Tryck här och bli medlem i KDFF!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Tilda Persson förlänger
2023-09-26 17:40

KDFF och Tilda Persson har kommit överens om en kontraktsförlängning över nästa säsong.

Tilda som kom till KDFF från IFÖ Bromölla IF inför säsongen 2016 har under de senaste 4 säsongerna "abonnerat på speltid" i OBOS Damallsvenskan i stort sett varje match då hon varit tillgänglig för spel.

 

"-Skönt att fortsätta bygga truppen inför nästa år och glädjande  och roligt att ännu en spelare med lokal anknytning är klar. Tilda har under sina åtta år i KDFF visat stort tålamod, engagemang och vilja att bli bättre vilket successivt lett till mer och mer speltid i vårt A-lag. Förmågan att kunna hantera flera olika positioner på plan är en av Tildas styrkor - en faktor som gör denna förlängning viktig inför nästa säsong" säger KDFFs klubbchef Lovisa Ström.

 

"-Jag trivs väldigt bra i KDFF och känner att detta är rätt miljö för mig att fortsätta utvecklas i. Jag är glad över att tillhöra KDFF ytterligare ett år" hälsar Tilda.

 
Mia närmar sig målsnöret - 6 matcher kvar
2023-09-26 17:39

Efter 15 år i Kristianstads DFF (2009-2023),  med 15 säsonger och 272 matcher i Damallsvenskan samt 11 A-landskamper för Sverige på meritlistan har vår mest erfarna spelare – Mia Carlsson – nu bestämt sig för att ”räkna ner” och avsluta tiden som KDFF-spelare efter den här säsongens slut. En epok går m.a.o. mot sitt slut då Mia är den spelare som varit med flest säsonger sen vi tog klivet tillbaka upp i Damallsvenskan 2008. Med sex matcher kvar av årets serie önskar vi såklart Mia bästa möjliga avslutning på tiden i KDFF och ser fram mot att få tacka av henne i samband med årets sista hemmamatch mot FC Rosengård den 5 november. Så boka in i kalendern och se till vara på plats på Arenan då.

 

” -Att kort sammanfatta 15 säsonger i KDFF är svårt, för att inte säga omöjligt. Jag känner både en sorg och en lättnad över beslutet. En sorg över att efter den här säsongen inte längre representera KDFF på fotbollsplanen med en matchtröja på. En identitet jag haft sen jag var 19 år. Men också en lättnad över att ha landat i ett beslut och att jag nu kan se fram emot nya utmaningar. Vad det än må vara. 

Slutligen vill jag säga att jag bara känt kärlek och förståelse från klubben. En idrottare kan inte önska sig ett mer värdigt avslut än så. 

Men - först ska vi avsluta den här säsongen på bästa sätt, där allt fokus kommer ligga på att prestera tillsammans med övriga spelare och ledare. 

All kärlek.”

 

Mia

Ny seger på Arenan.
2023-09-17 18:15

Hemmamatchen mot IFK Norrköping FK - som för övrigt gjorde sin första match på Arenan - slutade med seger 2-1 efter att vi ägt första halvlek medan bortalaget jämnade ut spelet i andra.

 

Vi kom till spel med en förändring i startelvan jmf med senast mot Piteå då Amy vilades till förmån för Tilda P. Amy byts dock in i 63e och är i 85e minuten nära göra sitt premiärmål för KDFF men ”skottinlägget” går i ribban och över.

 

Vi har mycket boll i inledningen medan bortalaget ligger lågt i pressen och inväntar omställningsläge. 1-0 görs av Sheila i 34e när hon tar vara på Hlins fina inlägg från höger och nickar bollen i mål. Ytterligare ett vackert mål kommer i 43e min när Jordan från backlinjen spelar upp till Alice som från yta två avancerar och ”smörpassar” Hlin som från vänsterdelen av straffområdet drar in bollen vid bortre stolproten. Vi kan därefter gå till pausvila efter en halvlek vi haft kontroll på och efter att ha gjort två riktigt vackra mål.

 

Norrrköpingstränaren Tor-Arne Fredheim nyttjar pausvilan till att göra tre byten - något som ger laget ny energi och jämnar ut matchbilden. Chansmässigt har dock bortalaget svårt skapa något och reduceringen till 2-1 kommer istället på en fast situation. Vid en vänsterhörna i 57e blir vi stående på hälarna vilket bortaanfallaren Wilma Liedhammar tar vara på genom att touchnicka in bollen vid främre stolpen. Mer energi och bollinnehav för IFK Norrköping men precis som tidigare i matchen står vi rätt defensiven och ser ut att kontrollera matchen in över mållinjen. Men på stopptid tvingas Jordan utgå pga kramp och vi tvingas justera i backlinjen. I matchens sista minut får bortaanfallaren Nicole  Robertson på ett bra skott men Moa är på sin vakt och tippar bollen över ribban och när slutsignalen går kan vi glädjas över tre nya viktiga poäng inför slutspurten.

 

Sammanfattningsvis en stabil insats där vi har bra kontroll på skeendet men samtidigt en match vi skulle punkterat tidigare. Skönt att Moa var på hugget och säkrade vinsten genom sin fina stopptidsräddning.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Tilda P/Alice/Jordan/Harry/Mia - Emmi/Sheila/Carly/Tabby - Hlin

 

Byten: Amy in isf Mia i 63e, Tozz in isf Tilda P i 84e samt Emelia N isf Jordan i 91a.

 

Nu njuter vi segerns sötma i några dagar🧡. M.a.a. landskampsuppehållet spelar vi inte nästa match förrän söndagen den 1 oktober när vi tar oss an BP på Grimsta IP i Stockholm.

Sviten intakt - vi firar 25 år med tre sköna poäng.
2023-09-10 18:25
Höstens första hemmamatch - mot erkänt tuffa och tunga Piteå - slutade med en riktigt skön KDFF-seger med 4-2 efter en taktiskt välplanerad och väl genomförd match. Ett bättre sätt att fira vårt 25-årsjubileum är svårt att tänka sig.

 

Vid avspark kunde konstateras att vi som en del av matchplanen roterat i startelvan för att försöka neutralisera Piteås styrkor. Matchplanen byggde på ständig konsekvens och noggrannhet i det defensiva jobbet över minst 90 min. Enkelt uttryckt kan det beskrivas som det tråkiga och fysiskt krävande (termometern visade 30 grader innehåller planen vid matchstart)  jobbet måste upprepas med samma fokus matchen igenom.

 

Vår huvudtränare Beta Gunnarsdottir summerar vår insats så här:

 

”-Mest av allt är jag nöjd med det tålamod vi visar genom att hålla oss tillgår matchplan under hela matchen. Det gick inte friktionsfritt i alla lägen men för att slå Piteå krävs just tålamod och konsekvens. Av erfarenhet vet vi att de här matcherna alltid är fysiskt utmanande och jag är mycket nöjd med hur vi hanterade den fysiska kampen idag.”

 

Vi får bästa tänkbara start på matchen när Emmi redan i fjärde minuten gör 1-0. Vi sätter press i offensivt straffområde vilket leder till en otillräcklig undanrensning som Emmi säkert bredsidar i mål från straffområdeslinjen. 2-0 kommer efter omställning där Hlin får långboll på högerkanten. En passning som hon snyggt förvaltar genom att med millimeterprecision passa Tabby som vid bortre stolpen stöter bollen i mål.

 

Glädjen blir dock inte så långvarig då Piteå reducerar efter hörna i 21a minuten. Vi vill såklart inte vara sämre utan ökar ledningen till 3-1 i 25e min när Hlin nickar in Mias högerhörna. Reduceringen till 3-2 kommer bara 2 min senare efter att Piteå tilldömts en straff. En straff som Piteås skyttedrottning Anam Imo förvaltar genom att göra sitt andra mål för dagen. Vi går till halvtidsvila med knapp ledning men med en känsla av att vi har fått matchbilden ditt vi vill. 

Andra halvlek blir om möjligt ännu mer av ett ställningskrig där värmen allteftersom påverkar tempot men inte den hårda fysiska kampen. Matchavgörande 4-2 kommer i 77e när Hlins långboll studsar över utrusande Piteåmålvakten vilket ger Tabby motorväg in i tomt mål. Vi passar på byta in  friska ben och kunde med lite mer skärpa gjort ett femte mål också.

 

Sammanfattningvis en gedigen insats och tre välförtjänta poäng när vi som bäst behövde inför höstens slutspurt. En så krävande insats att spelarna inte lär orka med något större firande ikväll men det är ju ett pris värt att betala. Imorgon påbörjar vi återhämtningen och uppladdningen inför nästa match - hemma mot IFK Norrköping den 17/9 kl 15.00. Sviten då? Jo idag tog vi fjärde raka mot Piteå på Arenan.

 

Vårt startelva idag:


Moa - Sheila/Jordan/Harry/Mia - Alice - Amy/Emmi/Carly/Tabby - Hlin

 

Byten: Tilda P in isf Mia (67e), Emelia in isf Amy i 82a, Maja och Tilda S in isf Tabby och Alice i 92a.


Riktigt stark insats idag - nu unnar vi oss njuta av poäng och en av årets sista (?) sommarkvällar innan vi tar sikte mot nästa utmaning🧡.

 

Poäng efter stopptidsmål
2023-09-04 21:35

Höstpremiären borta mot Djurgården på anrika Stockholms Stadion blev som väntat en rejäl utmaning. Hemmalaget startar matchen bäst och vi agerar mest statister första 10 innan vi är inne i matchen. Allt eftersom minuterna går äter vi oss in i matchen och kommer precis som hemmalaget till några ”nästanlägen” men vi går till pausvilan med resultatet 0-0 efter en jämn halvlek som inte bjudit på något skönspel. Känslan så långt var att det skulle krävas en stark individuell prestation eller ett misstag för att måltorkan skulle brytas.

 

inledningen av andra bjuder på lite öppnare spel och matchens första mål kommer i 67e min efter en fin prestation av hemmalagets Stinalisa Johansson som från högervinkeln på vårt straffområde virkar in bollen i bortre krysset - otagbart för Moa i KDFF-målet som strax innan stått för en fin parad på ett långskott. Jobbigt såklart men kanske det som behövdes för att vi skulle bli mer framåtlutande i det offensiva spelet. Med en portion desperation i ryggen och efter några taktiska omdispositioner får vi betydligt bättre fart i spelet och utmanar hemmaförsvaret på ett sätt vi inte lyckats med tidigare i matchen. Vi jobbar oss runt på kanterna men inläggen styrs oftast undan av bra positionerat hemmaförsvar. Amy som för övrigt gjorde ”tävlingsdebut” för KDFF får i 77e på ett bra långskott men det smiter tyvärr ribba ut. Vi fortsätter trycka på och sätter verkligen hemmalagets målvakt och försvar under press men ser ändå ut att få åka hem med förlust i bagaget.

 

Stopptidsskylten kommer upp och vi tror på 5-6 min stopptid men får nöja oss med 4 min. Lite snålt kan tyckas med tanke på att andra halvlek bjöd på 6 separata byten samt minst 2 minuters spelavbrott pga skada på hemmamålvakten.  När matchen till slut blåses av efter dryga 94 min kan vi ändå glädjas över att ha kvitterat och fått med oss en poäng hem. Målet kommer efter en högerhörna i 94e min - väl slagen av Harry - som nickas mot mål av Carly. Vi har spelare som stör hemmamålvakten som inte får undan bollen vilket Tozz - vem annars - tar vara på och får bollen in över mållinjen i vårt och matchens absolut sista anfall. 

Sammanfattningsvis inte det resultat vi siktade på när vi begav oss mot Stockholm. Men utifrån matchbilden och att  vi inte lyckades få något bra flyt i spelet en poäng vi ska vara nöjda med. Nu kan vi ägna de kommande dagarna åt att träna på de detaljer som behöver förbättras inför hemmamatchen mot formstarka Piteå på söndag


Dagens startelva:

 

Moa - Tilda/Alice/Jordan/Harry/Mia - Amy/Carly/Emmi/Tabby - Hlin

 

Byten: Sheila in isf Mia.(56e), Emelia in isf Tilda (71a) och  Tozz in isf Emmi (79e).


Bra kämpat - utan tron på laget och viljan att spela fram över slutsignalen hade vi inte fått poäng med hem från Stockholm ikväll. Nu vet vi vilken intensitetsnivå vi kan och  behöver starta matchen mot Piteå på🧡!

Välkommen Amy Sayer
2023-08-25 18:17

Kristianstads DFF har skrivit kontrakt  tom 2024 med 22-åriga mittfältaren Amy Sayer. Amy kommer från spel med amerikanska Stanford University men är född och uppvuxen i Australien där fotbolls-karriären gått via spel i Canberra och Sydney samt i Australiens landslag från ungdoms- till seniornivå.  Så här långt har det blivit 6 matcher för The Matildas.

 

"Amy är en fysiskt starkt och kreativ mittfältare som kommer stärka vår offensiv. Hon är stark i sitt huvudspel vilket gynnar oss på fasta situationer. Jag ser henne främst i en central offensiv roll” säger KDFFs huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir.

 

”I´m really excited to be signing my first professional contract with KDFF. After graduating from Stanford University I am ready to take the next step in my football career, and having spoken with the club and the coach I feel KDFF is a perfect fit. I`m eager to get started and make any contribution I can to the success of the team” hälsar Amy inför ankomsten till Kristianstad.

 

Amy förväntas ansluta till våra kollektiva träningar under veckan.

 

Varmt välkommen till Kristianstad och KDFF🧡!

Kommande matcher
Spelade matcher
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners