Bli Stödmedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Stabilt, kontrollerat och tre sköna derbypoäng
2022-06-09 14:11

Vårt andra Skånederby i år och det första mot Vittsjö GIK fick en matchbild, ett förlopp och ett slut som både vårt lag och våra supportrar har anledning känna sig riktigt nöjda med.

 

Inledningen av matchen är relativ välspelad och fri från klassiskt derbyspel (läs kamp och tuffa närkamper) så publiken får se två lag som försöker bygga strukturerade anfall från försvarslinjen och framåt. Vi är kanske lite förvånade över Vittsjös försiktighet i presspelet men utnyttjar detta bra och lyckas få till en bra variation i spelet, både på bredden och på djupet. Samtidigt tar vi konsekvent och säkert hand om Vittsjös omställningsspel vilket ger en behaglig första halvlek för de tillresta KDFF-supportrarna. Riktig behagligt blir det i 37e min när Mia lurar Vittsjöförsvarare, stjäl passningen och levererar Evelyne en perfekt djupledsboll. Evelyne i sin tur lurar hemmaförsvarets offsideförsök innan hon sätter fart mot Vittsjömålet och säkert slår in bollen i bortre gaveln. Så smart, så vackert och så effektivt. Vi går till halvtidsvilan men den där lite bedrägliga känslan av att ha full koll på matchen.

 

Andra halvlek startar med viss framryckning för hemmalaget som varierar spelet bättre än i första. Men de få chanser man skapar hanterar vi utan några stora risker för kvittering. Vi återtar ganska snabbt taktpinnen och framstår som det lag som är mest suget på att göra mål. I 68e min får vi betalt efter att Mia på handbollsmaner gör båglöpning in i straffområdet innan hon skjuter en passning till Evelyne som enkelt styr bollen förbi landsmaninnan Sabrina De Angelo i Vittsjömålet. Ett mål som påminner om Real Madrids avgörande i CL-finalen för några veckor sedan. Glädjen är stor i KDFF-klacken liksom ödmjukheten med tanke på den förmåga till slutfasforceringar som hemmalaget visat i år. Vi hanterar sista 25 minuten kontrollerat, gör några byten för att förstärka den matchbild vi är nöjda med, har några farliga hörnor och njuter av känslan att ligga först in över mållinjen när domaren blåser av matchen i 93e minuten.

 

Sammanfattningsvis ännu en riktigt stabil prestation och kanske en av de bästa derbymatcherna vi gjort mot Vittsjö senaste 10 åren. Extra kul vi åter lyckades hålla nollan samt att vi i samband med bytena får ut det resultat vi vill ha. Ingen kan nämnas före någon annan efter denna lagseger men visst gläds vi lite extra med Mia och Evelyne som levererade och exekverade vid båda målen.

 

Nu tillåter vi oss njuta segerns sötma någon dag extra innan vi ger oss på förberedelserna inför bortamatchen mot Brommapojkarna på söndag. En match som kommer kräva en annan typ av insats än idag samt en mental inställning där alla risker för underskattning städats bort när matchen kickas igång kl 15.00.

 

Tack till hejarklacken (i vilken vi ikväll hade nöjet ha våra f d spelare Sofia Hagman och Amanda Edgren) som stöttade oss från sidan och tack till laget för en fantastiskt bra och kontrollerad insats idag🧡!

 

Highlights från matchen ser du HÄR

Viktiga poäng med i bagaget till Skåne
2022-06-02 08:43

Måndagskvällens bortamatch mot Umeå IK slutade med viktig KDFF-seger 2-0 efter en insats som bäst kan beskrivas som en ”stabil dag på jobbet”. Samtidigt finns känslan att vi har mer att ”kräma ur” vilket vi förhoppningsvis kan visa redan på söndag när vi tar emot KIF Örebro.

 

Inledningen på matchen blev en relativt öppen historia med mer tydligt anfallsspel av hemmalaget än förväntat. Umeås försök med instick genom eller långbollar över vår backlinje hanterades överlag bra. Offensivt hade vi för många felpass och för otydliga linjer i vårt spel för att kunna vara nöjda med första 30 min. Sista tredjedelen av halvleken växlar vi upp, etablerar betydligt bättre spel på offensiva halvan och fixar ledningsmålet 1-0 i 38e min. Målet kommer efter vänsterhörna som Mia trycker in med hakan (!) vid bortre stolpen. Ett annorlunda men viktigt mål - för övrigt Mias första i årets serie. Vi kan gå till pausvila med en god känsla efter avslutningen och med ledning i ryggen.

 

Vi startar andra halvlek bra och Evelyne är nära öka på till 2-0 direkt men hemmamålvakten gör fin räddning nere vid stolproten. Umeå försöker trycka på framåt i jakten på kvittering och poäng - främst genom djupledsbollar då de ofta blir för ”långa i laget” när de anfaller. Deras bästa chanser är det dock vi som bjuder på när vi hamnar på hälarna och spelar gåfotboll. Men vi hanterar det vi bjuder på varför Melina bara behöver visa sin kapacitet vid ett fåtal tillfällen. Vi har ett tydligt initiativ i matchen, har några fina möjligheter skapa riktigt vassa lägen men får inte till det sista metern varför matchen lever fram till 77e min då vi ökar på till 2-0. Läget byggs upp vi effektivt, snabbt och fint kombinationsspel till höger innan passningen till Gabby som tar emot innan hon placerar bollen i nättaket. Vackert, viktigt och lite extra roligt för Gabby göra sitt första mål för KDFF. Sista 15 min flyttar hemmalaget fram ytterligare vilket ger oss nya omställningslägen - lägen och chanser där vi idag inte har den sista avgörande precisionen med oss för att öka ledningen ytterligare. Vi får istället glädjas över segern, tre härliga poäng och att vi fortsätter skapa bra lägen framåt.

 

Efter hemresa från Västerbotten imorgon börjar vi förbereda oss inför matchen på söndag. Väderprognosen är bra och vårt tabelläge intressant så vi hoppas på många KDFF-supportrar på läktaren.

 

Vi tackar laget för ännu en stabil insats och önskar en bra fortsättning på kvällen i Umeå🧡.

 

Matchens höjdpunkter kan du se HÄR

Välkommen Emmy
2022-05-21 07:50

Som ett led i satsningen på fortsatt utveckling på fotbollsplanen har FC Hessleholms lovande målvakt Emmy Thyberg beslutat sig för att ta nästa steg i KDFF. Emmy som knackar på dörren till F16-landslaget (har än så länge en landskamp i bagaget) kommenterar sitt beslut så här:

 

"Mitt mål är alltid att utvecklas och sträva framåt. När jag kom till KDFF kände jag att detta är en miljö där jag kan göra just det. Jag har fått en bra känsla för laget och föreningen - det verkar vara en riktigt bra gemenskap. Det är en dröm som går i uppfyllelse och jag hoppas kunna ta nästa steg i min utveckling tillsammans med klubben".

 

"Vi är glada över att kunna knyta ytterligare en lokal talang till KDFF och vi hoppas Emmy kommer trivas och fortsätta utvecklas hos oss. Utöver en bra träningsmiljö kommer vi kunna erbjuda möjlighet till speltid och bra matchning i både F17 och F19 - naturligtvis i konkurrens med våra nuvarande målvakter." såger KDFFs sportchef Lovisa Ström

 
Ny stabil bortaprestation - tre viktiga poäng
2022-05-17 12:45

Bortamatch mot FC Rosengård i fredags och ny bortamatch mot Hammarby måndag kväll. En av årets mest utmanande helger blev en helg vi hanterade med bravur.

 

Vi börjar matchen starkt första 10 min och pressar tillbaka Hammarby, Vi lyckas dock inte få till någon vass målchans utan får istället se matchen jämnas ut och bli en ganska öppen tillställning med snabba förflyttningar från straffområde till straffområde. Vi sätter ständig press på hemmalagets backlinje  genom hårt arbetande Evelyne på topp. Hammarby å sin sida försöker såra oss via instick genom backlinjen men vi har bra koll och de bollar som tar sig igenom tar Melina säkert hand om. I 21a min jobbar vi till oss matchens bästa läge så långt. Evelyne löper i djupled eftet precisionspass från Mia, tar sig förbi utrusande målvakten men hamnar i dålig vinkel vilket ger försvarare möjlighet rädda på mållinjen. Vi får vårt ledningsmål i 32a minuten efter en högerhörna som Sheila nickar på mål. Hemmamålvakten får undan bollen men den landar hos Emmi som kontrollerat placerar bollen i mål. 

 

Efter målet blir Hammarby lite mer desperata och trycker på framåt vilket ger oss fina omställningsmöjligheter i form av en ständigt löpande Evelyne på topp. Fler mål innan pausvilan blir det inte så spänningen inför andra halvlek bestod.I grund och botten finner vi ingen anledning till några ändringar då vi stått stabila bakåt och samtidigt hotat Hammarby med både omställningar och upprullningar via kanterna.

 

I inledningen av andra visar hemmalaget bra energi och skapar några hörnor som vi hanterar utan risk för baklängesmål. Vårt 2-0 kommer i 54e minuten efter ännu en vass omställning - jodå det var en del av matchplanen ikväll - där Alice slår djupledsboll på ”läppen” till Evelyne som i sin tur löper ifrån försvararen och får på ett skott som målvakten räddar. Räddningen landar hos Sheila som kommer i andravågslöpning och säkert tar vara på returen. Med 2-0 till KDFF måste naturligtvis hemmalaget fortsätta flytta fram positionerna. Vi hanterar detta bra bortsett från en Hammarbyhörna som nickas mål i 60e min - ett mål som döms bort av oklar anledning.

 

Med 30 min kvar av matchen och tuff match i benen sen i fredags handlar resten av matchen om att disponera krafterna smart och behålla koncentrationen. Vi gör detta på ett riktigt bra sätt, tar tre härliga poäng och kan glädjas över andra fina bortaprestationen på drygt tre dagar. Utöver vinsten gläds vi över att vi precis som i fredags kan nyttja möjligheten till byten utan att stabiliteten i prestationen äventyras.

 

För spelare och ledare väntar nu en trevlig kväll i Stockholm innan morgondagens hemresa och de kommande förberedelserna inför hemmamatchen mot AIK på söndag.

 

Highlights från matchen ser du HÄR

 

Sviten byggs på - viktig poäng i Malmö
2022-05-17 12:42

Fredagskvällens Skånederby på Malmö IP slutade oavgjort 1-1 efter att vi forcerat in viktiga kvitteringen i 88e minuten. Utifrån matchbilden sista 30 min kom kvitteringen inte oväntat då vi de sista 15 min haft vår offensivt bästa period i matchen.

 

I sitt ”Inför matchen” förutspådde Mr FC Rosengård - Erling Nilsson - en jämn och tuff kamp i likhet med de senaste årens på Malmö IP. Längre tillbaka var ju kombinationen Malmö IP och FCR/LDB Malmö något av en giftcocktail för oss i KDFF då matcherna ofta slutade med storseger för hemmalaget eller med en seger som säkrades i matchens avslutande fem minuter. Numera är utgången av matcherna relativt oviss även om favoritskapet ändå landar på FCR utifrån skillnaden i resurser och erfarenhet i form av landskamper osv. Men det ska ju som bekant alltid spelas om poängen.

 

Första halvlek blev i mångt och mycket en kamp mellan straffområdena med mer bollinnehav för FCR men där inget av lagen egentligen förmådde spela sig till några vassa lägen i motståndarnas straffområde. Hemmaledningen 1-0 i 36e min kom istället efter vaket agerande av Sofie Breedgard som från straffområdeslinjen curlade in bollen bortre burgaveln efter att vi tappat boll utanför halvcirkeln. Ingen egentlig målchans men ändå mål och vi går till halvtidsvila med - inte orättvis utifrån bollinnehavet - hemmaledning 1-0. Ändå ett ganska bra utgångsläge då vi stått stabila bakåt och känner oss trygga med att vi för eller senare kommer skapa kvitteringsläge.

 

I andra halvleks första minut kommer första läget när Evelyne tar sig förbi hemmaförsvarare men väljer passa istället för att gå på mål varpå FCR lyckas styra undan. Trots allt en början som satte tonen för vår andra halvlek. Med mycket speltid kvar är det viktigt att vi i jakten på kvittering inte blottar oss bakåt - något vi lyckas bra med bortsett från en situation i 58e min då vi tappar boll på mittplan. FCRs Olivia Schough uppfattar att Melina ligger högt men långskottet går i ribban innan vi hinner rensa undan. 2-0 där så hade matchen sannolikt inte gett möjlighet till KDFF-poäng. För övrigt lyckas vi styra FCR-avsluten till de vinklar där Melina har  störst möjlighet avvärja - därmed inte sagt att avsluten blir ofarliga. Vår bästa målchans innan kvitteringen dyker upp när hårdjobbande Evelyne vinner närkamp mot FCR-målvakten och spelar in till Tabby men skottet räddas på mållinjen av hemmaförsvarare. Matchens så långt bästa målchans i ”box-läge”.

 

Allt eftersom halvleken lider flyttar vi fram positioner, gör några byten med offensiv touch och attackerar ofta via FCRs offensivt starka ytterbackar för att komma in i boxen. Kvitteringen låter dock vänta på sig fram till 88e min då vi för första gången i matchen får till en riktigt bra hörna. Det blir trångt i boxen och vi gör det svårt för målvakten vilket ger DB möjlighet att stöta bollen genom muren och in över mållinjen. Ytterst välförtjänt med tanke på vår sätt att under sista 30 min hantera underläget.

 

Direkt efter slutsignalen - och utan att ha haft chansen analysera djupare - är Beta mest nöjd med vårt tålamod, våra värderingar i presspelet samt vår förmåga hantera och balansera FCRs omställningar.

 

Sammanfattningvis en riktigt gedigen insats där vi lyckades kombinera bra individuella insatser med ett väl koordinerat och disciplinerat kollektiv. Trots allt positivt finns ändå känslan att vi har mer att hämta vilket bådar gott för kommande matcher.

 

Riktigt bra jobbat idag - nu njuter vi helg och tar vara på tiden så att vi är väl förberedda när nästa utmaning drar igång på måndag kväll kl 19.00🧡. Men mer om detta på måndag.

 

Highlights från matchen kan du se HÄR

Tuff drabbning i Piteå
2022-04-11 09:53
Söndagens bortamatch i Piteå blev som väntat en tuff drabbning. Till skillnad från förra helgen i Norrland  visade sig dock vädergudarna från sin bästa sida och matchen spelades i strålande väder. 

 

I inledningen av matchen var hemmalaget lite mer lyckosamma i sin press och vi hade lite svårt få till det spel vi önskar. Piteå är konsekventa i sina försök med centrala uppspel mot fysiskt starka Anam Imo - ömsom som target player och ömsom som djupledshot. Vårt första fina läge kommer i matchens sjunde minut när Tabby tar sig igenom på vänsterkanten men skottet går strax utanför målramen. Tre minuter senare får vi ytterligare ett bra läge men skottet strax utanför stolpen. I matchens elfte minut tar Piteå ledningen efter att vi gjort självmål. Upprinnelsen till målet är djupledsboll mot Imo som pressar KDFF-spelare så pass att undanrensningen går förbi Melina i målet. Surt men gott om tid kvar att spela.

 

Kvitteringen till 1-1 kommer i 23 e min efter att Evelyne petat fram bollen till felvänd Tabby i straffområdet. Evelyne fortsätter sin löpning och får med sig försvarare samtidigt som Tabby roterar runt sin och säkert drar bollen i mål. Så skönt och rättvist så långt. Glädjen över kvitteringen grumlas dock i 35e min när Piteå tilldöms straff och Evve samtidigt blir utvisad. Straffen räddas vackert av Melina som lurar straffskytten skjuta i fel hörn.

 

Vi får omgruppera efter utvisningen och spelar av sista 10 min för att i paus dra upp riktlinjer m.a.a. de ändrad förutsättningarna.

 

Vi gör ett byte i paus när Amanda A kommer in istället för DB. Ett byte som ger resultat i 50e min när Amanda med djupledsboll hittar Evelyne som tar sig förbi målvakten och sätter 2-1. Vi lyckas hålla spelat väl uppe trots en spelare mindre, hemmalaget har lite mer boll men vi är vassa när omställningslägena kommer. Piteå trycker på och lyckas - om än lite turligt - kvittera till 2-2 i 77e när skott styrs via KDFF-fot förbi chanslös Melina. Efter kvitteringen böljar spelet fram och tillbaka men det blir inga fler mål utan matchen slutar 2-2. Ett ganska rättvist resultat och en poäng vi får vara nöjda med med tanke på att vi spelade 58 minuter med en spelare mindre.

 

Highlights från matchen ser du HÄR

 

Bra jobbat tjejer - nu ser vi fram nästa match hemma mot Eskilstuna United på Annandag Påsk 18/4🧡.

Kommande matcher
Spelade matcher
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners