Bli Supportermedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Elin och Julia kliver upp
2022-11-20 07:14

Truppbygget inför nästa säsong fortsätter och som en del av detta kommer Elin Johansson och Julia Andersson flyttas upp från vårt F19-lag/Akademi till vår A-trupp med omedelbar verkan.

 

”Det känns roligt och bra att vi även inför det kommande året kan lyfta upp yngre lokala talanger till vår A-trupp. Det ligger dessutom helt i linje med föreningens ambitioner att skapa förebilder för ungdomar inom vårt verksamhetsområde. I Elin och Julia hittar vi rätt kombination i form av inställning, talang och tålamod - något som är en förutsättning för att en lovande talang ska kunna ta det stora steget till att bli en elitspelare” säger KDFFs sportchef Lovisa Ström.

 

"Jag är otroligt glad över att få möjligheten ta steget upp i A-truppen där mina utvecklingsmöjligheter är stora i en bra träning och matchmiljö. Jag ser framemot att fortsätta min resa i KDFF” hälsar Elin. Elin som kom till KDFF 2020 har tidigare spelat för Asarums IF, IFK Karlshamn och Sölvesborgs GOIF.

 

"För mig som spelat i KDFF-akademin i fyra år var det självklart att skriva på mitt första allsvenska kontrakt med klubben då jag trivs väldigt bra i KDFF familjen. Det är också kul att det hårda akademiarbetet ger resultat för föreningen och mig tillsammans. Jag hoppas och tror att min utveckling kan fortsätta i samma takt i A-lagsmiljön så att jag kan förtjäna att vara en del av KDFF familjen i många år framöver” säger Julia om de nya möjligheterna och utmaningarna. Julia kom till KDFF 2019 och har tidigare representerat IFK Knislinge.

Svenska Cupen- gruppspelet lottat
2022-11-15 08:10

SvFF har idag genomfört lottningen till gruppspelet i Svenska Cupen 2022-2023. För vår del innebär detta matcher mot Alingsås FC United, FC Rosengård och Linköping FC. Gruppspelet startar den 25-26/2 2023 och vi återkommer med besked om spelschema så snart detta fastställts.

Välkommen till KDFF Maja!
2022-11-15 08:08

Kristianstads DFF har idag gjort klart med höstens första nyförvärv. KDFF och Maja Wangerheim har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongerna 2023-2025.

 

Maja som har Saltsjö-Boo IF som moderklubb kommer närmast från spel med Älvsjö AIK FF i Elitettan - där hon startat samtliga matcher i år – och dessförinnan representerade hon Hammarby Akademi. Maja som fyller 17 år i januari har även 11 ungdomslandskamper för Sverige på meritlistan.

 

”Jag är väldigt glad och stolt över att mitt första allsvenska kontrakt är med Kristianstads DFF. Jag fick ett fantastiskt första intryck av både ledarstaben och klubben. KDFF har höga ambitioner och en familjär kultur som jag är tacksam över att nu få vara en del av. Det ska bli otroligt kul att fortsätta min utveckling här och jag ser fram emot att vara en del av lagets och föreningens resa de kommande säsongerna” hälsar Maja till alla KDFFare.

 

Så här beskriver KDFFs huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir vårt nyförvärv:

 

”Maja är en skicklig försvarsspelare som jag ser mycket stor utvecklingspotential i. Hon har unika ledaregenskaper trots sin ringa ålder och jag ser fram mot att se henne bidra till gruppen med sin energi och sitt driv. Jag är övertygad om att Maja kommer bli en stor tillgång för KDFF och den orangea familjen och att vi kommer kunna erbjuda henne en riktigt bra miljö att utvecklas i”.

Moa Olsson klar för 1 år till
2022-11-15 08:07
Foto: Football is Everywhere

Kristianstads DFF och Moa Olsson har kommit överens om en kontraktsförlängning över nästa år. Moa som debuterade i vårt A-lag som 18-åring under 2016 har så här långt 26 matcher i Damallsvenskan på meritlistan.

 

"Med Moas kontrakt klart står vi väl rustade på målvaktssidan för det kommande året. Moa har visat att hon har nivån som krävs för spel i högsta serien och vi ser fram mot en skadefri försäsong så hon kan vara med och konkurrera om plats i startelvan 2023.” säger KDFFs sportchef Lovisa Ström.

 

"Jag är glad och stolt över att fortsatt vara en del av KDFF. Det är en familjär klubb med höga mål och ambitioner vilket jag hoppas kommer fortsätta utveckla mig som spelare och person" säger Moa Olsson.

Le grande finale - hemmamatch mot Umeå IK
2022-11-04 10:00

Avslutningen på OBOS Damallsvenskan 2022 är här och vi har nöjet att på Kristianstads Fotbollsarena få uppleva en av de matcher i säsongsfinalen som kommer ha nerv och betydelse fram till slutsignalen. På programmet står nämligen hemmamatch mot klassiska Umeå IK som genom åren varit något av damallsvenskans klenod. Vi i KDFF har inte mycket mer än äran att spela för då vi oavsett utgång kommer sluta på seriens fjärdeplats men vi kommer naturligtvis göra allt för att nå 52 inspelade poäng och mer än 55 gjorda mål när serien ska summeras. Vi vill dessutom hitta den känsla vi vill gå in i säsongen 2023 med.

 

För bortalaget Umeå IK står däremot mycket/allt på spel efter tunga förlusten hemma mot  BP förra helgen. Förutsättningarna är tydliga - Umeå måste ta en poäng mer än BP idag för att undvika degradering då båda lagen har 12 inspelade poäng men där BP har fördelen av sju måls bättre målskillnad. 

 

Vi i KDFF kommer till spel med två fina insatser mot FC Rosengård och Linköpings FC - två matcher där poängskörden ändå blivit mager då vi inte nått sedvanlig effektivitet och precision i offensivt straffområde. Låt oss hoppas att siktet är kalibrerat o inställt så att vi kan bjuda publiken på många mål, tre nya poäng och fin fotbollsunderhållning. På spelarfronten har Sheilas rehab fortsatt gå på rätt håll så möjlighet till speltid har ökat senaste veckan - återstår att se om ledarstaben utnyttjar detta imorgon. 

 

Så passa på att för sista gången i år stötta vårt lag och samtidigt uppleva fotboll när den är som bäst - nämligen LIVE! Klä dig i orange (alla med KDFF-halsduk bjuds på fri entré) och kom i tid (avspark kl 12.00!) för att få ut så mycket som möjligt av avslutningsmatchen. Efter slutsignalen kommer laget få ta emot bronsmedaljerna från SvFF så se till att du är på plats och kan hylla våra spelare och vårt lag då.

 

Kom igen KDFF - nu ger vi järnet och ger oss själva och publiken den säsongsavslutningen vi är värda 🔥🧡.

 
Melina nominerad till "Årets Målvakt"
2022-11-03 15:23

Precis som de senaste åren kommer Sportbladet även i år hålla i trådarna när galan "OBOS Damallsvenskans Bästa" genomförs den 16 november kl 19.00. Spelare och prestationer i flera olika kategorier kommer nomineras de kommande 14 dagarna samt koras och belönas vid galan.

 

I kategorin Årets Målvakt har KDFFs Melina Loeck välförtjänt nominerats efter en mycket stark säsong. Övriga nominerade i kategorin är BK Häckens Jennifer Falk samt Vittsjö GIKs Sabrina DAngelo.

 

Så här kommenterar Melina nomineringen:

 

"Jag förväntade mig inte att bli det, men självklart är jag väldigt glad och jag ser det som en stor ära. Framför allt med tanke på att det här är första säsongen som jag spelat många matcher i damallsvenskan."

 

Vi ser med spänning fram mot galan den 16 november🧡.

Kommande matcher
Spelade matcher
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners