slutföra den här säsongen på bästa sätt” säger Alice.

 

"En mycket tung pusselbit i det pågående lagbygget inför nästa säsong. Alice har en hög lägstanivå, är en hårt arbetande och viktig spelare som alltid sätter "laget före jaget".  Med sin lokala förankring och sin känsla för klubben är hon inte bara viktig på och utanför planen utan även en bra förebild för alla tjejer i regionen och samtidigt ett bevis på att hårt arbete lönar sig" säger KDFFs sportchef Lovisa Ström.

Melina förlänger ytterligare 1 år
2021-10-20 08:00
Melina Loeck

Efter knappt två säsonger i KDFF och Sverige har Melina Loeck acklimatiserat sig väl både på och utanför plan. Melina och KDFF har därför kommit överens om att redan nu förlänga det idag gällande kontraktet tom 2023.

 

"Vi är imponerade av den utveckling Melina haft och det engagemang hon visat under sin tid i Sverige och KDFF. Trots sin relativa ungdom har Melina - på en i fotboll mycket utsatt position - ett agerande som utstrålar pondus och erfarenhet varför vi är glada över att redan nu säkra upp hennes kontrakt två år framåt" säger Lovisa Ström, sportchef i KDFF.

 

"KDFF is a familiar club with big ambitions and visions. This is a rare combination and makes it so special to play for this club and also a perfect place to develop myself" kommenterar Melina sin kontraktsförlängning.

 

 

Klart med ny assisterande tränare till 2022.
2021-10-18 15:00

Efter en i sammanhanget unik kontinuitet på tränarsidan under lång tid kommer vi under nästa år få in ett nytt ansikte och nya infallsvinklar i ledarstaben. Som ny assisterande tränare har KDFF kontrakterat Alexander Fridlund som i år tränat FC Hessleholms damlag. För KDFF är Alexander ingen ny bekanstskap då han för några år sedan var ansvarig för vårt F19-lag.

 

"För KDFFs del är detta en bra och logisk rekrytering. Bra då vi i Alexander får en tränare med driv och kompetens och samtidigt en person vi ser en framtid i. Logisk utifrån att vi försöker jobba lokalt och ge individer med driv en möjlighet att utvecklas hos oss - båda på och utanför planen" säger KDFFs sportchef Lovisa Ström.

 

"När ett av Sverige absolut bästa lag - som samtidigt är en förening som ligger en nära hjärtat - vill att vi ska samarbeta så är det omöjligt att inte tacka ja till den chansen. Jag drivs av att vinna fotbollsmatcher och utvecklas tillsammans med andra människor och här finns de möjligheterna jag känner för. 2022 ska bli ett magiskt fotbollsår - något vi ska arbeta hårt tillsammans för" hälsar Alexander.

 

Varmt välkommen tillbaka till KDFF Alexander!

Första chansen tagen - vinst och fina mål
2021-10-16 18:00

Bortamötet mot Djurgården blev inte den - i alla fall mälmässigt - jämna tillställning vi förväntat oss. Effektiviteten var med oss idag och vi påbörjade målskyttet redan i 9e minuten när Anna vinner boll strax utanför straffområdet och avlossar välplacerat skott som går förbi en solbländad Djurgårdsmålvakt. Vi vårdar bollen väl och försöker hitta ytor bakom  hemmalagets wingbacks - något vi lyckas väl med även om vi inte lyckas omsätta det i några heta lägen. I matchens 38e minut är det dock nära när Amanda sånär gör en repris på Annas 1-0. Den här gången gör dock hemmamålvakten en ypperlig räddning och får ut bollen till hörna. Psykologiskt viktiga 2-0 kommer istället i 43e min Sveindis efter närkamp med två motståndare kommer fri med målvakten och säkert placerar bollen intill stolpen. En gedigen halvlek på en mycket sandig gräsmatta - ett underlag som var svårbemästrat och spelade båda lagen spratt emellanåt.

 

Efter pausvilan agerar vi mer beslutsamt och tar ett stabilare tag om matchbilden. I första halvlek fick vi iof sig med oss en stabil ledning men känslan var ändå att vi hade en växel till att lägga i. Matchens snyggaste (?) mål kommer i 58e min när Summi vinner boll vid mittplan, upptäcker att målvakten agerar indian och lobbskjuter nästan från mittlinjen in vårt tredje mål. Så snyggt men även viktigt få med oss lite målskillnad inför de sista matcherna i serien. Målet blir inte den energikick vi hoppades på utan istället blir vi lite passiva och avvaktande vilket bjuder in Djurgården i matchen. Ett hemmalag utan någon press och ett jobbigt underlag kräver full koncentration och engagemang fram till slutsignalen. Vi har en period där vi tappar för mycket boll och hamnar lite fel i pressen. Djurgården spelar lite rakare och skapar några hyggliga "nästanlägen" men kommer inte närmre än en reducering efter hörna i 68e min. Melina får precis som hemmamålvakten sträcka ut och jobba mot stolparna några gånger för att freda sina resp mål. Vi är nära 4-1 i 80e när Summi drar en frispark i stolpen innan bollen studsar i ryggen på målvakten och ut. Ett skott som var värt ett bättre öde. Vi hinner dock med ett fjärde mål när vi i 89e vinner boll på mittplan innan Emma lägger ut bollen till Jutta som tar den med sig in i straffområdet innan bollen dundras in i första krysset. Ett mål som påminner om några av de som Jutta producerade förra året. En riktigt bra avslutning på matchen där vi efter svackan från 60e min lyckas ta tag i matchen igen.

 

Sammanfattningsvis en bra insats på svårbemästrat underlag. Nu väntar två veckors landskampsfönster innan vi tar oss an Växjö DFF på Kristianstads Fotbollsarena den 31 oktober. Vår andra chans att förbättra tabellpositionen och samtidigt årets näst sista "cupfinal" då seger är det enda som gäller.

 

Bra insats, grym effektivitet och vackra mål bör göra hemresan behaglig för våra orangea hjältar🧡!

Tre chanser kvar
2021-10-16 08:00

Idag kl 15.00 är det avspark i bortamatchen mot Djurgårdens IF DFF - den första av årets tre sista matcher och den första av de kvarvarande möjligheterna att klättra ytterligare i tabellen. Av historien har vi lärt oss att kombinationen Stockholms Stadion/Djurgården brukar vara en tuff nöt för oss att knäcka så  vi hoppas naturligtvis att prestationen och segern mot Eskilistuna förra helgen bidrar med den energi som krävs för tre nya poäng idag också.

 

Trots stort spelövertag för KDFF i hemmamatchen i våras slutade matchen med en mycket knapp KDFF-vinst efter att Sveindis lobbat in segermålet med knappt 10 min kvar. Sedan dess har Djurgården  tappat rutinerade mittbacken Gudrun Arnardottir (till FC Rosengård) som ersatts av Kamilla Karlsen (fr FC Fleury), bytt tränare och fått tillbaka några spelare efter skador. Djurgården kommer till spel med två förluster i ryggen (Eskilstuna och KIF Örebro) efter att dessförinnan levererat två starka insatser mot Vittsjö (oavgjort) resp Hammarby (vinst 2-1). Vi är inställda och förberedda på tufft motstånd trots att hemmalaget i princip inte har mer än äran att spela för.

 

Segern och insatsen mot Eskilstuna har bidragit med bra energi under veckans träningar och förberedelser. När spelare och ledare vid lunchtid igår steg på bussen mot Stockholm var det en trupp utan sjukdomar eller skador vilket naturligtvis känns bra när seriens slutspurt drar igång på allvar. Får vi se Miranda göra mål för tredje matchen i rad eller blir det årets sjätte mål för Anna/Sveindis? Ja oavsett vem som gör eventuella mål hoppas vi få se samma intensitet,, engagemang och ansvarstagande som förra helgen. Infrias förhoppningarna är förutsättningarna  för en trevlig hemresa mycket goda. Men som sagt var - varning för tufft motstånd är utfärdad.

 

Matchen kan i vanlig ordning följas via Kristianstadsbladets liverapportering samt Sportbladet Play men även via SVTs direktsändning.

 

Nu kör vi KDFF - upploppet kvar och där ska vi vara tuffa att möta🧡!

Beta är inte klar......
2021-10-15 14:45
KDFFs ordförande Anders Flügel och huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir

...... med KDFF och KDFF är inte klar med Beta.

 

Kristianstads DFF har under de senaste åren strävat efter att utveckla organisationen både på och utanför planen och samtidigt skapa förutsättningar för ett mer poängvinnade och underhållande spel. Målen har varit att skapa en organisation som inte är beroende av enskilda individer samt att ha en spelidé som gör det möjligt att långsiktigt vara med att konkurrera om medaljer i OBOS Damallsvenskan och spel i Champions League.

 

”Vi har kommit en bra bit på väg men vill ta ytterligare kliv och inser vikten av kontinuitet på den resan. Vi är därför glada över att kunna presentera en förlängning av vår huvudtränare Elisabet ”Beta” Gunnarsdottirs kontrakt över 2022. Beta har varit och är fortfarande en viktigt del i vårt utvecklingsarbete och vi är mycket nöjda med att ha kunnat enas om ett fortsatt samarbete. Förhandlingar och diskussioner har pågått en längre tid och det har knappast varit brist för alternativ för Beta men det blev till slut KDFF som drog det längsta strået” säger KDFFs ordförande Anders Flügel.

 

"Jag är väldig glad över beslutet och överenskommelsen om att förlänga avtalet med klubben i mitt hjärta. Efter några veckors övervägande känner jag att vi - jag och KDFF - inte är klara med varandra.  Jag är övertygad om att vi kan ta ytterligare kliv tillsammans och ser verkligen fram mot de utmaningar vi har framför oss" hälsar Beta från bussen som i denna stund är på väg mot Stockholm inför morgondagens match mot Djurgården.

BLI MEDLEM
Köp biljett till nästa hemmamatch
Nyheter från våra lag
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners