Bli Stödmedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998
F15/F16

Välkommen till F15/16

Här kommer du att hitta info om våra träningstider, matcher, ledare

Titta in och följ oss på sociala medier.

insta kdff_f16

Fredrik, Chris och Martin.

 

Match
2022-09-19 05:58

Hemmaförlust mot Hittarp

Det var gästerna som hade mest boll i början av matchen och vårat försvar fick slita hårt och gjorde det riktigt bra då man lyckades komma till några farliga kontringar. Trots underläge med 0-3 gav man inte upp och när Aijna Dedic bröt Hittarps uppspel och passade till Ester Jeppsson som reducerade till 1-3 tändes hoppet inför 2:a halvlek. 

2:a halvlek började inte som man tänkt sig, 1-4 kom tidigt. Ida Olsson i målet höll siffrorna nere. Laget kämpade och lyckades skapa några farliga lägen. Därefter orkar vi inte stå emot och matchen slutar med förlust 1-6. 

 

Ingen skugga skall falla över dagens lag. Då det var många nya spelare i laget och många av dem har inte spelat ihop tidigare och med det i åtanke gjorde hela laget en riktigt kämparinsats. Och visst fanns det stunder där passningsspelet var riktigt trevligt att titta på. 

Nya tag till nästa match! 

 

Text: Mattias Möllerstedt 

Vinst i helgens match
2022-09-11 09:13

F16. 0-2 seger borta mot Staffanstorp. 

 

Trots en sliten och svårspelad konstgräsplan tog KDFF kommandot direkt från start. Med ett fint passningsspel där spelarna hittade varandra gång på gång så ville det sig inte ända fram till mål. Bra uppspel från förvaret som sedan förvaltades via mittfält i olika anfallskombinationer. Staffanstorp kom inte igenom vårt försvar som leddes av Elvira Remstam med bravur. Ett antal resultatlösa hörnor skapades också. Men 0-0 i halvtid. 

I andra halvlek jämnade spelet till sig mer och Staffanstorp spelade upp sig. En rejäl kamp tilltog och det kan ju vara jobbigt ibland när man har ett övertag och målen uteblir. Därför var det säkert extra skönt när Filippa Andersson väggspelade sig igenom med hjälp av Mimoze Bajrami och satte säker 0-1. 

När sedan Rut Larsson laddade kanonen och drog dit 0-2 snett utanför straffområdet kändes det som segern var klar. Dock började Staffanstorp trycka på med ett antal djupledspassningar och vårt försvar fick jobba rejält. Men idag var målvakt och försvar på tårna och en härlig bortavinst mot Staffanstorp var ett faktum. 

Text: Mattias Möllerstedt 

32-delsfinal
2022-07-22 05:42
4:e dagen och 32- delsfinal! 
 
Tidig morgon! Svalt och betydligt humanare att spela. Spelare och ledare var taggade. Nu var det vinna eller försvinna i matchen mot isländska FH. 
 
Matchen drog igång och vi kom i uppförsbacke tidigt. I den 5 minuten tar FH ledning. Då hade det varit jämt spel. Ledningsmålett gav FH energi, ändå har vi två möjligheter till kvittering när Erna Midzic två gånger fångar bollen och spelar fram till Canella Urzua som är så när på att peta in bollen. Ida Olsson Barvehed i mål håller oss kvar i matchen och gör några riktigt bra räddningar. Men vi har svårt att stå i emot, vårt försvar kämpar trots det slutar det med att vi går till halvtid med underläge 0-3. 
 
I 2:a halvlek tar laget sig samman och börjar riktigt bra. Passningsspel och rörelse gör att vi håller spelet uppe. Tyvärr är det ändå FH som ökar på till 0-4. Laget forsätter kämpa och lyckas håla tätt. Att man inte faller ihop helt tyder på bra kämparglöd. Matchen slutar 0-4 resan är över. Inget att orda om, FH var mycket bra. Och vi hade kanske inte det lilla flyt som behövs ibland. 
 
Vilken upplevelse tjejerna och ledare har haft. Det känns som det har varit något ut över det vanliga. Att få möjligheten att någon gång få spela Gothia Cup i sitt fotbollsliv, det skall man ta vara på och njuta av. De två segrarna var ju underbara med mål och hållen nolla. Sedan är förluster sura. Ibland är det sorg och ibland är det glädje. 
 
Positiva ord som jag hört från spelare och ledare är kämparglöd, sammanhållning, upplevelse och riktig bra mat. Så med de orden tänker jag knyta ihop säcken och tacka ledare och spelare för att vi har fått följa med Er på resan denna vecka. Vi är stolta över Er och tack för underhållningen, vad roligt vi haft det! 
 
Text: Mattias Möllerstedt

 

Gothia Cup dag 3
2022-07-21 06:35
Igår var det 3:dagen och gruppfinal
 
Temperaturen hade stigit över 30° när det var dags för gruppfinal mot Hønefoss BK. Förutsättningarna var att en vinst och gruppetta ger match imorgon kl 1230 i en 16 delsfinal. Förlust och tvåa, tidig match kl 0800 i en 32 delsfinal. 
 
Norskorna drog i gång från start. Vi tappade boll och blev pressade. Det skapades hörnor från båda hållen. Sakta jobbade vi oss in matchen. På hörna av Canella tryckte Sofie Eggenkamp  in 1-0 i 11 minuten! 
 
Därefter trycker Hönefoss på och gjorde 1-1 16 minuten. Tjejerna tog sig samman och spelar upp sig. Det blir en frispark i bra läge som Erna Midzic drar i ribban och Ester Jepsson slår retur i mål. 2-1. 
 
2-1 i halvtid. 
 
Vi började 2:a halvlek riktigt bra, så kvitteringen till 2-2 i 35 minuten kom lite snöpligt. 2-2 räcker till 16- delsfinal och det är inte alltid lätt att spela på resultat. 
 
Tjejerna forsätter att kämpa i värmen och en bollvinst på planen gör att Amelia Stjernfelt kommer fri på kanten, i sista minuten lyckas motståndarna bryta till hörna som blir resultatlös. Därefter går Hönefoss upp och gör 2-3. Tungt men tjejerna försöker pressa och får tillslut en frispark i bra läge. Därefter får vi inget riktigt tryck. När domaren blåser av så står Hönefoss som segrare och gruppetta. 
 
Det var ett bra lag vi mötte och det blev en riktigt batalj. Tjejerna har ändå gjort en fantastisk prestation och tagit sig till A- slutspel som grupptvåa i Gothia cup och det skall de ta med sig.  Klockan 0800 är det dags för 32- delsfinal mot FH från Island. 
 
Text Mattias Möllerstedt
 

 

Dag 2 i Gothia Cup
2022-07-19 23:17
 Match mot Gefle IF
 
Idag vaknade vi upp i ett Göteborg med en helt annan väderlek. Solen sken och regn och rusk var borta. Tjejerna hade varit med om en hejdundrande invigning på Nya Ullevi på kvällen innan. 
 
Men nu var det match mitt på dagen i 25°. Det innebär något helt annat än att spela i blåst och regn. Vätska måste fyllas på. 
 
Gefle IF var dagens motståndare. 
Gefle började pressa och störa våra uppspel. Dock lyckas vi komma ur pressen och gå på kontringar. Selma skaffar sig två riktigt bra lägen som målvakten räddar. Ett jämt spel tilltar men när vi vinner boll så är vi betydligt farligare. Vi stör hela tiden Gefle med omställningar och tillslut kommer målet. Efter bollvinst på mitten får Erna bollen och kör solo in i straffområdet och blir neddragen, straff!
Den sätter hon själv säkert i mål. 1-0! 
 
Precis innan halvtid är dock kvitteringen nära när Gefle bryter vårt passningsspel, vi lyckas tillslut reda upp det och går in i halvtid med ledning. 
 
Gefle börjar 2:a halvlek hårt och går för kvittering. Spelet hårdnar från båda sidor. Ändå är det vi som lyckas komma till avslut. Vi får två mål bortdömda för offside men så länge det står 1-0 så finns ju möjligheten till kvittering för Gefle. Det blir hörnor för båda lagen och blir nerv i slutet av matchen. Tjejerna kämpar och slår stundtals bort bollen till motståndarna planhalva. 
 
När domaren tillslut blåser av så tror jag att alla av oss som tittade drog en lättnadens suck. En riktigt nagelbitar som slutade med ännu en härlig seger. Resan fortsätter....
 
Text: Mattias Möllerstedt
 

 

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners