Kristianstads DFF
1998

Effektiviteten avgjorde i cupen.
2024-03-17 18:15

Vår andra cupmatch  för årets spelades under bästa möjliga yttre förutsättningarna hemma på Arenaområdet. Lördagens hårda vindar hade lagt sig och solen strålade från klarblå himmel vilket fick den pelletsfyllda konstgräsmattan se grönskande ut.

Precis som föregående helgs match fick vi en bra start på dagens kamp. Bortalaget Växjö DFF inledde förvisso med bra energi och hög press och det tar 10min för oss hitta rätt nivå. Under de 10 minuterna hinner vi ändå med ett rungande ribbskott från Hlin i matchens sjätte min. Samma spelare petar i 13 minuten in vårt ledningsmål efter tilltrasslad situation i straffområdet. Styrkta av målet får vi fart på spelet, hittar fina kombinationer och spelar oss fram till några bra lägen som vi kanske kunde förvaltat bättre än vad vi gjorde. Efter bra första 45 får vi dock nöja oss med halvtidsledning med ett mål och en känsla av att vi har full kontroll på matchen.

Direkt i andra stärks den känslan när i halvlekens andra minut är nära öka på till 2-0.. Men istället för ökad ledning så bjuder vi på Växjös kvittering i 55e min när vi blir ”stående på hälarna” i eget straffområde. En typ av mål vi räknat med att skulle kunna komma förr eller senare givet det sätt vi vill spela på - och som vi tror kommer gynna oss framöver - men idag kostade kvitteringen mer än tappad ledning. Från att ha haft full koll på skeendet blir vi något passiva defensivt och på nio minuter vänder bortalaget underläge till ledning 3-1. Styrkta av vändningen tar Växjö över taktpinnen samtidigt som vi blir både för långa och för breda vilket gör det svårt för oss hjälpa varandra i offensiven. Växjö spelar samtidigt smart, rullar boll inom laget och får tiden att gå. Sista 10 får vi bättre tajming i vårt spel igen men idag har når vi inte samma effektivitet som bortalaget och tvingas därför acceptera förlust och svårt läge inför sista omgången nästa helg. Vi tar oss an BK Häcken på bortaplan i en match vi måste vinna med tre mål för att ha chansen bli gruppetta - en tuff men inte omöjlig uppgift. Om vi lyckas med ”vår del” i sista omgången krävs det samtidigt att Växjö DFF inte slår Lidköping med fler än åtta mål för att vi ska ta oss vidare till semifinal. Vi har mao en rafflande avslutning att se fram mot.

Dagens startelva:

Moa- Emma P / Polks / Harry / Tilda P - Carly / Alice - Hlin / Amy / Tabby - Katla

Inbytta: Gudny och Emma B isf Emma P och Alice i 73e, Tilda S isf Tilda P i 85e.

Vi biter i det sura äpplet men släpper besvikelsen  under kvällen innan vi börjar ladda för veckans träningar och den kommande helgens gruppspelsavslutning i Göteborg🧡.

Välkommen Gudny Árnadóttir
2024-03-14 06:40

Kristianstads DFF, AC Milan och isländska landslagsspelaren Gudny Árnadóttir har träffat överenskommelse om spelarövergång med omedelbar verkan.

23-åriga Gudny Árnadóttir lämnade i december 2020 isländska Valur för spel i italienska Milan. Under tiden i Italien har Gudny även varit utlånad till Napoli Femminile. Utöver spel i italienska Serie A har Gudny Champions League-spel för Milan och 26 A-landskamper för Island på meritlistan.

”-Vi är glada över att kunna knyta Gudny till oss i Kristianstads DFF. Hon är ingen ny bekantskap för oss då hon varit här och provtränat 2016 vilket underlättat övergången för både Gudny och KDFF. I Gudny får vi en välmeriterad försvarsspelare med förmåga att spela på flera positioner vilket kommer höja både nivån och konkurrensen i vårt lag” säger KDFFs klubbchef Lovisa Ström.

”- I’ve decided to come here to Kristianstad to develop as a player. Become better tactically and technically. I really like the playing style of the team and I’m excited to be a part of it. I’m looking forward to get to know the team and start working together” hälsar Gudny inför ankomsten till Kristianstad och KDFF.

Varmt välkommen till Kristianstad och KDFF🧡!

Femetta första 22 la grunden
2024-03-10 18:00

Årets första  gruppspelsmatch i Svenska Cupen blev en trevlig historia med KDFF-ögon sett. Vi lägger grunden till segern första 22 min då vi gör fem (!!!!!) mål och tar en stor ledning. Vi inleder energiskt, kreativt och med gott om alternativ i offensivt straffområde i varje anfall.

Första målet kommer redan i fjärde minuten då Sofia slår undanrensning från LFK-försvarare förbi målvakten och gör sitt första mål för KDFF. Tre minuter senare kvitterar hemmalaget när vi efter inlägg väljer titta på boll och glömmer framstormande Lidköpingsanfallare som nickar bollen i mål. Vi fortsätter dock som vi börjat matchen och är hela tiden aggressiva på offensiv planhalva. Amy ger oss snabbt ledningen igen efter fint förarbete på högerkanten av Hlin. Vårt tredje mål kommer efter hörnvariant och nick i mål av Tabby. Carly visar power när hon drar in ett kanonskott från straffområdeslinjen i målvaktens bortre hörn. 5-1 görs av Lidköpingsförsvarare som skarvar högerhörna direkt i mål. Trots ett flertal fina kombinationer och bra lägen får vi inte in fler mål men går till halvtidsvila med en femetta efter en riktigt stark första halvlek.

Vi får om möjligt en ännu bättre start på andra än på första när Hlin gör 6-1 i 47e min. Förarbetet är lång crossboll till Hlin som tar sig in i straffområdet och förbi vänsterbacken innan hon ”bombar” upp bollen i nättaket. Vi stormar vidare och ökar på till 7-1 i 53e när Tabby stöter in Katlas högerinlägg vid bortre stolpen. Ytterligare en situation där vi har många spelare i boxen. 8-1 kommer i 57e när Katla vinner boll i mitten av egen planhalva och spelare fram djupledslöpande Hlin som fri med målvakten gör sitt andra mål för dagen. Av naturliga skäl tappar vi och matchen lite tempo och energi efter den urladdningen. Vi har några vassa avslut och ett skott i stolpen men får nöja oss med åtta gjorda mål, en stabil insats och en bra start på gruppspelet.

För Lidköping väntar ny hemmamatch mot BK Häcken medan vi tar oss an Växjö DFF nästa helg. Vi ses på söndag - avspark kl 14.00🧡.

Bra genrep inför cupen
2024-03-03 10:00

Hemmatchen mot KIF Örebro blev ett bra test av vår förmåga och vi ställdes inför olika varianter av utmaningar under matchens 92 min. Ett helt ”nybyggt” bortalag varierade hög press långt upp i banan med låg och kompakt defensiv på egen planhalva. Allt med syfte att när ”läget” kom ställa om med fart och många spelare på väg in framför mål.

Vi kommer till spel med nyhemkomna Polks och Amy på bänken (anlände till Kristianstad fredag morgon efter lång flygresa från Australien), rehabande Emmi utanför truppen men fick även se Alice göra comeback på mitten. Matchen inleds i högt tempo där bortalaget med hög intensitet och ivrigt påhejade från sidlinjen driver sin matchplan. Vi varierar i vanlig ordning och har några hyggliga lägen men lyckas inte få bollen över mållinjen förrän i matchens 39e min. Vi spelar oss i fram till vänster i straffområdet och lirkar fram bollen till Emma P som från ”halvmånen” får till en repris från veckans avslutsträning när hon med sträckt yttersida drar upp bollen i bortre burgaveln - så enkelt, vackert och effektivt. Fler mål än så blir det inte innan halvtidspausen.

Vi kommer ut till matchens andra halva med en bra känsla och med tydligt fokus på vad vi vill göra ännu bättre avslutande 45. I matchens 51a minut lyckas vi med en av de detaljerna när Tabby efter Hlins inspel från högerkanten är först i boxen i trycker bollen i nät.  Matchbilden från första håller i sig och gästerna är långtifrån ofarliga i omställningarna. Efter fast situation i 59e är Emma B sist på bollen i trängseln och gör 3-0.  Matchens sista mål kommer på stopptid när vi ställer om och friställer Hlin som från sin högerkant säkert slår bollen förbi målvakten.

Sammanfattningvis en bra prestation  där vi får chansen förfina många av de detaljer vi tränar på samtidigt som KIF Örebro bjöd oss bra motstånd i högt tempo. Vi går in i kommande träningsveckan med bra energi och ser fram mot årets första tävlingsmatch.

Revansch för Köge.
2024-02-17 17:30

Returmatchen mot HB Köge slutade med bortaseger 2-0 vilket innebär att det är kvitterat i inbördes möten 2024. HB Köge gjorde ett mål i vardera halvlek vilket blev avgörande i en chansfattig och tät tillställning.

Redan i inledningen av matchen gavs en försmak på hur resten skulle gestalta sig. Båda lagen låg tätt på motståndarna och var väl samlade i resp straffområde. Vi hittar rätt med några fina djupledsbollar men väljer att antingen inte avsluta eller avsluta med otillräcklig precision när de få lägen som skapas dyker upp. Moa har en relativt lugn tillvaro i KDFF-målet men tvingas kapitulera efter att Kögeanfallare varit starkast i duell och avslutat distinkt när hon kommer helt fri med Moa. Vi går till halvtid med känslan av att vi bör ha en växel till att putta in i andra.

Andra halvlek blir mångt och mycket en kopia av första med få klara målchanser. HB Köge ökar på till 2-0 strax innan 90 min. Upprinnelsen är att vi går för kvitterin men åker på en omställning som slutar med straff för bortalaget. En straff som Moa är nära - men bara nära- att plocka. Vi tvingas inkassera årets första förlust men kan konstatera att den kom mot bra motstånd i en match där vi inte riktigt kom uppifrån den nivå vi önskar och vill vara på.

Nu väntar landskampuppehåll parallellt med fortsatt försäsongsträning. Nästa match spelar vi hemma mot KIF Örebro lördagen den 2 mars - vi ses då🧡.

Moa - Emmy/Polks/Sofia/Tilda - Emma B/  Carly - Hlin/ Amy / Tabby - Katla

Inbytta: Emma P isf Emmy, Harry isf Sofia, Filippa isf Emma B, Tilda S isf Amy

Bra genomkörare och ny vinst
2024-02-15 08:35

Hemmamatchen mot Eskilsminne IF blev en bra utmaning för vår unga start- och slutelva. Inledningen av matchen blev i många delar en repris på lördagsmatchen mot Malmö FF. Vi har svårt få håll på bortalagets höga press och med många nya relationer som ska etableras på plan får vi inte heller något flyt i passningsspelet. Defensivt står vi dock relativt stabila och släpper inte till några direkta farligheter. Om halvtidsresultatet 0-0 finns inte så mycket att säga mer än att det så långt är rättvist.

Med några taktiska omdispositioner och ändrade uppspelsvägar tar vi över initiativet direkt i andra och tar ledningen i 47e efter att inbytta Tabbys inspel styrs i mål av bortaförsvarare. Kvitteringen till 1-1 kommer i 65e efter att vi slarvat med uppspel och hemjobbet i momentet därefter. Avgörande målet är Tabby åter inblandad i men den här gången är hon sist på bollen innan den går över mållinjen. Vi har ytterligare några bra lägen göra mål men Eskilsminnemålvakten gör flera kvalificerade räddningar vilket gör att slutresultatet blir 2-1.

Sammanfattningsvis en bra match mot bra motstånd för våra yngre spelare som fick värdefulla matchminuter på seniornivå. När relationerna kom på plats i andra byggde vi upp ett antal fina anfallskombinationer med många spelare delaktiga.

Emmy T - Emmy O/Polks/Lemmerlijn Gummesson/Tuva W N - Julia/Emma B - Agnez/Klara Persson/ Hlin - Katla