SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
Årsmöte 11/3

Kristianstads DFF kallar alla medlemmar till årsmöte måndagen den 11 mars kl 18.00 på Kristianstads Fotbollsarena.

 

Årsmöteshandlingarna finns tillgängliga på klubbhuset på Vilan from den 1 mars.

 

Varmt välkomna!

 

Styrelsen 

Revansch för Köge.
2024-02-17 17:00

Returmatchen mot HB Köge slutade med bortaseger 2-0 vilket innebär att det är kvitterat i inbördes möten 2024. HB Köge gjorde ett mål i vardera halvlek vilket blev avgörande i en chansfattig och tät tillställning.

 

Redan i inledningen av matchen gavs en försmak på hur resten skulle gestalta sig. Båda lagen låg tätt på motståndarna och var väl samlade i resp straffområde. Vi hittar rätt med några fina djupledsbollar men väljer att antingen inte avsluta eller avsluta med otillräcklig precision när de få lägen som skapas dyker upp. Moa har en relativt lugn tillvaro i KDFF-målet men tvingas kapitulera efter att Kögeanfallare varit starkast i duell och avslutat distinkt när hon kommer helt fri med Moa. Vi går till halvtid med känslan av att vi bör ha en växel till att putta in i andra.

 

Andra halvlek blir mångt och mycket en kopia av första med få klara målchanser. HB Köge ökar på till 2-0 strax innan 90 min. Upprinnelsen är att vi går för kvitterin men åker på en omställning som slutar med straff för bortalaget. En straff som Moa är nära - men bara nära- att plocka. Vi tvingas inkassera årets första förlust men kan konstatera att den kom mot bra motstånd i en match där vi inte riktigt kom uppifrån den nivå vi önskar och vill vara på.

 

Nu väntar landskampuppehåll parallellt med fortsatt försäsongsträning. Nästa match spelar vi hemma mot KIF Örebro lördagen den 2 mars - vi ses då🧡.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emmy/Polks/Sofia/Tilda - Emma B/  Carly - Hlin/ Amy / Tabby - Katla

 

Inbytta: Emma P isf Emmy, Harry isf Sofia, Filippa isf Emma B, Tilda S isf Amy

Inför: HB Köge hemma
2024-02-16 08:00
Tilda Persson Foto: Michael Smolski

Trots att hon bara är 23 år (nyss fyllda) går hon in på sin nionde säsong i KDFFs representationslag och närmar sig nu "veteranstatus". Inför lördagens hemmamatch mot HB Köge passar vi på kolla läget med Tilda Persson.

 

Du går in i din 9e säsong i vårt A-lag och tillhör i år "den äldre halvan" i truppen trots att du bara är 23 år. Hur tänker du kring detta?

 

"-Det känns såklart väldigt annorlunda från de tidigare åren då jag alltid tillhört den yngre halvan. Samtidigt är det roligt att få inta en ny roll och ta mer ansvar. Det känns väl ändå naturligt efter 9 år att vara det. Jag har haft turen att ha fantastiska förebilder och nu är det min tur att bli samma förebild för de yngre som jag alltid haft bland dom äldre." 

 

Sen du debuterade i A-laget 2016 har du fått spela på ett antal olika positioner. I år har du även fått prova på spel som vänsterback - hur lätt/svårt är det anpassa sig till ny roll i ett delvis nytt sätt att spela?

 

"-Såklart är det väldigt nyttigt att få spela på så många positioner. Det är väl inte helt nytt eftersom jag varit lite vänster wing tidigare, men det är inspirerande, roligt och utvecklande."

 

Imorgon väntar "retur" (KDFF-vinst 2-0 för två veckor sen) mot danska topplaget HB Köge. Vad har du för tankar kring den matchen?

 

"-Det ska bli väldigt kul att spela mot Köge igen, det är ett bra lag. Vi gjorde en bra match i Danmark för några veckor sedan och det vill vi ta med oss in i denna matchen också. De har troligtvis analyserat den matchen och kan säkert förändra något inför helgen men vi vet vad vi kan och vi spelar med samma mod och bygger på det som vi jobbat med i veckorna."

 

Till sist - hur går det i matchen imorgon?

 

"-Kom till konstgräset på Kristianstad fotbollsarena och få svaret där 😉."

 

Tack Tilda - vi önskar dig och laget stort lycka till imorgon🧡.

 

Matchen börjar kl 14.00 men grill och kiosk är igång från 13.30 så kom i tid så du hinner med en kaffe och en grillad innan avspark.

 

 

Bra genomkörare och ny vinst
2024-02-14 22:00

Hemmamatchen mot Eskilsminne IF blev en bra utmaning för vår unga start- och slutelva. Inledningen av matchen blev i många delar en repris på lördagsmatchen mot Malmö FF. Vi har svårt få håll på bortalagets höga press och med många nya relationer som ska etableras på plan får vi inte heller något flyt i passningsspelet. Defensivt står vi dock relativt stabila och släpper inte till några direkta farligheter. Om halvtidsresultatet 0-0 finns inte så mycket att säga mer än att det så långt är rättvist.

 

Med några taktiska omdispositioner och ändrade uppspelsvägar tar vi över initiativet direkt i andra och tar ledningen i 47e efter att inbytta Tabbys inspel styrs i mål av bortaförsvarare. Kvitteringen till 1-1 kommer i 65e efter att vi slarvat med uppspel och hemjobbet i momentet därefter. Avgörande målet är Tabby åter inblandad i men den här gången är hon sist på bollen innan den går över mållinjen. Vi har ytterligare några bra lägen göra mål men Eskilsminnemålvakten gör flera kvalificerade räddningar vilket gör att slutresultatet blir 2-1.

 

Sammanfattningsvis en bra match mot bra motstånd för våra yngre spelare som fick värdefulla matchminuter på seniornivå. När relationerna kom på plats i andra byggde vi upp ett antal fina anfallskombinationer med många spelare delaktiga.

 

Dagens startelva:

 

Emmy T - Emmy O/Polks/Lemmerlijn Gummesson/Tuva W N - Julia/Emma B - Agnez/Klara Persson/ Hlin - Katla

Inbytta i andra halvlek:

 

Tabby och Sofia R i 46e, Tilda S och Martha S i 60e.

 

Nu väntar återhämtning och träning innan vi tar oss an HB Köge på lördag kl 14.00. Ses på Arenan då🧡!

 

Inför: Eskilsminne IF hemma
2024-02-14 09:30
Emma Petrovic Foto: Michael Smolski

Ikväll är det dags för den andra av tre hemmamatcher inom loppet av åtta dagar. Avspark kl 19.00 och för motståndet står Helsingsborgslaget Eskilsminne IF. Ett lag som har ambitionen att ta klivet upp i Elitettan inom något år - satsningen de påbörjat ger goda förutsättningar för att de ska infria sina mål. Senast vi mötte Eskilsminne IF - Sv Cupen 2021/2022 - slutade matchen med KDFF-seger 6-1 efter att Emma Petrovic gjort KDFFs första mål i hennes första match mot sin moderklubb. Inför kvällens match säger Emma så här om inledningen av säsongen och matchen ifråga.

 

Dags för match mot Eskilsminne IF - din moderklubb. Hur är känslan inför att  spela mot "gul/blå-randigt"?

 

"-Jag mötte Eskilsminne första gången 2021 och det var väldigt speciellt att möta dem. Denna gången är jag dock inte med och spelar men de ska bli väldigt kul och spännande att kolla på matchen från sidlinjen."

 

Du har under åren i KDFF visat en imponerande förmåga att kunna spela på olika positioner. I årets två inledande matcher har du spelat till höger i fyrbackslinjen - hur är din känsla för den positionen?

 

"-Det känns kul att få stort ansvar både offensivt och defensivt.  Högerback är en position där mina styrkor kommer till nytta så det är bara roligt."

 

I helgen fick vi till en riktig bra insats i matchen mot MFF - vad är din reflektion från den matchen?

 

"-Jag tycker att vi kontrollerar matchen väldigt bra, vi hade många fina kombinationer centralt och på kanterna som resulterade i fina mål. Sen är det också viktigt att poängtera att vi håller nollan för andra matchen i rad! Det är något vi ska ta med oss in till matchen ikväll."

 

Till sist - hur går det i matchen mot EIF?

 

"-Vi ska bygga vidare på det vi gjorde bra mot MFF , fortsätta kontrollera matcherna och dominera. Jag tror inte att Eskilsminne kommer pressa högt vilket innebär att timingen i sista tredjedelen blir viktig."

 

Vi önskar laget lycka till i kvällens match och hoppas du som läsare/supporter dyker upp och stöttar vårt lag. Valfri entré - kiosken (men inte grillen) kommer vara öppen.

 

Bortalagets tankar inför matchen kan du läsa HÄR

 

Hallå Alexander Fridlund!
2024-02-13 15:00

Fotbollsåret 2024 är ännu i "sin linda" men börjar så smått komma upp i matchtempo. Detsamma gäller för Alexander Fridlund som from årsskiftet har rollen som Akademiansvarig och Fotbollsutvecklare i KDFF. Här kan du läsa lite om vad "Alex" jobbar med just nu.

 

Det har gått en månad sen du lämnade rollen som assisterande tränare i KDFFs representationslag - hur har det känts "lämna den pulsen"?

 

"-Det är väldigt blandade känslor. Jag saknar människorna och träningsgenomförandet väldigt mycket, men de låter mig vara med som vikarie när det behövs en extraresurs så jag får ändå vara med på ett hörn vilket jag uppskattar!"

 

Hur vill du beskriva din nya roll i KDFF?

 

"-Jag har två övergripande uppdrag nu i föreningen. Det ena är som Akademiansvarig för våra tre akademilag, och det andra är som Fotbollsutvecklare för våra lag F6-F14. Akademiansvaret innebär att vara med att utveckla verksamheten men också att rekrytera potentiella nyförvärv. I rekryteringsprocessen så ansvarar jag också för att moderklubben är med i processen hela tiden. Vi arbetar aktivt med att stärka samarbetet med breddklubbarna i vårt närområde och de tjejer med mest ambition ska känna att akademin är deras mål, men att vägen tillbaka till moderklubben ska vara nära och tydlig om akademin inte slutar i ett kontrakt med A-laget.

 

Uppdraget som fotbollsutvecklare innebär att jag ska arbeta tillsammans med alla våra ideella föräldrartränare och få verksamheten att följa vår gemensamma spelar- och ledarutvecklingsplan, Den Orangea Vägen. Det innebär att vi har fortbildningar med alla ledare, men det innebär också att jag håller i inspirationsträningar i samtliga lag och speglar tränarna när de leder träningarna. Sen brinner jag väldigt mycket för att skapa förutsättningarna för att KDFF-tjejerna ska kunna drömma om att peta bort ex Alice Nilsson och Tilda Persson från A-laget om 10 år när de har åldern inne, därav jobbar jag med olika småprojekt för att höja kvaliteten på hela verksamheten. Det som är aktuellt just nu är ett spännande fysprojekt som leds av en tidigare akademispelare, där F14 och F12 kommer erbjudas ett träningspass extra i veckan när vi är på Vilan. Det är ett projekt som vi genomför i samverkan med RF-SISU Skåne. Sen går jag just nu Fotbollsutvecklarutbildningen som leds av Skånes Fotbollsförbund och där får jag mycket bra tips och idéer på hur vi kan utveckla vår verksamhet."

 

Vilka målsättningar vill du ska ha infriats när vi summerar 2024 (relaterat till din nya roll)?

 

"-Samtliga spelare i vår förening ska känna att de fått chansen att ta steg mot sina egna drömmar inom fotbollen, samt att de känner fått chansen att utvecklas som människor i vår miljö. Samtliga tränare ska känna att de fått stöttning i hur de ska följa vår utvecklingsplan.

 

Vidare ska jag ha gjort ett mål på Moa Olsson under en träning med A-laget, när det saknas folk och F19 är på bortamatch. Då kommer jag in som vikarie och i år ska första målet göras tänker jag!

Avslutningsvis så ser jag verkligen fram mot att vi ska bilda vår egna lilla familj då vi blir föräldrar här i slutet av mars, där hoppas jag att grabben har tendenser till en stark vänsterfot!"

 

Då önskar vi dig stort lycka till i din nya roll i KDFF men även i den betydligt viktigare rollen i livet vid sidan om fotbollen🧡.

BLI MEDLEM
Köp din biljett här!
Nyheter från våra lag
F9 (2015), 20/02 16:03 
F9 (2015), 20/02 16:03 
F14 (2010 & 2011), 20/02 16:02 
F10 (2014), 20/02 16:01 
F12 (2012 & 2013), 20/02 15:49 
OBOS Damallsvenskan, 17/02 17:30 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners