Bli Stödmedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM

Webshop

Biljetter

STILL IN MOTION

Välkommen Carly Wickenheiser!
2022-11-29 12:00

Kristianstads DFF har idag gjort klart med ännu en truppförstärkning inför nästa säsong. KDFF och mittfältaren Carly Wickenheiser (26 år i mars 2023) har kommit överens om ett tvåårskontrakt med start vid kommande årsskifte.

 

Carly Wickenheiser – född och uppväxt i USA – spelade fram till 2018 för Texas Tech University innan hon 2019 valde ta nästa kliv i utvecklingen genom flytt till Sverige och Morön BK i Elitettan. De senaste två säsongerna har hon varit en av de tongivande spelarna i KIF Örebro DFF. Under de fyra  säsongerna i Sverige har hon spelat 94 matcher i OBOS Damallsvenskan/Elitettan.

 

Carly Wickenheiser om sitt klubbval:

 

”I’m really excited to be joining KDFF because its a club with a winning mentality and high ambitions. I’m really looking forward to playing under this coaching staff and alongside the players in KDFF. I want to help them build on the success they have had and help KDFF achieve its goals!”

 

KDFFs huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir om vårt nyförvärv:

 

”Carly är en fysisk och löpstark defensiv mittfältare som senaste åren även utvecklat sin offensiva förmåga – mao de egenskaper vi sökte. Carly kommer att bidra med mycket både i defensiven och offensiven med sin skicklighet och sin energi. Jag är nöjd med att få in spelare med goda ledaregenskaper och gedigen rutin från OBOS Damallsvenskan.”

 

Varmt välkommen till KDFF Carly 🧡!

Välkommen Hlin Eiriksdottir!
2022-11-21 16:00
Hlin Eiriksdottir

Kristianstads DFF har idag gjort klart med ännu en pusselbit i lagbygget inför nästa säsong. KDFF och Hlin Eiriksdottir har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongerna 2023-2024.

 

Hlin Eiriksdottir är ingen ny bekantskap för Sverige eller OBOS Damallsvenskan då hon de senaste två åren spelat för Piteå IF DFF. Under de båda säsongerna har hon spelat 39 matcher i OBOS Damallsvenskan och gjort totalt 10 mål (samtliga under 2022). Innan resan till Sverige spelade Hlin för isländska Valur under 6 säsonger. På meritlistan finns ett antal framträdanden med isländska ungdomslandslagen samt 20 A-landslagskamper och 3 gjorda mål.

 

Så här kommenterar Hlin sitt klubbval:

 

”Jag tror att miljön som finns i Kristianstad är det jag behöver för att utvecklas som spelare och föreningens ambitioner stämmer bra överens med mina. Samtidigt tycker jag spelartruppen och tränarna är oerhört spännande så jag ser verkligen fram mot att få jobba tillsammans med dom”.

 

KDFFs huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir om vårt nyförvärv:

 

”Hlin är en offensiv spelare med egenskaper som passar vårt lag och vårt sätt att spela fotboll. Hon kommer från en stark säsong i OBOS Damallsvenskan. Hlin är fysiskt start, jobbar alltid hårt för laget och vi hoppas hon kan spetsa vår redan starka offensiv ytterligare framöver”.

 

Varmt välkommen till KDFF Hlin🧡!

Elin och Julia kliver upp
2022-11-19 15:00
Julia Andersson och Elin Johansson

Truppbygget inför nästa säsong fortsätter och som en del av detta kommer Elin Johansson och Julia Andersson flyttas upp från vårt F19-lag/Akademi till vår A-trupp med omedelbar verkan.

 

”Det känns roligt och bra att vi även inför det kommande året kan lyfta upp yngre lokala talanger till vår A-trupp. Det ligger dessutom helt i linje med föreningens ambitioner att skapa förebilder för ungdomar inom vårt verksamhetsområde. I Elin och Julia hittar vi rätt kombination i form av inställning, talang och tålamod - något som är en förutsättning för att en lovande talang ska kunna ta det stora steget till att bli en elitspelare” säger KDFFs sportchef Lovisa Ström.

 

"Jag är otroligt glad över att få möjligheten ta steget upp i A-truppen där mina utvecklingsmöjligheter är stora i en bra träning och matchmiljö. Jag ser framemot att fortsätta min resa i KDFF” hälsar Elin. Elin som kom till KDFF 2020 har tidigare spelat för Asarums IF, IFK Karlshamn och Sölvesborgs GOIF.

 

"För mig som spelat i KDFF-akademin i fyra år var det självklart att skriva på mitt första allsvenska kontrakt med klubben då jag trivs väldigt bra i KDFF familjen. Det är också kul att det hårda akademiarbetet ger resultat för föreningen och mig tillsammans. Jag hoppas och tror att min utveckling kan fortsätta i samma takt i A-lagsmiljön så att jag kan förtjäna att vara en del av KDFF familjen i många år framöver” säger Julia om de nya möjligheterna och utmaningarna. Julia kom till KDFF 2019 och har tidigare representerat IFK Knislinge.

Ungdomsavslutning
2022-11-18 09:50
F7, F8, F9/F10, F11/F12, F13/F14, F15/F16, F17/F19, Vinnare av Energi- och Teknikpokalen.

I onsdags fick vi möjligheten att tacka alla våra fantastiska barn- och ungdomsspelare samt ledare för året 2022. 

 

Ännu en säsong där tjejerna jobbar hårt tillsammans på och utanför plan för att skapa minnen tillsammans samt utvecklats både som fotbollsspelare och även som människor.

 

Ut över att tack alla, delades det ut två särskylda priser iform av Energipokalen och Teknikpokalen. De spelare som tilldelas de priser är:

 

Energipokalen 2022 fick Emmy Steen

Teknikpokalen 2022 fick Filippa Andersson Widén

 

Stort tack för säsongen 2022!

Nu laddar vi för säsongen 2023

Redo för sin 11e säsong i A-laget
2022-11-15 15:00

Efter två års föräldraledighet fick vi i början av hösten åter se Therese "Tozz" Ivarsson ta plats i vår A-lagstrupp. I takt med att Tozz kunnat stegra träningen och fått positiv respons på detta har hon även konkurrerat om speltid i Damallsvenskan. En naturlig konsekvens och fortsättning på detta är att KDFF och Tozz idag kommit överens om en kontraktsförlängning i ytterligare 1 år.

 

"För mig kändes det självklart att skriva på för KDFF i 1 år till då jag känner att jag fortfarande utvecklas som fotbollsspelare här och för att laget och klubben ligger mig mycket varmt om 🧡" kommenterar Tozz kontraktsförlängningen.

 

"Utifrån Tozz utvecklingskurva sedan hon åter kom i träning i våras och började konkurrera om plats i truppen under hösten var det ett självklart val att förlänga kontraktet över 2023.  Med hennes pannben, vinnarskalle  och känsla för var målet är beläget är hon en stor tillgång för vårt lag både på och utanför planen” säger KDFFs sportchef Lovisa Ström.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F11/F12 (2010 & 2011), 28/11 07:30 
F13/F14 (2008 & 2009), 27/11 21:34 
F8 (2014), 21/11 13:16 
F9/F10 (2012 & 2013), 21/11 13:11 
F11/F12 (2010 & 2011), 20/11 09:20 
Damallsvenskan, 20/11 07:14 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners