SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Revansch för Köge.
2024-02-17 17:30

Returmatchen mot HB Köge slutade med bortaseger 2-0 vilket innebär att det är kvitterat i inbördes möten 2024. HB Köge gjorde ett mål i vardera halvlek vilket blev avgörande i en chansfattig och tät tillställning.

 

Redan i inledningen av matchen gavs en försmak på hur resten skulle gestalta sig. Båda lagen låg tätt på motståndarna och var väl samlade i resp straffområde. Vi hittar rätt med några fina djupledsbollar men väljer att antingen inte avsluta eller avsluta med otillräcklig precision när de få lägen som skapas dyker upp. Moa har en relativt lugn tillvaro i KDFF-målet men tvingas kapitulera efter att Kögeanfallare varit starkast i duell och avslutat distinkt när hon kommer helt fri med Moa. Vi går till halvtid med känslan av att vi bör ha en växel till att putta in i andra.

 

Andra halvlek blir mångt och mycket en kopia av första med få klara målchanser. HB Köge ökar på till 2-0 strax innan 90 min. Upprinnelsen är att vi går för kvitterin men åker på en omställning som slutar med straff för bortalaget. En straff som Moa är nära - men bara nära- att plocka. Vi tvingas inkassera årets första förlust men kan konstatera att den kom mot bra motstånd i en match där vi inte riktigt kom uppifrån den nivå vi önskar och vill vara på.

 

Nu väntar landskampuppehåll parallellt med fortsatt försäsongsträning. Nästa match spelar vi hemma mot KIF Örebro lördagen den 2 mars - vi ses då🧡.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emmy/Polks/Sofia/Tilda - Emma B/  Carly - Hlin/ Amy / Tabby - Katla

 

Inbytta: Emma P isf Emmy, Harry isf Sofia, Filippa isf Emma B, Tilda S isf Amy

Bra genomkörare och ny vinst
2024-02-15 08:35

Hemmamatchen mot Eskilsminne IF blev en bra utmaning för vår unga start- och slutelva. Inledningen av matchen blev i många delar en repris på lördagsmatchen mot Malmö FF. Vi har svårt få håll på bortalagets höga press och med många nya relationer som ska etableras på plan får vi inte heller något flyt i passningsspelet. Defensivt står vi dock relativt stabila och släpper inte till några direkta farligheter. Om halvtidsresultatet 0-0 finns inte så mycket att säga mer än att det så långt är rättvist.

 

Med några taktiska omdispositioner och ändrade uppspelsvägar tar vi över initiativet direkt i andra och tar ledningen i 47e efter att inbytta Tabbys inspel styrs i mål av bortaförsvarare. Kvitteringen till 1-1 kommer i 65e efter att vi slarvat med uppspel och hemjobbet i momentet därefter. Avgörande målet är Tabby åter inblandad i men den här gången är hon sist på bollen innan den går över mållinjen. Vi har ytterligare några bra lägen göra mål men Eskilsminnemålvakten gör flera kvalificerade räddningar vilket gör att slutresultatet blir 2-1.

 

Sammanfattningsvis en bra match mot bra motstånd för våra yngre spelare som fick värdefulla matchminuter på seniornivå. När relationerna kom på plats i andra byggde vi upp ett antal fina anfallskombinationer med många spelare delaktiga.

 

Dagens startelva:

 

Emmy T - Emmy O/Polks/Lemmerlijn Gummesson/Tuva W N - Julia/Emma B - Agnez/Klara Persson/ Hlin - Katla

Inbytta i andra halvlek:

 

Malva Mellblom, Tabby och Sofia R i 46e, Tilda S och Martha S i 60e.

Stabilt igen- tredje raka
2024-02-10 22:25

Säsongens första hemmamatch - mot Malmö FF på lördagseftermiddagen - slutade med övertygande KDFF-vinst 5-0 efter stark prestation i matchens avslutande 60 minuter. Vår ambition att våga och att utmana över hela planen gav utdelning både defensivt och offensivt.

 

Bortalaget Malmö FF inleder matchen piggt och aggressivt vilket gör det svårt för oss komma in i den rytm vi vill. Lyckligtvis tar vi ledningen i den 12e min när Tabby skickligt vinklar in ett instick intill målvaktens bortre stolpe vilket leder oss in i det spel vi vill spela. I matchens 26e ökar vi på till 2-0 efter genomskärare på högerkanten som slutar med att Hlin vinner duell med MFF-målvakten och rullar in sitt första mål för dagen. Efter detta mål har vi ett bastant grepp om matchen men gör inte fler mål innan pausvilan.


Vi får en bra start på andra när Hlin nickar in 3-0 efter hörna i 53e min. Vi fortsätter rulla runt och variera med djupledsbollar men nästa mål dröjer till 69e då Katla gör sitt första mål i KDFF-tröjan. Hlin fortsätter visa sin målfarlighet och träffar ribban med både skott  och nick innan hon fastställer slutresultatet via sitt tredje mål för dagen i 79e min.

 

Sammanfattningsvis ytterligare en bra insats där spelare och tränare har all anledning vara nöjda med vårt sätt jobba oss in i matchen, ta över taktpinnen och genom varierat spel dominera och till slut vinna övertygande. Vi brukar som bekant inte hylla någon spelare före de andra men kan med glädje konstatera att Hlin gjorde mål för tredje matchen i rad och sitt andra hattrick för året. Lika roligt är det konstatera fina insatser av Tuva på vänsterbacken (första matchen från start), Emma B på centralt mittfält (mittback i slutet av matchen) och Katla i offensiv roll. Lägger vi till förväntat starka insatser av övriga startspelare och inhoppare så finns det anledning se positivt på fortsättningen av försäsongen. På programmet kommande vecka har vi matcher mot Eskilsminne onsdag kväll och HB Köge lördag eftermiddag.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Tilda P/Clare/Sofia/Tuva - Carly/Emma B - Hlin/ Katla/Tabby - Amy

 

Inbytta i andra halvlek:

 

Julia, Filippa, Tilda S, Agnez och Emmy.

 

Vi ser med tillförsikt fram mot de kommande matcherna🧡!

 
Stark insats och andra raka vinsten
2024-02-03 19:35

Lördagens bortamatch mot regerande danska mästarinnorna HB Köge slutade med KDFF-seger 2-0 efter en gedigen insats. Matcherna lagen emellan brukar sällan vara av ”vänskapskaraktär” då de brukar bli fysiskt krävande med rejält närkampsspel. Glädjande nog lyfte vi oss en nivå spelmässigt jmf med senaste matchen mot Trelleborg - ett lyft som blev helt avgörande för utgången av dagens match.

 

Så här summerar Johanna Almgren - ena halvan av vår tränarduo - dagens insats:

 

"- Vi visste på förhand att det skulle bli en tuffare match att möta danska mästarna, inför matchen pratade vi om att ha ett större tålamod i vår uppbyggnad vilket jag tycker vi hade större delar av matchen! Så vi kontrollerar matchen på så sätt! I sista tredjedelen har vi många fina kombinationer både centralt och på kant där den sista skärpan saknas i både avslut och passning! Men vi är nöjda med det mod spelarna visar i både uppbyggnadsspelet och avslutsfas. Jag är också nöjd att vi fyller på bra i boxen, nöjd över att  vi skapar situationer som vi vill utsätta våra motståndare för.  Press-spelet har vi lite att gå på även fast vi spelar upp oss även där! 

 

Vi gör även två mål på fasta där ett av dem dömdes bort. Fasta är en viktig del av spelet som kan avgöra matcherna när det står och väger. Så skönt att få utdelning där tidigt på säsongen. Vi brukar inte lyfta fram  någon spelare före de andra men idag var det riktigt roligt 
se våra unga spelare visa upp ett stort mod”.

 

Våra mål gjordes i 5e ( Tabby )  resp 70e min (Hlin).

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emma P, Polks, Harry, Tilda P - Carly - Hlin, Emma B, Katla, Tabby - Amy

 

Byten: Filippa och Emmy in i 65e isf Emma P och Katla, Agnez, Julia och Tuva in i 75e isf Tilda P, Emma B och Tabby.


Nu väntar fortsatt stegring av belastning och fortsatt utveckling av vår spelidé innan det är dags för årets första hemmamatch mot Malmö FF - avspark kl 14.00 på lördag 10/2. Vi ses på Arenan då🧡!

Inför: HB Köge borta
2024-02-02 14:30
Johanna Almgren

Imorgon är det dags för säsongens andra träningsmatch när vi beger oss över sundet för att möte HB Köge med avspark kl 14.00. Om HB Köge vet vi att de inför vårsäsongen ligger tvåa i danska ligan - en poäng efter ledande Bröndby IF. Vi vet även att vi i matchen kan få möjlighet möta f.d. KDFF-spelaren Emelia Oskarsdottir.

 

Inför fredagseftermiddagens träning stämmer vi av läget med "andra halvan av vår tränarduo" - Johanna Almgren.

 

Du har tagit ett kliv från "bakgrunden" ifjor till en roll i fronten av ledarstaben i år - hur känns det så här långt?

 

"-Det har varit en intensiv period. Men vi i teamet har jobbat nära, satt lite nya rutiner som vi velat och benat ut varandras roller, så allt känns väldigt bra! Jag är oerhört glad över att jag tackade ja till detta! Vi har en fantastisk grupp människor i dessa fotbollsspelare som kommer till träningen varje dag och vill bli bättre! Jag sa de senast igår att jag har världens bästa jobb!"

 

Första matchen mot Trelleborg är avklarad. Vad tar du med dig från den matchen?

 

"-Trelleborg-matchen var första för året, Vi ville se att vi använde oss av våra principer som vi jobbat med sen uppstart så ofta som möjligt i matchen , vilket jag tycker att vi gjorde väldigt bra! Vi hittade många fina kombinationer in i sista tredjedelen men där slutprodukten saknades vid tillfällen!

Men vi OCH spelarna hade en positiv känsla efteråt, men vi har också en gemensam bild var vi är just nu i vissa faser i spelet där det behöver ske utveckling så det har vi tagit med oss in i den här träningsveckan. Vi har tryckt lite hårdare på försvarsspelet trots att mycket var bra senast, vi har jobbat med relationer ytterback, tia, forward, och fortsatt utveckla vårt grundspel! 

 

Dags att ta oss an HB Köge nu. Vad förväntar du dig för typ av motstånd och vad vill du få ut av vår prestation?

 

"-Vi ser fram emot Køge matchen. Køge är ett mycket bra lag som släpper in få mål så vi förväntar oss självklart några snäpp upp i motstånd där vi kommer prövas både i försvarsspelet och i anfallsspelet på ett helt annat sätt. Det positiva med detta är att vi får veta var vi står just nu vilket kommer vara bra framöver när cupmatcherna närmar sig.

 

Sett till vad vi vill få ut av oss själva så vill vi fortsätta se att spelarna är modiga, vi vill se att vi väljer att ha tålamod där situationer och perioder under matchen kräver det. Oavsett om vi är nära bollhållaren eller inte så är vi hela tiden aktiva och påkopplade i spelet, har tydlig kommunikation under spelet och jag vill se att vi har många spelare i offensiv box som jobbar klart attackerna! 

 

I försvarsspelet vill vi se ständig kommunikation, ledare som snabbt tar ansvar och sorterar , samt att vi jobbar med vinklar och rätt intensitet i vårt presspel."

 

Hur är statusen i truppen - alla tillgängliga för spel?

 

"-Under perioden som vi är inne i nu ligger man ofta på gränsen i belastning, vi har några spelare som som vi väljer vila av försiktighetsåtgärder, där vi har tight dialog med vårt fysioteam.  Jmf med förra helgen är iaf Katla och Julia glädjande nog uttagningsbara."

 

Tack för pratstunden och lycka till imorgon🧡!

Bra förstamatch - vinst 4-1
2024-01-27 19:30

Säsongspremiären borta mot Trelleborgs FF på lördagseftermiddagen blev en trevlig tillställning. Vi vinner med 4-1 och tar chansen lufta hela truppen.

 

Efter en trevande inledning tar hemmalaget ledningen i 14e min. Vi reser oss snabbt och kvitterar i 21a (Tilda S) och tar ledningen genom Hlin i 25e - en ledning som står sig fram till paus. Vi passar på göra sex byten i paus och säkerställer att vi kommer ut i andra med friska ben. Målen låter dock vänta på sig till 77e och 82a då Hlin gör sitt andra och tredje mål för dagen.

 

Daniel Angergård summerar dagens insats så här:

 

"-Skön seger och en bra prestation i årets första match. Tar framförallt med oss vårt presspel och bollvinster på offensiv planhalva som ledde till fina lägen för oss. Kul att se många pigga ben och debutanter i både nyförvärv och tre från F19 som kommer in och gör det bra. Ny träningsvecka snart igen där vi jobbar vidare, med match mot Köge borta på lördag."

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emma/ Sofia Reidy/ Harry/ Tilda P - Alice/ Carly - Hlin/ Amy/ Tabby - Tilda S

 

Byten:

 

Emma B in isf Tilda Si 30e.

 

Moa, Emma, Sofia, Tilda P, Alice, Tabby ut och Emmy T, Emmy O, Clare, Tuva, Filippa, Agnez in i 46e.

 

Harry, Carly, Ami ut och Klara Persson, Elvira Remstam, Martha Strömbäck Sigefjord in i 75e. De tre sistnämnda från KDFF F19 vilket innebar värdefulla matchminuter och debut i vårt A-lag.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 2/3 14:00
4 - 0  
Lör 17/2 14:00
0 - 2  
Ons 14/2 19:00
2 - 1  
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners