Tryck här och bli medlem i KDFF!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Välkommen till F16/F17

 

 

DM 2023 kör igång
2023-03-04 13:39

Första DM matchen!

 

Imorgon 5/3 kl. 11:00 spelar vi årets första DM match mot Bromölla borta. 

 

Övriga lag i vår grupp: Åhus IF och Wä IF.

 

Kör hårt tjejer :)

Säsongens sista match.
2022-10-19 13:43

F16 säsongens sista match på hemmaplan mot Höllviken. 

Skulle det bli en efterlängtad seger i säsongens sista match? I första halvlek förde Kdff spelet utan att lyckas få utdelning. Det skapades chanser åt båda håll men precis innan halvtid tar Höllviken ledningen.

 

I andra halvlek tar Kdff över spelet totalt och man kommer till anfall efter anfall, ett som även resulterade i ett stolpskott. När kvitteringen kom genom Filippa Andersson så är det välförtjänt. På en hörna senare håller sig sedan samma Filippa A sig framme och dundrar in 2-1, otagbart för målvakten. Segern var inom räckhåll men i bokstavligen sista sparken lyckades Höllviken på en hörna kvittera. Stor besvikelse i det oranga laget. Denna match skulle man så klart vunnit. Vi skall ändå glädjas över att man inte gav upp och kämpade. Lyckades vända ett 0-1 underläge och gör spelmässigt en riktigt bra match. Det var ett antal anfall som var riktigt fina med spel från målvakt och försvar via mittfältare och avslut från forwards. Det skall tjejerna och ledare ta med sig. 

Text Mattias Möllerstedt 

Helgens match
2022-10-08 16:27

F16: Ängelholm borta. 

Det blev två jämna halvlekar där båda lagen ägde spelet i vissa perioder. I den 33 minuten gjorde Rut Larsson 0-1 inte helt oförtjänt. Det var fördel KDFF i första halvlek där även vår målvakt Vera Karlsson svarade för en riktigt fin räddning. 

I början av 2:a halvlek fick KDFF ett riktigt bra läge att öka på men bollen strök stolpen och rullade utanför. Därefter fick Ängelholm en rejäl press på oss och Vera svarade än en gång för en grym räddning. 1-1 kom tillslut efter Ängelholms övertag. 

 

Därefter fightades det rejält och båda lagen gick för seger. Tyvärr så drog Ängelholm det längsta strået och lyckades tillslut få in bollen. Nu gick KDFF för kvittering men målet uteblev trots en del bra lägen. Surt för tjejerna som verkligen var förtjänta av mer. Om det finns hedersamma förluster så var detta en sådan. 

Text Mattias Möllerstedt 

Veckans match.
2022-10-07 20:46

F16. Hemmamatch mot GIF Nike . 

Det är det lilla extra som saknas. Allt annat fanns där. KDFF började riktig bra de första 15 minuterna med fint passningsspel som ledde till ett antal anfall. Därefter jobbade Nike in sig i matchen och blev mer aggressiva som tillslut gav utdelning. Visst  fanns det möjlighet till kvittering innan domaren blåste för halvtid. Men 0-1 stod sig. 

2:a halvlek började riktigt bra precis som första så 0-2 kom snöpligt. Tjejerna kämpade på trots att det var motståndarna som gjorde målen. I en en hård och välspelad match blev det tyvärr förlust med 0-4. Det säger inte att det inte fanns några ljusglimtar i matchen för det gjorde det definitivt och jag är säker på att tränarna och vi åskådare kommer påminna laget om det! 

Text Mattias Möllerstedt 

Match
2022-09-19 05:58

Hemmaförlust mot Hittarp

Det var gästerna som hade mest boll i början av matchen och vårat försvar fick slita hårt och gjorde det riktigt bra då man lyckades komma till några farliga kontringar. Trots underläge med 0-3 gav man inte upp och när Aijna Dedic bröt Hittarps uppspel och passade till Ester Jeppsson som reducerade till 1-3 tändes hoppet inför 2:a halvlek. 

2:a halvlek började inte som man tänkt sig, 1-4 kom tidigt. Ida Olsson i målet höll siffrorna nere. Laget kämpade och lyckades skapa några farliga lägen. Därefter orkar vi inte stå emot och matchen slutar med förlust 1-6. 

 

Ingen skugga skall falla över dagens lag. Då det var många nya spelare i laget och många av dem har inte spelat ihop tidigare och med det i åtanke gjorde hela laget en riktigt kämparinsats. Och visst fanns det stunder där passningsspelet var riktigt trevligt att titta på. 

Nya tag till nästa match! 

 

Text: Mattias Möllerstedt 

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners