Bli Stödmedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998
F15/F16

Välkommen till F15/16

Här kommer du att hitta info om våra träningstider, matcher, ledare

Titta in och följ oss på sociala medier. 

Fredrik, Chris och Martin.

 

32-delsfinal
2022-07-22 05:42
4:e dagen och 32- delsfinal! 
 
Tidig morgon! Svalt och betydligt humanare att spela. Spelare och ledare var taggade. Nu var det vinna eller försvinna i matchen mot isländska FH. 
 
Matchen drog igång och vi kom i uppförsbacke tidigt. I den 5 minuten tar FH ledning. Då hade det varit jämt spel. Ledningsmålett gav FH energi, ändå har vi två möjligheter till kvittering när Erna Midzic två gånger fångar bollen och spelar fram till Canella Urzua som är så när på att peta in bollen. Ida Olsson Barvehed i mål håller oss kvar i matchen och gör några riktigt bra räddningar. Men vi har svårt att stå i emot, vårt försvar kämpar trots det slutar det med att vi går till halvtid med underläge 0-3. 
 
I 2:a halvlek tar laget sig samman och börjar riktigt bra. Passningsspel och rörelse gör att vi håller spelet uppe. Tyvärr är det ändå FH som ökar på till 0-4. Laget forsätter kämpa och lyckas håla tätt. Att man inte faller ihop helt tyder på bra kämparglöd. Matchen slutar 0-4 resan är över. Inget att orda om, FH var mycket bra. Och vi hade kanske inte det lilla flyt som behövs ibland. 
 
Vilken upplevelse tjejerna och ledare har haft. Det känns som det har varit något ut över det vanliga. Att få möjligheten att någon gång få spela Gothia Cup i sitt fotbollsliv, det skall man ta vara på och njuta av. De två segrarna var ju underbara med mål och hållen nolla. Sedan är förluster sura. Ibland är det sorg och ibland är det glädje. 
 
Positiva ord som jag hört från spelare och ledare är kämparglöd, sammanhållning, upplevelse och riktig bra mat. Så med de orden tänker jag knyta ihop säcken och tacka ledare och spelare för att vi har fått följa med Er på resan denna vecka. Vi är stolta över Er och tack för underhållningen, vad roligt vi haft det! 
 
Text: Mattias Möllerstedt

 

Gothia Cup dag 3
2022-07-21 06:35
Igår var det 3:dagen och gruppfinal
 
Temperaturen hade stigit över 30° när det var dags för gruppfinal mot Hønefoss BK. Förutsättningarna var att en vinst och gruppetta ger match imorgon kl 1230 i en 16 delsfinal. Förlust och tvåa, tidig match kl 0800 i en 32 delsfinal. 
 
Norskorna drog i gång från start. Vi tappade boll och blev pressade. Det skapades hörnor från båda hållen. Sakta jobbade vi oss in matchen. På hörna av Canella tryckte Sofie Eggenkamp  in 1-0 i 11 minuten! 
 
Därefter trycker Hönefoss på och gjorde 1-1 16 minuten. Tjejerna tog sig samman och spelar upp sig. Det blir en frispark i bra läge som Erna Midzic drar i ribban och Ester Jepsson slår retur i mål. 2-1. 
 
2-1 i halvtid. 
 
Vi började 2:a halvlek riktigt bra, så kvitteringen till 2-2 i 35 minuten kom lite snöpligt. 2-2 räcker till 16- delsfinal och det är inte alltid lätt att spela på resultat. 
 
Tjejerna forsätter att kämpa i värmen och en bollvinst på planen gör att Amelia Stjernfelt kommer fri på kanten, i sista minuten lyckas motståndarna bryta till hörna som blir resultatlös. Därefter går Hönefoss upp och gör 2-3. Tungt men tjejerna försöker pressa och får tillslut en frispark i bra läge. Därefter får vi inget riktigt tryck. När domaren blåser av så står Hönefoss som segrare och gruppetta. 
 
Det var ett bra lag vi mötte och det blev en riktigt batalj. Tjejerna har ändå gjort en fantastisk prestation och tagit sig till A- slutspel som grupptvåa i Gothia cup och det skall de ta med sig.  Klockan 0800 är det dags för 32- delsfinal mot FH från Island. 
 
Text Mattias Möllerstedt
 

 

Dag 2 i Gothia Cup
2022-07-19 23:17
 Match mot Gefle IF
 
Idag vaknade vi upp i ett Göteborg med en helt annan väderlek. Solen sken och regn och rusk var borta. Tjejerna hade varit med om en hejdundrande invigning på Nya Ullevi på kvällen innan. 
 
Men nu var det match mitt på dagen i 25°. Det innebär något helt annat än att spela i blåst och regn. Vätska måste fyllas på. 
 
Gefle IF var dagens motståndare. 
Gefle började pressa och störa våra uppspel. Dock lyckas vi komma ur pressen och gå på kontringar. Selma skaffar sig två riktigt bra lägen som målvakten räddar. Ett jämt spel tilltar men när vi vinner boll så är vi betydligt farligare. Vi stör hela tiden Gefle med omställningar och tillslut kommer målet. Efter bollvinst på mitten får Erna bollen och kör solo in i straffområdet och blir neddragen, straff!
Den sätter hon själv säkert i mål. 1-0! 
 
Precis innan halvtid är dock kvitteringen nära när Gefle bryter vårt passningsspel, vi lyckas tillslut reda upp det och går in i halvtid med ledning. 
 
Gefle börjar 2:a halvlek hårt och går för kvittering. Spelet hårdnar från båda sidor. Ändå är det vi som lyckas komma till avslut. Vi får två mål bortdömda för offside men så länge det står 1-0 så finns ju möjligheten till kvittering för Gefle. Det blir hörnor för båda lagen och blir nerv i slutet av matchen. Tjejerna kämpar och slår stundtals bort bollen till motståndarna planhalva. 
 
När domaren tillslut blåser av så tror jag att alla av oss som tittade drog en lättnadens suck. En riktigt nagelbitar som slutade med ännu en härlig seger. Resan fortsätter....
 
Text: Mattias Möllerstedt
 

 

Första match i Gothia Cup G16
2022-07-18 16:10
Första  speldagen i Kviberg. Ett enormt område med alla de tänkbara träningsmöjligheter. Plan 17 var platsen för matchen mot Redlands från LA California, USA. Ett lag som via i London och Paris tagit sig till Göteborg.

Det är ju just det som är upplevelsen med Gothia Cup. Det finns möjligheter att möta lag från hela världen och allt handlar inte bara om fotboll. Det är kamratskap och gemenskap blandat med vinster och förluster.

Så matchen. Regnet hade öst ner ett bra tag men det avtog sakta, dock fortsatte blåsten. Spelet var jämt, stundtals fint passningsspel och hårda men justa närkamper.Det böljade fram och tillbaka och tillslut kom första avslut på mål genom Agnes B. I den 12 minuten blev Amelia neddragen i straffområdet. Domaren tvekade inte att blåsa straff. Erna satt säkert straffen i mål. 1-0!

Därefter blev det mer energi i laget. Och så i den 16 minuten så avlossade Erna ett långskott rakt i mål. Vackert. 2-0! Efter det blev det press från Redlands som tillslut reducerade i 22 min. 2-1! Som blev 1:a halvlekens resultat.

Den andra 2:a halvleken började med att Redlands pressade för kvittering och de vann mycket boll. Kdff sticker upp då och då men lyckas inte komma till avslut och det blir en del bolltapp från vår sida. Tjejerna visar dock kämparglöd eller som man säger i USA, "grit", och håller undan till en härlig seger. Turneringen kunde inte börjat bättre. 

Text: Mattias Möllerstedt

 

Gothia Cup
2022-07-18 06:30

Äntligen är det dags för Gothia Cup. I går kl 10.00 startade resan mot Göteborg och idag spelas de första matcherna. Vi ställer upp med ett lag i G16. 

 

Spelschema för G16

 

Måndag 18/7 kl 11:00

Redlands- KDFF ( Kviberg 17)

 

TIsdag 19/7 kl 13:10

KDFF- Gefle IF ( Kviberg 21)

 

Onsdag 20/7 kl 15:10

KDFF- Honefoss BK ( Kviberg 13)

 

 

Om du inte har möjlighhet att vara på plats kan du följa laget på @kdff_f16 eller på gothiacup.se

 

 

 

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners