Tryck här och bli medlem i KDFF!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bra sista 45 men snöpligt slut
2023-06-02 21:05

Bortamötet mot BK Häcken blev en så tuff utmaning man kunde förvänta sig och dessvärre fick vi en repris på slutet av cupmatchen i mars. Efter en första halvlek med bollinnehavsdominans för hemmalaget går vi ändå till halvtidsvila med oavgjort resultat och oavgjort i antalet vassa målchanser.

 

Vi har matchens första vassa chans i tredje minuten då Hlin efter djupledsboll lobbar över Häckenmålvakten men dessvärre även över ribban. Vi har svårt få till något ordnat spel och fastnar lite för ofta i hemmapressen eller har svårt få rätt adress på passningarna. Hemmalagets bästa chans kommer i 37e min när Häckenanfallaren Clarissa Larisey får bollen förbi Melina i KDFF-målet men inte förbi Tozz som rensar på mållinjen.

 

Andra halvlek börjar vi med betydligt bättre struktur, har mer bollinnehav och ligger oftast helt rätt i defensiven. Solen och värmer pressar båda lagen och tempot faller efterhand.. Precis som i första halvlek har hemmalaget mer boll men vi hanterar den betydligt bättre jmf i första när vi vinner tillbaka den. Vår bästa chans kommer 89e när Evelyne så när nickar in Hlins inlägg vid första stolpen men bollen glider strax utanför. Matchen ser ut att bli mållös men i 94e minuten får Häcken en hörna som vid en första anblick ser ut att bli för lång.  Bollen hinns dock upp och spelas in mot mål där den efter lite flipperspel hamnar hos fristående Filippa Curmark som får bollen förbi Melina och in i mål. Återigen ett tufft slut på Bravida Arena trots en väl genomförd matchplan. Det är såklart en klen tröst att vi spelar upp oss i andra när vi ändå inte får något betalt för detta. Men vi har rest oss tidigare och kommer såklart göra det igen🧡..

 

Vi brukar inte nämna någon spelare före någon annan men visst var det skönt se den nykomponerade backlinjen med Tozz, Emma och Harry hantera Häckens anfallsspel så bra? 

Vi biter ihop, lämnar besvikelsen kvar på Hisingen och börjar på uppladdningen inför nästa match efter helgen. En match som spelas borta mot IFK Norrköping måndag den 12 juni. 

 

Vår startelva idag:

 

Melina - Tozz/Emma/Harry - Sheila/Emmi/Carly/Mia - Hlin//Evelyne/Tabby

 

Byten: Tilda in isf Mia i 72a, Amanda in isf Sheila i 85e.

Ingen ny trea men två sviter som består
2023-05-30 09:02

Hemmamatchen mot toppkonkurrenten Hammarby blev en så jämn och bra match som man på förhand kunde förvänta sig. Det skapades chanser framför båda målen och med tanke på att matchen spelades mellan seriens två målgladaste lag är det lite överraskande att det bara gjordes två mål jämnt fördelade mellan lagen. Med hänsyn till vår forcering och de avslut vi får till efter Hammarbys ledningsmål i 83e minuten är det med viss besvikelse vi får acceptera en inspelad poäng. Men de båda lagens sviter består - vi har fyra raka utan förlust medan bortalaget nu har fyra raka utan vinst.

 

Vår tränarstab hade som vanligt förberett våra spelare på bästa sätt och gett dom nycklarna för att hantera bortalaget offensiv. Vi lyckas bra med detta även om Hammarby kommer till matchens två första skarpa avslutslägen. Efter hand som minuterna tickar på och vi känner att defensiven fungerar som planerat kan vi även börja offensiven. Emmi får bra läge i 7e min men skottet går över. Minuten senare är Evelyne nära stötta ett motlägg i mål men bollen går utanför.

 

I 13e minuten tvingas vi till ett tidigt byte när Jordan får utgå pga skadekänning och ersätts av Harry. Emma tar klivet in centralt och med Alice till höger och Harry till vänster har vi den trebackslinje vi testade första gången vid hemmasegern mot Bajen i höstas. Tillsammans med hårt arbetande wingbacks, mittfältare och forwards har vi bra koll på bortalagets anfall. Tre minuter efter bytet vinner Evelyne djupledsboll och får till ett bra avslut men skottet går utsida burgaveln. I 33e minuten är vi nära ta ledningen efter hörna men Hlins nick går i målställningen och ut. Några mål blir det dock inte utan vi går till halvtidsvila med 0-0 efter en mycket jämn halvlek.

 

Andra halvlek börjar med visst övertag för bortalaget - ett övertag som resulterar i några hörnor men inga direkta farligheter. Istället blir det vi som får första skarpa läget i 59e minuten efter anfall på högerkanten som avslutas med inspel till Tabby vars skott tyvärr går i ribban. Bortalaget har därefter några starka minuter innan de tar ledningen i 83e minuten. Vi visar stark moral, låter oss inte nedslås utan påbörjar en av de starkaste slutforceringarna på flera år. Vi spelar oss fram till bra avslutslägen och har några farliga hörnor. I 86e minuten nickas Hlins avslut undan på mållinjen men revanschen kommer i 88e. Återigen har vi en hörna som Mia med precision lägger på Hlin vars nick den här gången står som en strut i målnätet. Så rättvist och skönt men vi är inte nöjda med en poäng utan trycker på hårt för att få in ett avgörande samtidigt som bortalaget tappar en del av den defensiva strukturen. Det går nästan att ”ta på rädslan” för en ny förlust. Men vi kommer inte närmare än bra avslut av Evelyne och Tozz och får därför nöja oss med en inspelad poäng. Till matchens lirare i de båda lagen utsågs Carly Wickenheiser i KDFF och Kyra Clooney-Cross i Hammarby. Om tillkännagivandet av dessa utmärkelser dröjt till att hela matchen var spelad hade priset till bortalaget sannolikt landat hos målvakten Anna Tamminen som räddade en poäng till Bajen idag.

 

Sammanfattningsvis en insats och en prestation vi ska vara nöjda med utifrån det motstånd som bjöds. Dock ett resultat som vi inte är riktigt lika nöjda med utifrån de chanser vi skapar under matchens sista 10 minuter. Men vi tar med oss allt som var bra och börjar redan imorgon bitti återhämtningen och uppladdningen inför nästa roliga utmaning - bortamatchen mot BK Häcken på fredag.

 

Riktigt bra insats idag - att målvakten är en del av motståndarlaget måste även vi acceptera men de fina lägen vi skapade kan ingen ta ifrån oss🧡.

 

Dagens startelva:

 

Melina - Alice/Jordan/Emma - Sheila/Carly/Emmi/Tilda - Hlin/Evelyne/Tabby

 

Byten: Harry in isf Jordan i 13e, Mia in isf Tilda i 57e och Tozz in isf Sheila i 74e.

Fin fredag på Arenan - igen
2023-05-19 22:00

Fredagsmatch på Arenan tycks vara ett bra sätt att fira in helgen på för alla som gillar KDFF. Fredagen den 19 maj blev inget undantag då vårt lag och våra supportrar kunde glädjas över en vinst 4-1 mot Djurgården efter en jämn och energikrävande tillställning.

 

Under inledningen av matchen kunde vi konstatera att Djurgården fokuserade på den defensiva organisationen och att gå på omställning när rätt möjlighet yppades. Det skapas lägen framför båda målen. Melina i KDFF-målet var den av matchens målvakter som fick visa sig mest då hon kunde notera  några riktigt fina frilägesräddningar och i allra högsta grad bidrog till att vi var på väg mot en mållös första halvlek. Från ingenstans gör vi i 44e min 1-0 när Tabby med ett riktigt vackert volleyskott gör sitt första mål för året. På stopptid ökar vi på till 2-0 när Evelyne gör sitt första mål för kvällen. Assisterade vid båda målen gjorde Sheila.

 

Djurgården tog målen på ”rätt sätt” och gasade på direkt efter pausvilan. Vi står på hälarna och tvingas konstatera att bortalaget reducerar i 48e min och får den start på andra halvlek de vill ha och behöver. Djurgården har en riktigt bra period första 15-20 min efter pausvilan men med skicklighet och lite tur fredar vi vårt mål och spelet jämnas sedan ut när bortalagets energinivå faller. Vi får en repris på avslutningen av första när Evelyne gör 3-1 i 87e och Hlin 4-1 i 91a. För förarbetet stod Hlin och Evelyne/Tabby. Vi kan när domaren blåser av i 96e minuten vara nöjda över tre nya poäng och att effektiviteten avgjorde ikväll.

 

En summering av matchen ger vid handen att Djurgården bjöd på så hårt motstånd vi förväntat oss och det vore märkligt om lagets organisation och struktur inte kommer leda till klättring i tabellen framöver. Vi kan konstatera att det funkade bra att ha två av våra forwards i mer centrala positioner än senaste matcherna samt att uttrycket ”målvakten är också en del av laget” stämde bra ikväll.

 

Nu firar vi helg, tillåter oss njuta av segern över några dagar vi påbörjar uppladdningen inför nästa match hemma mot Hammarby den 29 maj.

 

Vår startelva:

 

Melina - Alice, Jordan, Harry - Sheila, Carly, Emmi, Tabby, Emma -Hlin, Evelyne

 

Byten: Tilda in isf Harry i 58e, Tozz och Amanda in isf Sheila och Emmi i 79e, Julia in isf Carly i 89e.

 

Riktigt skön seger ikväll - fortsätt så framöver🧡.

Delad pott i Vittsjö
2023-05-15 23:00

Vårt andra Skånederby på bortaplan i år slutade oavgjort 1-1 efter en match med två olika ansikten. Första 45 min har vi fullständig kontroll över skeendet men är oftast lite för omständiga när vi närmar oss offensivt straffområde och får därför inte ut så mycket vi vill av vårt spelövertag. Vår defensiv står dock stabil och hanterar gång på gång Vittsjöanfallarnas ”brutallöpningar”. Hemmalagets farligaste lägen kommer efter hörnor och långskott från Jutta Rantalas känsliga fötter. Vi går till halvtidsvila och  får nöja oss med det mål Evelyne Viens gjorde redan i matchens 3e minut.

 

Inför andra halvlek utgår vi från att Vittsjö ska flytta fram positionerna och gå för en kvittering. Trots detta verkar vi inte riktigt förbereda utan låter Vittsjö ta över initiativet i matchen. När vi erövrar bollen har vi lite för många passningar i fel riktning (bakåt) och när vi väl går framåt tenderar vi hamna lite för långt ifrån varandra för att kunna etablera samarbete och kombinera oss igenom Vittsjöförsvaret. Kvitteringen till 1-1 i 61a minuten kommer därför inte oväntat. Efter målet och några byten böljar matchen fram och tillbaka, det skapas lägen framför båda målen och bollen räddas på de båda mållinjerna men det blir inte fler mål. 

Sammanfattningsvis ett typiskt derbyresultat efter en match som åtminstone i andra halvlek hade derbykaraktär. Vi kan inte glädjas över ännu en trepoängare men är nöjda över att den förlustfria derbysviten förlängdes ytterligare en match. Vi kan däremot glädjas över att Mia Carlsson gjorde säsongsdebut efter några veckors skaderehab och att Tilda Persson är fit-for-fight igen efter smällen hon fick mot FCR. Men nöjda med prestationen och resultatet är vi inte så tur vi får möjlighet revanschera oss redan på fredag när vi tar emot Djurgården på Arenan. Vi ses väl då🧡?

Dagens startelva:

 

Melina - Emma/Alice/Jordan/Harry/Sheila - Emmi/Carly - Hlin/Evelyne/Tabby

 

Byten: Mia in isf Emmi i 72a, Tilda och Tozz in isf Alice och Sheila i 84e.

Repris från ifjor - klar seger även i år
2023-05-08 22:45

Hemmamatchen mot IF Brommapojkarna slutade precis som ifjor med en klar KDFF-seger med 4-1. Utöver resultat fanns det ikväll annat som påminner om den matchen. Vi börjar även årets match riktigt övertygande och det kunde stått 4-1 redan i 12e minuten efter en minst sagt böljande inledning. Vårt ledningsmål kommer i 14e minuten när Hlin klackar bollen till Alice som avancerar in mot mål och säkert placerar bollen i bortre gaveln. Vi har fått den start vi önskar och går verkligen för att öka på ledningen ytterligare. Vi dominerar stort men lyckas inte fin bollen i mål trots några bra lägen och istället jämnas spelet ut något halvlekens sista 15. Fler mål blir det dock inte utan vi går till halvtidsvila med ledning 1-0 efter en händelserik halvlek där bortalaget BP vid några stack upp i farliga omställningar.

 

Efter paus gör vi ett byte när Emmi kommer in och Jordan går ut. Både har som bekant haft skadekänningar på sistone så vi fick även i denna match rotera runt i positionerna för att få matchen i hamn - skönt att vi har spelare som har förmåga spela på olika positioner. Vi fortsätter gå hårt för att öka ledningen men vi får vänta till 66e min innan vi gör vårt andra mål. Återigen är det Hlin som via lobbpass genom målgården hittar Sheila som från bakre stolpen säkert nickar bollen i mål. Ett mål som har många likheter med ett av de mål hon gjorde mot BP ifjor. BP låter sig dock inte nedslås utan fortsätter gå för omställningar. I 74e min kommer BPs reducering efter just en omställning. BP-spelaren Ellen Toivo viker in i straffområdet på vår vänstersida innan hon vackert skjuter in bollen i närmaste krysset - otagbart för Melina i KDFF-målet. Vi replikerar snabbt och ökar ledningen till 3-1 i 78e då Evelyne tar sig fram längs högerkanten, spelar in bollen till inbytta Amanda som säkert vinklar in bollen bakom BP-målvakten. För ordningens och reprisens skull gör vi även 4-1 i  87e efter ett anfall där bollen snabbt och rakt flyttas från Harry till Emmi till Evelyne som fri i vänsterdelen av straffområdet krutar in bollen i bortre burgaveln.

 
Direkt efter slutsignalen kommenterar vår ass tränare Alex Fridlund matchen så här:

 

”Mest nöjd är jag med våra första 30 minuter då vi gör mycket av det vi tränat på och som vi bestämt oss för att göra. Totalt sett över matchen är jag även nöjd med att vi skapar många chanser och att vi varierar våra vägar in i offensivt straffområde”.

 

Sammanfattningsvis en bra insats där vi är nöjda med vår förmåga skapa chanser och att vi återigen gör många mål trots att planen spelade oss spratt vid några tillfällen. Vi tar med oss detta och försöker bättra på precisionen i passningarna till nästa match.  Vi gläds över att åter vara på vinnarspåret, njuter av detta några dagar innan vi börjar ladda energi och  skapa en gameplan inför matchen i och mot Vittsjö på måndag 15 maj🧡.

 

Vår startelva idag:

 

 Melina - Tozz/Jordan/Harry - Sheila/Carly/Alice/Emma - Hlin/Evelyne/Tabby

 

Byten: Emmi in isf Jordan i 46e, Amanda in isf Tozz i 69e.

 

Highlights från dagens match ser du HÄR

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 2/6 18:00
1 - 0  
Mån 29/5 19:00
1 - 1  
Fre 19/5 18:00
4 - 1  
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners