Bli Stödmedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998
Still In Motion

Still In Motion

Att styrkan och balansen kan försämras i takt med att man blir äldre är naturligt. Med våra träffar inom SIM hoppas vi motverka detta genom lustfyllda aktiviteter som inte bara erbjuder träning utan även ett glatt umgänge för dig som fyllt 60 år. Vi börjar varje träff med styrke- och rörelseträning så ta med lämpliga skor för detta samt vattenflaska.

 

Med SIM vill vi motverka ensamhet hos äldre människor i samhället och samtidigt förbättra och utveckla deras styrka, balans och den allmänna hälsan. Detta för att kunna förebygga mental ohälsa och olyckor, exempelvis fallskador, som förekommer allt mer frekvent i en högre ålder. Vi tror att det aldrig är försent att börja träna och att stimulera både det fysiska och det mentala för att förbättra välbefinnandet. Ålder ska inte var något hinder.

Projektet ska även främja integration i samhället.

 

Balkonggympa

Då Corona-viruset senaste månaderna tagit mer och mer tid och mer och mer av vår frihet i anspråk har vi i KDFF naturligtvis också anpassat vår verksamhet utifrån gällande riktlinjer. Det innebär inte att verksamheten stannat av utan vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och försöker hålla igång så gott det går.

Vi har tvingats tänka om kring våra projekt Kids In Motion men framför allt kring Still In Motion som riktar sig till våra äldre i samhället. Håll utkik i kalendern! 

 

Ett stort tack till våra stora projektpartners ABK, Kristianstads kommun, Hyresgästföreningen och Socialstyrelsen som gör detta möjligt.

 

Är du sugen på att testa på så skicka ett mail till alice.nilsson@kdff.nu!

Sommaravslutning med SIM
2021-06-30 14:32
Sommaravslutning med SIM

Efter en aktiv vår med 17 träningstillfällen i olika miljöer avslutade vi idag terminen med kubb och fika i Tivoliparken. 

Vi ser fram emot hösten och hoppas att vi med de nya riktlinjerna kan utöka antalet deltagare.

 

Tack våra stora projektpartners ABK, Kristianstads kommun, Hyresgästföreningen, Alde och Socialstyrelsen för att ni ger oss möjligheter till rörelse och social samvaro.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners