Tryck här och bli Supportermedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Gott nytt föreningsår
2023-03-20 10:33

Då har årsmötet varit och med det tar föreningen ett kliv in i det nya föreningsåret med slutspel i Svenska cupen och Ligapremiär i antågande.

 

Styrelsen har sitt första möte 20/3 och vi hälsar vår nya styrelseledamot Annette Hermansson välkommen in i gänget. Annette kommer i sin roll att tillsammans med Stina Trimark (Ordförande) och Ola Ludvigsson (Vice ordförande) ha sitt fokusområde på marknad.

 

Martin Johansson och Marco Vukic kommer fortsatt att fokusera på organisation samt föreningsutveckling.

 

Berit Möller är vår expert på HR samt Jenny Landgren (Kassör), Susanne Lätt (Sekreterare) och Ida Jonasson är vårt ekonomiteam.

 

Kontaktuppgifter till styrelsen går att hitta via denna länk.

Stark prestation men snöpligt slut
2023-03-18 19:50

Semifinalen i svenska cupen borta mot BK Häcken blev en så jämn och tuff drabbning som vi på förhand kunde förvänta oss. I inledningen på matchen böljar spelet fram och tillbaka utan att det skapas några skarpa chanser på något håll. I 26e min tar vi ledningen när Emmi vid bortre stolpen nickar in Evelynes inlägg. Stärkta av målet håller vi bra kontroll på matchen och Häckens offensiv. På stopptid får vi chansen att öka på till 2-0 efter att Tabby fällts i straffområdet. Fram stegar Jordan och skjuter ett stenhårt skott men dessvärre i ribbans underkant och ut i målgården. Ett skott värt ett bättre öde och en KDFF-prestation värd mer än en uddamålsledning i paus.

 


Efter halvtidsvilan kommer Häcken ut med ny energi och får till den offensiva anstormning vi förväntat oss från start i matchen. Vi har lite trubbel att komma rätt i de defensiva positionerna och tappar som en konsekvens av detta en del av tryggheten i vårt offensiva spel. Kvitteringen kommer i 54e min och känns inte förvånande med tanke på hur spelet sett ut i början av andra. Vi har svårt skapa något i offensivt straffområde men är å andra sidan täta i eget så Häcken får inte ut så mycket av bollinnehavet. Vi gör ett byte och någon positionsjustering för att tajta ihop lagdelarna och lyfta vårt spel. Åtgärderna får effekt och vi äter oss in i matchen igen och i 73e min är Emmi nära göra sitt andra mål men lobbskottet över hemmamålvakten går utanför stolpen. Tabby är nära  springa sig fri i vänsterdelen av straffområdet men blir konstigt nog avblåst för någon förseelse som bara domaren noterat. Vi är inne i en bra period och försöker verkligen gå för ett avgörande men istället åker vi på en omställning och Häckenmål  i 91a minuten. Med fem minuter kvar får vi satsa allt på ett kort men lyckas inte kvittera utan åker på en tuff och bitter förlust trots en riktigt bra prestation under drygt 60 av matchens 96 min.

 


Cupspelet är över för i år men vi tar med  oss insatser och resultat som bådar gott inför årets spel i OBOS Damallsvenskan. Vi har haft förmånen matcha mot det bästa motståndet som erbjuds i Sverige och spela på Arenor som normalt sett inte tillhört våra favoriter. Vi börjar resan mot serien med vilodag imorgon innan förberedelserna inför premiären drar igång på måndag. Förhoppningsvis sluter Kristianstad upp publikt när vi på söndag 26/3 tar emot IFK Kalmar på Arenans fina gräsmatta - en gräsmatta som aldrig  varit så jämn och grön i mitten av mars tidigare. En faktor vi tänker vi ska dra nytta av under årets hemmamatcher.

 


Riktigt bra spelat idag också -  vi tar med oss prestationen men släpper resultatet🧡.

 


Dagens startelva:

 


Melina - Sheila/Emma/Jordan/Harry/Mia - Emmi/Carly - Hlin/Evelyne/Tabby

 


Inbytta:Alice in o Harry ut i 67e, Tilda in och Mia ut i 89e, Amanda in och Sheila ut i 93e.

Ny härlig utmaning
2023-03-17 14:00

När vi imorgon strax innan kl 14.00 vandrar in på Bravida Arena i Göteborg för att spela semifinal i Svenska Cupen mot hemmalaget BK Häcken är det med god känsla, stor tillförsiktighet och lagom ödmjukhet vi tar oss an den utmaning som väntar.

 

Svenska Cupens inledning har varit kantad av rubriker om "mardrömsgruppen", orättvis lottning m m men vi nöjer oss med att konstatera att vi fått möjlighet spela inspirerande matcher mot bästa möjliga motstånd de senaste veckorna och att systemet för lottning inte är något vi kan påverka i år. Vi har mao tagit ledarstabens mantra på allvar - "fokusera på det du kan påverka".

 

Resultatmässigt ska vi naturligtvis vara nöjda efter att på bortaplan ha besegrat två av de tre lag som kom före oss i OBOS Damallsvenskan ifjor. Vi drar inga långtgående slutsatser av detta då båda matcherna varit tuffa och jämna men det ger oss iaf känslan av att vi ska vara med i matchen även i år.

 

Imorgon är det match mot fjorårets serietvåa på Bravida Arena - en arena vi ännu inte vunnit på. Men med känslan från matcherna mot FCR och LFC i bagaget vet vi att vinst är en möjlighet om vi lyckas genomföra vår gameplan på ett bättre sätt än vad BK Häcken lyckas med sin. Om BK Häcken vet vi att de under vintern bl.a. tappat Pauline Hammarlund, Andrine Hegerberg samt Mille Gejl Jensen men även att lovande anfallaren Rosa Kafaji är tillbaka efter skada och att Clarissa Larisey samt Ruby Grant värvats in internationellt. Vi kan mao räkna med att Häckens trupp är minst lika vass om ifjor.

 

För vår egen del har veckans förberedelser gått bra och till morgondagens match har vi utöver förra veckans spelartrupp fler spelare att tillgå efter landslagsspel och rehabuppehåll. Mao ett spännande läge för ledarstaben när truppen ska plockas ut efter dagens träning.

 

Så här tänker Beta om morgondagens match:

 

"Vi pratar mycket om att ha fokus på oss själva och dom saker som vi kan påverka. Vi behöver jobba hårt för att komma upp i nivå och fortsätta prestera på topp och det är vi fullt medvetna om. Vi är hungriga och vi vill uppnå flera mål tillsammans som grupp och den känslan motiverar oss lite extra så det är ingen risk att vår prestation imorgon ska påverkas negativt av att vi är "nöjda" med de resultat ni nått hitills. 

 

För att ta ännu en vinst behöver vi hänga med i Häckens höga tempo som dom är kända för på sin hemmaplan. Vi kommer att ha all fokus på att få ut max av varandra i dom olika faserna. Starkt kollektivt försvarsspel, snabba bra utförda kontringar & trygghet med bollen när vi bygger upp är nycklar till en bra prestation och ett resultat som kan ta oss vidare till en final."

 

Avspark kl 14.00 och om du inte kan se matchen på plats kan du i vanlig ordning följa den via Kristianstadsbladets liverapportering.

 

Kom igen nu KDFF - ALLT är möjligt vilket vi redan visat i år 🧡.

Vi söker ungdomsledare till årets summercamp
2023-03-16 11:00

Ungdomsledare till summercamp!

Sommaren närmar sig och det är  dags för  KDFF:s populära summercamp. Vi söker DIG som vill jobba som ledare under två veckor av ditt sommarlov.

Är du 14-19 år och letar efter ditt första sommarjobb?
Du gillar att leda, leka och umgås våra barn och andra glada och ambitiösa ledare? Då är detta jobbet för dig!

KDFF:s summercamp startade 2016 och har under åren växt till en given plats för många barn att vara på sommarlovet. 

Som ledare på summercamp är du ansvarig för att barn mellan 6-12 år ska ha roliga dagar där olika aktiviteter avlöser varandra. Vi gör allt från att spela fotboll och baka till att sitta ner för att titta på film och pyssla. Arbetstiden är 8.30-15.30 där lägret öppnar kl. 9.00 och avslutas kl.14.30. Lägret hålls vecka 28 och 32. 

 

Har du egna idéer på aktiviteter? Berätta!

Om detta låter som ett jobb för dig, maila
carlsson_mia10@hotmail.com

Hälsningar,
Kristianstads DFF

Emmy och Maja tog Sveriges F17 till EM-slutspel
2023-03-15 15:30
Maja Wangerheim och Emmy Thyberg

Sveriges F17-landslag har senaste veckan spelat EM-kval 2 i Holland. Matcherna har i tur och ordning spelats mot Finland (vinst 2-1), hemmanationen Nederländerna (vinst 1-0) samt Wales (vinst 3-1) vilket innebär att Sverige kvalificerat sig till EM-slutspelet i Estland den 14-26 maj. Bland de bidragande i den svenska truppen hittar vi bl.a. KDFFs Emmy Thyberg och Maja Wangerheim.

 

Vi säger grattis till er och grattis till Sverige - tack för den fina insatsen i Holland.

BK Häcken väntar i semifinalen på lördag.
2023-03-13 16:40

SvFFs lottning av semifinalerna i Svenska Cupen är nu genomförd. Utfallet av lottningen blev att vi i KDFF möter BK Häcken i Göteborg på lördag kl 14.00 medan Hammarby tar emot Piteå IF FF i Stockholm på söndag kl 15.00.

 

Vi visste redan innan lottningen att vi skulle spela på bortaplan men efter insatserna mot FCR och LFC tar vi oss an lördagens utmaning på Bravida Arena med tillförsikt.

 

Mer om matchen och uppladdningen kommer längre fram under veckan.

Köp ditt årskort 2023
Nyheter från våra lag
Damallsvenskan, 18/03 19:45 
Damallsvenskan, 17/03 14:00 
F12/F13 (2010 & 2011), 14/03 16:14 
Damallsvenskan, 11/03 16:45 
Damallsvenskan, 09/03 13:30 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners