SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
Årsmöte 11/3

Kristianstads DFF kallar alla medlemmar till årsmöte måndagen den 11 mars kl 18.00 på Kristianstads Fotbollsarena.

 

Årsmöteshandlingarna finns tillgängliga på klubbhuset på Vilan from den 1 mars.

 

Varmt välkomna!

 

Styrelsen 

Bra genrep inför cupen.
2024-03-03 10:00

Hemmatchen mot KIF Örebro blev ett bra test av vår förmåga och vi ställdes inför olika varianter av utmaningar under matchens 92 min. Ett helt ”nybyggt” bortalag varierade hög press långt upp i banan med låg och kompakt defensiv på egen planhalva. Allt med syfte att när ”läget” kom ställa om med fart och många spelare på väg in framför mål.

 

Vi kommer till spel med nyhemkomna Polks och Amy på bänken (anlände till Kristianstad fredag morgon efter lång flygresa från Australien), rehabande Emmi utanför truppen men fick även se Alice göra comeback på mitten. Matchen inleds i högt tempo där bortalaget med hög intensitet och ivrigt påhejade från sidlinjen driver sin matchplan. Vi varierar i vanlig ordning och har några hyggliga lägen men lyckas inte få bollen över mållinjen förrän i matchens 39e min. Vi spelar oss i fram till vänster i straffområdet och lirkar fram bollen till Emma P som från ”halvmånen” får till en repris från veckans avslutsträning när hon med sträckt yttersida drar upp bollen i bortre burgaveln - så enkelt, vackert och effektivt. Fler mål än så blir det inte innan halvtidspausen.

 

Vi kommer ut till matchens andra halva med en bra känsla och med tydligt fokus på vad vi vill göra ännu bättre avslutande 45. I matchens 51a minut lyckas vi med en av de detaljerna när Tabby efter Hlins inspel från högerkanten är först i boxen i trycker bollen i nät.  Matchbilden från första håller i sig och gästerna är långtifrån ofarliga i omställningarna. Efter fast situation i 59e är Emma B sist på bollen i trängseln och gör 3-0.  Matchens sista mål kommer på stopptid när vi ställer om och friställer Hlin som från sin högerkant säkert slår bollen förbi målvakten.

 

Sammanfattningvis en bra prestation  där vi får chansen förfina många av de detaljer vi tränar på samtidigt som KIF Örebro bjöd oss bra motstånd i högt tempo. Vi går in i kommande träningsveckan med bra energi och ser fram mot årets första tävlingsmatch.

 

Vår startelva:

 

Moa - Emma P/ Sofia / Harry / Tilda P - Alice / Carly - Hlin / Emma B / Tabby - Katla

 

Inbytta: Amy, Tuva, Emmy, Julia och Klara isf Emma P, Tilda P, Alice, Emma B och Katla.

 

Bra jobbat och tack för underhållningen🧡!

Inför: KIF Örebro DFF hemma
2024-03-01 13:30
Får vi se måljubel från Tabby imorgon också?

Imorgon kl 14.00 är det avspark i sista träningsmatchen innan tävlingsmatcherna drar igång (Svenska Cupen med vår första match 10/3). För motståndet på Kristianstads Arenaområdes Konstgräsplan 1 står KIF Örebro DFF som befinner sig på matchläger i Skåne den kommande helgen. Innan matchen imorgon tar sig KIF Örebro an Trelleborgs FF ikväll.

 

Om motståndet vet vi att de i vanlig ordning leds av den klurige Rickard Johansson som gång på gång tycks ha förmåga "koka soppa på en spik". Återigen bygger Rickard i stort sett helt nytt lag inför ny säsong - något han tidigare visat sig vara mycket skicklig på att hantera. Inför årets säsong har KIF Örebro tappat 14 spelare och värvat in 12 nya. Bland de spelare som finns kvar hittar vi f.d. KDFF-spelaren Maja Bodin som under 2023 gjorde 7 mål i sin nya klubb - dock inget mot KDFF. Fjorårets matcher lagen emellan slutade båda med KDFF-vinster - 4-0 på våren och 2-0 på hösten.

 

För vår egen del har vi haft splittrad träningsgrupp senaste 10 dagarna med ett flertal spelare iväg på landslagsuppdrag. Samtliga är nu åter i Kristianstad inför helgens match. Hur vår tränarstab formerar truppen återstår att se - blir det en "tilt" mot en förväntad startelva i de kommande cupmatcherna eller får vi se fortsatt rotation med möjlighet till speltid för många? Du som kommer och ser matchen på plats får frågan besvarad direkt och live. Oavsett vilket ligger det en del prestige i potten då vår tränare Daniel Angergård som bekant tidigare var tränare i KIF Örebro med just RIckard Johansson - så den matchen i matchen vill ingen förlora.

 

Klä dig varmt och kom i tid så du hinner med korv och kaffe innan matchen börjar. Kiosk och grill är igång från kl 13.30.

Revansch för Köge.
2024-02-17 17:00

Returmatchen mot HB Köge slutade med bortaseger 2-0 vilket innebär att det är kvitterat i inbördes möten 2024. HB Köge gjorde ett mål i vardera halvlek vilket blev avgörande i en chansfattig och tät tillställning.

 

Redan i inledningen av matchen gavs en försmak på hur resten skulle gestalta sig. Båda lagen låg tätt på motståndarna och var väl samlade i resp straffområde. Vi hittar rätt med några fina djupledsbollar men väljer att antingen inte avsluta eller avsluta med otillräcklig precision när de få lägen som skapas dyker upp. Moa har en relativt lugn tillvaro i KDFF-målet men tvingas kapitulera efter att Kögeanfallare varit starkast i duell och avslutat distinkt när hon kommer helt fri med Moa. Vi går till halvtid med känslan av att vi bör ha en växel till att putta in i andra.

 

Andra halvlek blir mångt och mycket en kopia av första med få klara målchanser. HB Köge ökar på till 2-0 strax innan 90 min. Upprinnelsen är att vi går för kvitterin men åker på en omställning som slutar med straff för bortalaget. En straff som Moa är nära - men bara nära- att plocka. Vi tvingas inkassera årets första förlust men kan konstatera att den kom mot bra motstånd i en match där vi inte riktigt kom uppifrån den nivå vi önskar och vill vara på.

 

Nu väntar landskampuppehåll parallellt med fortsatt försäsongsträning. Nästa match spelar vi hemma mot KIF Örebro lördagen den 2 mars - vi ses då🧡.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emmy/Polks/Sofia/Tilda - Emma B/  Carly - Hlin/ Amy / Tabby - Katla

 

Inbytta: Emma P isf Emmy, Harry isf Sofia, Filippa isf Emma B, Tilda S isf Amy

Inför: HB Köge hemma
2024-02-16 08:00
Tilda Persson Foto: Michael Smolski

Trots att hon bara är 23 år (nyss fyllda) går hon in på sin nionde säsong i KDFFs representationslag och närmar sig nu "veteranstatus". Inför lördagens hemmamatch mot HB Köge passar vi på kolla läget med Tilda Persson.

 

Du går in i din 9e säsong i vårt A-lag och tillhör i år "den äldre halvan" i truppen trots att du bara är 23 år. Hur tänker du kring detta?

 

"-Det känns såklart väldigt annorlunda från de tidigare åren då jag alltid tillhört den yngre halvan. Samtidigt är det roligt att få inta en ny roll och ta mer ansvar. Det känns väl ändå naturligt efter 9 år att vara det. Jag har haft turen att ha fantastiska förebilder och nu är det min tur att bli samma förebild för de yngre som jag alltid haft bland dom äldre." 

 

Sen du debuterade i A-laget 2016 har du fått spela på ett antal olika positioner. I år har du även fått prova på spel som vänsterback - hur lätt/svårt är det anpassa sig till ny roll i ett delvis nytt sätt att spela?

 

"-Såklart är det väldigt nyttigt att få spela på så många positioner. Det är väl inte helt nytt eftersom jag varit lite vänster wing tidigare, men det är inspirerande, roligt och utvecklande."

 

Imorgon väntar "retur" (KDFF-vinst 2-0 för två veckor sen) mot danska topplaget HB Köge. Vad har du för tankar kring den matchen?

 

"-Det ska bli väldigt kul att spela mot Köge igen, det är ett bra lag. Vi gjorde en bra match i Danmark för några veckor sedan och det vill vi ta med oss in i denna matchen också. De har troligtvis analyserat den matchen och kan säkert förändra något inför helgen men vi vet vad vi kan och vi spelar med samma mod och bygger på det som vi jobbat med i veckorna."

 

Till sist - hur går det i matchen imorgon?

 

"-Kom till konstgräset på Kristianstad fotbollsarena och få svaret där 😉."

 

Tack Tilda - vi önskar dig och laget stort lycka till imorgon🧡.

 

Matchen börjar kl 14.00 men grill och kiosk är igång från 13.30 så kom i tid så du hinner med en kaffe och en grillad innan avspark.

 

 

Bra genomkörare och ny vinst
2024-02-14 22:00

Hemmamatchen mot Eskilsminne IF blev en bra utmaning för vår unga start- och slutelva. Inledningen av matchen blev i många delar en repris på lördagsmatchen mot Malmö FF. Vi har svårt få håll på bortalagets höga press och med många nya relationer som ska etableras på plan får vi inte heller något flyt i passningsspelet. Defensivt står vi dock relativt stabila och släpper inte till några direkta farligheter. Om halvtidsresultatet 0-0 finns inte så mycket att säga mer än att det så långt är rättvist.

 

Med några taktiska omdispositioner och ändrade uppspelsvägar tar vi över initiativet direkt i andra och tar ledningen i 47e efter att inbytta Tabbys inspel styrs i mål av bortaförsvarare. Kvitteringen till 1-1 kommer i 65e efter att vi slarvat med uppspel och hemjobbet i momentet därefter. Avgörande målet är Tabby åter inblandad i men den här gången är hon sist på bollen innan den går över mållinjen. Vi har ytterligare några bra lägen göra mål men Eskilsminnemålvakten gör flera kvalificerade räddningar vilket gör att slutresultatet blir 2-1.

 

Sammanfattningsvis en bra match mot bra motstånd för våra yngre spelare som fick värdefulla matchminuter på seniornivå. När relationerna kom på plats i andra byggde vi upp ett antal fina anfallskombinationer med många spelare delaktiga.

 

Dagens startelva:

 

Emmy T - Emmy O/Polks/Lemmerlijn Gummesson/Tuva W N - Julia/Emma B - Agnez/Klara Persson/ Hlin - Katla

Inbytta i andra halvlek:

 

Tabby och Sofia R i 46e, Tilda S och Martha S i 60e.

 

Nu väntar återhämtning och träning innan vi tar oss an HB Köge på lördag kl 14.00. Ses på Arenan då🧡!

 

BLI MEDLEM
Köp din biljett här!
Nyheter från våra lag
F19, 04/03 08:30 
F17 SM, 04/03 08:29 
F14 (2010 & 2011), 04/03 08:28 
F17 Regional, 04/03 08:28 
F12 (2012 & 2013), 04/03 08:27 
F9 (2015), 04/03 08:26 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners