SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Metodik och konsekvens - vinst mot BP
2024-05-25 20:00

Vår femte bortamatch i serien slutade med vår femte raka bortavinst i år. Matchen som spelades mot BP på ett solgassande Grimsta IP slutade med en övertygande KDFF-seger efter ännu en stark andrahalvlek där vi vänder underläge 0-1 till en klar seger 3-1.

 

Om matchen och spelet kan sägas att matchbilden blev den förväntade där BP med sin 5-4-1 uppställning låg lågt och tätt och siktade in sig på omställningar medan vi metodiskt och enligt plan försökte kombinera oss fram till målchanser. Vi börjar bra men åker på en kontring och baklängesmål i matchens 14e minut efter ett bolltapp på mittplan. Lite onödigt kan det tyckas med tanke på att vi var förvarnade om hemmalagets förmåga men samtidigt måste vi erkänna att BP gör det bra och är vassa i omställningen. Med en stark tro på vår plan och vår förmåga fortsätter vi äga matchen men tvingas gå till halvtidsvila i underläge efter att hemmalaget gjort mål på sitt enda skott på mål under matchens första 45 min.

 

Vi kommer  ut till matchens avslutande 45 min med en fortsatt tro på det vi gör och med vetskapen om att vi i år gjort många starka andrahalvlekar. Vi får vår välförtjänta kvittering i matchens 53e min efter att Emma P vackert tar sig fram i straffområdet och ännu vackrare frispelar Katla som omöjligt kan missa den räkmacka hon serveras. Vi tar ledningen i 72a min när Tilda efter vackert förarbete av Hlin stöter bollen i mål inne i målområdet. Hemmalaget går ”på knäna” samtidigt som vi är noggranna med att undvika BPs omställningar. För ordningens, rättvisans och säkerhets skull gör Tabby 3-1 i 81a min efter att hon lurat BP-försvarare slå passning på farlig yta. En yta där Tabby så klart dyker upp, bryter bollen och fri med målvakten rullar hon bollen i mål och punkterar matchen.

 

Sammanfattningsvis ännu en gedigen insats där vi efter metodiskt och varierat anfallsspel tar en odiskutabel seger - en seger som borde varit något mål större utifrån de fina chanser vi skapar. Men glädjande att se hur konsekventa våra spelare är matchen igenom och att det gav resultat i form av tre nya poäng med hem till Skåne. Vi unnar oss någon dags extra firande då nästa match inte spelas förrän den 9 juni när vi tar emot BK Häcken på Kristianstads Fotbollsarena. En match i seriens toppskikt du inte får missa!

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emma P/ Polks /Harry / Tilda P - Alice/ Carly - Hlin / Emma B/ Katla - Tabby

 

Byten: Emmi in isf Emma B i 46e, Gudny och Sofia in isf Emma P och Harry i 71a, Tilda S in isf Katla i 77e samt Filippa in isf Alice på stopptid.

Ny trea, första nollan och fjärde raka
2024-05-21 06:37

Bortamatchen mot Växjö DFF slutade med vår fjärde raka seger och årets första nolla efter ännu en stabil insats som utöver vinsten innehöll många glädjeämnen. Vi inleder matchen starkt och går upp i ledningen, tappar lite momentum och Moa får göra ”skäl för traktamentet”i KDFF-målet. Föga förvånande gör hemmalaget några taktiska justeringar inför andra och inleder den bäst. ”Hjärnornas kamp” svänger dock över i KDFFs favör efter våra första byten och utifrån målchanser vinner vi till slut en odiskutabel seger med 2-0.

 

Vi anländer till Växjö fyllda energi och fulla av självförtroende efter bra prestationer i senaste matcherna. Vi inleder matchen starkt, har stort bollinnehav och kombinerar oss - oftast på vår högersida - in i Växjös straffområde. Vårt första mål i 10e minuten kommer efter bollvinst på mittplan där Emma P får med sig bollen framåt i banan och passar Hlin som från lite avstånd gör något ”vackert av det enkla” när hon helt enligt instruktionsboken låter bli att gå på styrka utan istället placerar bollen intill målvaktens bortre stolprot. Vi fortsätter på den inslagna vägen och borde gjort något mål ytterligare. Istället jobbar Växjö sig in i matchen och skaffar sig några hörnor men vi står väl positionerade i och runt målgården. Vi går till halvtidsvila med ledning 1-0 och med en känsla av god kontroll på matchbilden.

 

Som väntat kommer hemmalaget ut till andra halvlek med några taktiska omdispositioner och tar över kontrollen i inledningen av andra. Det som avgör ”hjärnornas kamp” är de byten vi gör när Emmi byts in och gör årsdebut i 63e och när Gudny och Tilda S byts in efter 74 min. Matchavgörande målet kommer i matchens 79e minut när Hlin gör mål på straff. Upprinnelsen till straffen kommer när vi utnyttjar obalans i hemmalaget och frispelar Tilda S som rycker ifrån sin motståndare på väg in i straffområdet varpå hon rivs ner och vi får en solklar straff. På straffen gör Hlin återigen det ”enkla till det vackra” när hon lurar målvakten till ett hörn och sätter bollen i andra. Vi har åter full koll matchen och spelar förtjänstfullt av densamma.

 

Sammanfattningsvis en gedigen insats där vi utöver fjärde raka segern är nöjda med årets första nolla. Vi får bra träff på det taktiska där vår  backlinje ligger helt rätt i alla situationer under matchens 95 min samtidigt som våra ”offensiva försvarsspelare” sliter hårt och tar bort mycket av Växjös speluppbyggnad. Moa i målet får parera några vassa  långskott i den luriga gyttjan i de båda målgårdarna. Att Emmi kommer vara viktig för vårt spel syntes tydligt under de ca 30 min hon fick I sin årsdebut. Skönt också ha ett ess som Tilda S att byta in i ett läge där omställningsmöjligheter borde komma. Vi firar på bussen på väg hem till Skåne innan vi börjar ladda energi och tänka strategi inför nästa bortamatch mot BP på lördag.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emma P/ Polks/ Harry/ Tilda P - Alice/ Carly - Hlin/ Emma B/ Katla - Tabby

 

Inbytta: Emmi isf Emma B i 63e, Gudny och Tilda S isf Emma P och Katla i 74e samt Filippa AW isf Tabby i 89e.

 

Idag visade vi hur vi vill vara vårt ”bästa vi” - fortsätt så🧡.

Tredje raka i Skånederbyt mot Trelleborg
2024-05-14 15:00

Söndagens hemmamatch - Skånederbyt mot nykomlingen Trelleborgs FF slutade med en odiskutabel KDFF-seger med 3-1. Ett resultat som utifrån matchbilden och antalet hyggliga avslutslägen borde varit några mål större. Men vi har anledning glädjas över tredje raka trepoängaren och ett stabilt försvarsspel.

 

Inför matchen var vi förberedda på ett revanschsuget bortalag (efter storförlusten i nykomlingsmötet mot AIK i torsdags) som skulle spela med hög intensitet och energisk press. Men det var ett ganska lågt stående bortalag som gav oss möjlighet till mycket bollinnehav. Baksidan av detta blev att vi fick svårt ta oss in i offensivt straffområde då TFF var täta. Vi fick istället ta till omställningsvapnet när vi lockat upp TFF till mittlinjen. Tabby gör vårt första mål efter framspelning av Carly i 24e min. Vårt andra mål kommer i 29e efter att Emma P läckert bryter ett uppspel, får fram bollen till Hlin som serverar Tabby som säkert förvaltar framspelningen och gör mål. Trots flera bra avslutslägen får vi nöja oss med en tvåmålsledning efter första 45.

 

 Vi är nära öka ledningen i andra halvleks inledning men Hlins tunga skott från vänster tippas över av TFF-målvakten som verkligen fick slita för traktamentet idag. Revanschen för Hlin kommer i 53e min när hon nickar in Gudny vänsterhörna. Vi fortsätter dominera matchen men lyckas inte förvalta några mer lägen idag. Istället bjuder vi bortalaget på ett omställningsläge och reducering  i 73e min och publiken får iaf för en liten stund uppleva lite nerv i matchen. Men matchen bjuder inte på fler mål utan slutar med en övertygande hemmaseger med 3-1.

 

Direkt efter slutsignalen summerar vår tränare Johanna Almgren vår insats så här:

 

”-Skönt med vinst och tre poäng och roligt se vår förmåga att skapa målchanser på ett varierat sätt. Det känns tryggt att vi kan ”rulla truppen” för att minska slitaget på enskilda individerna och samtidigt ha fler spelare med matchtempo i kroppen. Jag hade önskat att vi kunnat  driva upp ett högre tempo i andra halvlek för att skapa ytterligare chanser och såklart även att vi höll nollan. Men vi tar oss med det som var bra och filar på detaljerna i det som kan bli bättre”.

 

 Bland dagens övriga detaljer kan noteras allsvensk debut i KDFF för Emmy Olofsson. Närmast på tur väntar bortamatcher mot Växjö DFF den 20 maj och BP den 25 maj innan i tar emot BK Häcken på Kristianstads Fotbollsarena den 9 juni. Innan dess ges dock fina tillfällen mätta fotbollsaptiten genom att se Sveriges F18-landslag möta Danmark i två matcher på Fotbollsarenan den 31 maj resp 3 juni.

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emma P/ Sofia / Harry/ Tilda P - Gudny/ Carly / Emma B/ Katla - Hlin/ Tabby

 

Inbytta:

 

Alice och Alexandra O in i 62a isf Emma P o Carly, Clare isf Emma Bi 80e samt Emmy isf Tilda P på stopptid.

 

Bra spel och inställning från avspark idag - nu njuter vi segerns sötma och tar energin därifrån med oss in i de kommande bortamatcherna🧡.

 
Tredje raka bortavinsten
2024-05-09 17:30

Torsdagens bortamatch mot KIF Örebro blev både lika tuff som vi befarat men även så rolig som vi hoppats på. Tuff såtillvida att vi åker på ett tidigt baklängesmål redan i 4e min efter en Örebrohörna och rolig genom att vi snabbt tar oss in i matchen och gör vårt tredje mål i matchens 26e min.

 

Att vi inte skulle få en enkel resa trots hemmalagets resultatmässigt tuffa inledning på säsongen anade vi på förhand. Den känslan försvagades inte efter matchens inledning och Örebros första mål för säsongen. Precis som i Piteå visar vi god moral, jobbar oss in i matchen och kombinerar oss fram till riktigt bra lägen. Vi kvitterar i matchens 11e min genom Katla efter assist av Alice, ökar ledningen i 20e o 26e genom Tilda P och Katla efter assist av Emma B och Hlin. Minsta gemensamma nämnare vid våra tre mål var fina kombinationer på vår högerkant och inspel längs marken som förvaltades på bästa sätt. Vi går till pausvila med behaglig ledning 3-1 - en ledning som hade varit större om inte KIF-målvakten Clara Ekstrand storspelat.

 

Andra halvlek inleds med högre press av hemmalaget men vi hanterar denna bra och ökar på ledningen till 4-1 i 52a min när Emma B stöter in bollen i trängslen framför mål och noterad för sitt första mål i Obos Damallsvenskan. Matchen är punkterad och vi är närmare utökad ledning än hemmalaget reducering fram till matchens sista anfall då vi lite onödigt låter KIF-spelare göra matchens sista mål och fastställa slutresultatet 2-4.

 

Sammanfattningsvis ännu en bra bortamatch där vi har full koll på skeendet i matchen, står bra i defensiven och kombinerar oss fram till många bra lägen. Vi tar en god känsla och tre sköna poäng med oss hem till Kristianstad. Något större firande kan vi tyvärr inte unna oss då vi redan imorgon påbörjar uppladdningen inför Skånederbyt hemma mot Trelleborg på söndag kl 15.00. Missa inte den matchen!

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emma P/ Polks/ Sofia/ Tilda P - Alice/ Carly -Hlin/ Katla /Emma B - Tabby

 

Byten: Gudny och Harry in isf Emma P och Harry i 60e, Tuva och Agnez in isf Katla och Carly i 71a samt Alexandra O in isf Alice i 83e.

 

Bra spel och inställning idag. Kul med ny målskytt (Emma B) och nya allsvenska debutanter (Tuva och Alexandra) - det lovar gott inför fortsättningen av säsongen som vi tar oss an med både tillförsikt och ödmjukhet.

 

Vi ses på Arenan på söndag🧡!

Tålamod och disciplin - 3 sköna poäng med hem från Piteå
2024-05-05 17:30

Årets längsta bortaresa slutade lyckligt med KDFF-ögon sett då vi får revansch för fjorårets snöpliga uddamålsförlust. Vi åker hem från Norrbotten och Piteå med 3 fina och välförtjänta poäng efter att ha visat stor moral när vi vänder ett tidigt underläge till seger.

 

I matchens inledning svävar hemmalaget Piteå fortfarande på ”ångorna” efter cupvinsten i onsdags. Med aggressiv och intensiv press styr de bort våra uppspelsförsök och ger sig samtidigt flera fina lägen efter bollvinst på vår planhalva. En naturlig konsekvens av matchbilden blir att hemmalaget tar ledningen efter inlägg 10e minuten. Vi blir bolltittande och missar Piteås Sara Eriksson som stöter bollen i mål. Matchbilden håller i sig ytterligare 15-20 min då vi efter några positionsjusteringar får ordning på både defensiven och det offensiva spelet. Vi skapar under första 45 några bra målchanser - bl.a. något friläge - men lyckas inte överlista Piteåmålvakten. Vi får för tredje matchen på raken gå till halvtidsvila i underläge men har samtidigt en god känsla då vi tagit över matchen.

 

Vi får en bra start på andra halvlek när vi hittar Tabby med en fin djupledsboll. Tabbys skott från snäv vinkel går dock utanför bortre stolpen. Kvitteringen av Tabby kommer istället i 61a minuten efter att Emma satt Tabby i bra läge med djupledsboll - något Tabby tar väl tillvara genom att ”smeka upp” bollen i första krysset. Blott två minuter senare vänder Katla bort försvarare innan hon från straffområdeslinjen lägger in bollen intill målvaktens högra stolpe. Vi fortsätter spela enligt vår plan, skapar några fina lägen ytterligare men står framför allt mycket stabila defensivt. Vi får revansch efter fjorårets snöpliga uddamålsförlust och kan resa hem till Kristianstad med tre sköna och tunga poäng i bagaget. 

Nu njuter vi segerns sötma den 140 mil långa hemresan innan vi börjar uppladdningen och förberedelserna inför den kommande veckans två matcher - borta mot KIF Örebro på torsdag och hemma mot Trelleborgs FF på söndag. Till de matcherna hoppas vi ha tillbaka några spelare ytterligare i truppen jmf med idag.

 

Vår startelva:

 

Moa - Emma P/ Polks/ Sofia/ Tilda P - Alice/  Carly - Hlin/ Katla/ Emma B - Tabby

 

Tack för underhållning, visad moral och kampvilja samt tre härliga poäng - ett bättre sätt att avsluta helgen på är svårt att tänka sig🧡.

Revansch för Hammarby
2024-04-27 20:00

Lördagens hemmamatch mot Hammarby slutade med bortaseger 0-2 vilket innebär att Hammarby tog revansch för vår seger på Kanalplan i höstas. Om resultatet som sådant finns inte mycket att erinra då Hammarby var snäppet vassare över hela plan och hade förmågan att agera lite mer vältajmat än vad vi lyckades med idag.

 

I inledningen av matchen känns det att vi fått någon vecka ytterligare med träning på vårt hemmagräs (eller var det så att gräset var så mycket bättre än förra veckan?) då felpassningarna och studsarna var färre än förra helgen. Bortalaget agerar dock mer samspelt och är lite skickligare i passningsspelet medan vi har svårt ”klistra fast” bollen på offensiv planhalva. Hammarby tar ledningen i 25e när inlägg från vår högerkant nickas i mål bakom en chanslös Moa. I 36e gör de 2-0 efter att ett inlägg från deras vänsterkant touchar KDFF-försvarare och ställer Moa. Vi har ingen lösning på hur Hammarbys press ska lösas och tvingas gå till halvtidsvila i ”uppförsbacke”.

 

Vi inleder andra halvlek på en bättre nivå och får till fler uthålliga anfall. I 51e min får Katla på ett bra skott från straffområdeslinjen men inbytta bortamålvakten Moa Edrud parerar intill sin högra stolpe. Tabby sprintar förbi sin bevakare i 76e men skottet smiter strax utanför stolpen och på stopptid får Polks på en fin nick men även denna går utanför målramen och vi får lämna planen ”nollade” idag.

 

Sammanfattningsvis en förlust som inte är mycket att protestera mot. Vi når inte upp till den prestationsnivå vi vill vara på och kan konstatera att vi inte lyckas göra det vi vill tillräckligt bra. Viljan finns där men tajmingen i detaljerna och utanförandet hade vi inte med oss idag. 

Vi får under kommande veckan analysera hur ”nöten ska knäckas” samtidigt som vi förbereder oss för matchen i Piteå den 5 maj. Parallellt med detta håller vi tummarna för att Amy som tvingades lämna planen med assistans inte drabbats av någon långvarig skada.

 

Till matchens lirare i resp lag utsågs Clare Polkinghorne i KDFF och Smilla Valotto i Hammarby.

Vår startelva idag:

 

Moa - Emma P/ Polks/ Harry/ Tilda P - Carly/ Alice /Katla/ Amy - Tabby/ Hlin

 

Inbytta: Tilda S isf Amy i 60e, Gudny och Sofia isf Tilda P och Harry i 69e samt Emma B isf Katla i 84e.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 25/5 13:00
1 - 3  
Mån 20/5 19:00
0 - 2  
Sön 12/5 15:00
3 - 1  
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners