Bli Stödmedlem du också!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998
F9/F10

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
Välkomna till F9/F10

Vårt lag består av massor med härliga fotbollsspelare och deras lika härliga föräldrar!

Varje måndag och torsdag kl 17.30-18.30 tränar vi på Vilans IP. Man är hjärtligt välkommen dit om man vill prova på! Dessutom spelar vi seriespel om helgerna.

Slutskedet på säsongen
2022-06-03 14:57

Hej på er alla,

 

Nu går vi in i slutskedet på vårsäsongen med endast tre matcher kvar. En i helgen och två helgen efter det. Sen fortsätter vi träna ett tag till innan vi går på uppehåll. Jag lägger till lite saker som är bra att veta inför resten av vårsäsongen och början av höstsäsongen.

 

Resten av vårsäsongen

 • 3 matcher återstår
 • Avslutnings med föreningen 22/6 (Mer info kommer i början av nästa vecka)
 • Kläderna delas förhoppnigsvis ut på måndag!
 • Senaste träningen 27/6.
 • Åhus Beach 8 och 9.juli, kallelse skickas ut idag till de som vill vara med. Vi har registerad 2 lag.

 

Hur ser höstsäsongen ut:

 • Vi kommer att spela 2st F10 lag så 7v7 för alla.
 • Vi lägger in preliminärt att vi börjar träna v33, kan vara så att vi tjuvstartar lite tidigare och kör igång redan v32 för de som är hemma.
 • Samma träningstider som innan, vi får sen se hur det blir september/oktober hur planerna är och om det kommer att flyttas något.
 • Mer info kring hösten kommer sen.

Mvh

Ledarna

Inställd träning 26/5, extra träning 29/5
2022-05-25 11:07

Hej,

 

Eftersom det verkar som många är i väg denna helgen och att 26/5 är en röd dag som gör att säkert många kommer att ta en lång helg då ändrar vi lite på upplägget. Det är även matchledigt denna helgen.

 

Vi ställer in träningen imorgon (torsdag) 26/5. 

 

För de som är sugna på extra träning finns det möjlighet att komma ner på Vilans IP 10:00 på söndag och köra extra träning istället.

 

Mvh

Ledarna

Ett nytt lärotillfälle nästa helg
2022-05-03 11:46

Vi fortsätter att växa som spelare på plan, tjejerna gör två jättebra insatser i helgen. Vi mötte Bromölla i F9 där spelet satt väldigt fint och tjejerna skapade många målchanser men jobbade även bra som en grupp igenom hela matchen. I F10 fick vi åka och möta IFK Knislinge, en väldigt bra utmaning för tjejerna som visar att vi är rätt väg med fotbollsspelet. Vi möte ett fysiskt tufft motstånd och var det en bra utmaning för laget att lära sig att flytta bollen snabbare när vi möter mer fysiska motstånd. Tjejerna gjorde dock en väldigt bra match där man skapade många målchanser men även spelade en bra fotboll.

De viktiga sakerna vi tar med oss från helgen är att vi lär oss både att vinna och förlora som ett lag, men att vi är på rätt väg och att tjejerna får njuta av att lära sig att utvecklas tillsammans som en grupp.

 

Resten av veckan är jag bortrest, pga. arbete i Stockholm. Vi har träning på torsdag som vanligt, Marcus och Daniel löser den. Samt att de kommer att ta hand om de två hemmamatcherna som spelas lördag och söndag.

 

Vi möter Bromölla kl 10:00 på Lördag på Vilan med samling 9:30

Vi möter VMA kl 12:00 på söndag på Vilan med samling 11:30.

 

Sen har vi fått en uppgift som volontärer på A-Lagets hemmamatch, med samling 13:30. Enklare uppgifter som kiosk, entré och 50/50. Tjejerna kan så klart följa med och samla in idolkort och få autografer från a-lagets spelare på matchen.

 

Frågor eller funderingar, hör av er till mig. Kallelsen till matcherna kommer imorgon.

 

Mvh

Albert

En bra matchhelg avslutat
2022-04-24 15:27

Idag söndags spelades det två matcher när F9 möte FC Hessleholm och F10 möte Åhus. Nu var det äntligen dags för seriepemiär på Vilans IP. Hyfsat väder och bra förutsättningar för fotbollsspel.

 

På planen visar tjejerna att de har verkligen haft en bra närvaro på träningarna. Vi gör väldigt mycket av det som vi har tränat på under vintern. Tekniken blir bättre och bättre, spelförståelsen ökar och vi ser en stor utvecklingen hos tjejerna.

 

De vågar att utmana 1v1, samtidigt som de börjar hitta när man ska passa och när man ska driva, vi använder verkligen av ytorna på planen och väldigt sällan som laget hamnar i en gröt på planen.

 

Nu bygger vi vidare på den härliga känslan med en bra träningavecka och två matcher nästa helg.

 

Mvh

Tränarna

Föräldramötet
2022-04-06 08:00

Hej på er,

 

I söndags hade vi ett föräldramöte kring F9/F10. Vi är 22 tjejer på pappret som ska ta oss den utmaningen att spela både 5manna och 7manna fotboll. Ett väldigt roligt gäng där tjejerna börjar att lära att känna varandra och förhoppningsvis skapa en gemenskap för resten av livet!

 

På föräldramötet diskuterades lite hur vi ska skapa förutsättningar för tjejerna att må bra i gruppen och bygga vidare inför framtiden, när det blir framtida cupspel och där behöver vi alla att hjälpas åt. Gör alla en liten del kring laget, blir det enklare att sköta helheten och vi ser alltid till att tjejerna kommer att ha de bästa förutsättningarna för match J

Att skapa gemenskap mellan föräldrarna är lika viktigt som att tjejerna mår bra och trivs.

 

Kiosk och matchansvarig – Jessica Carlsson (Hilmas mamma)

 • Kommer att dela ut Kioskschema till alla föräldrar under året, sen är det upp till var och en att byta platser om man inte kan den helgen eller om det inte passar kring olika match
 • Kioskrutiner finns i kiosken och Swishlappar för vårt lag finns även där, vi kommer att få en del av pengarna i lagkassan.
 • De som är ansvariga för den dagen ser även till att hjälpa domare om de behöver hjälp på plats, men även att visa motståndarlaget till omklädningsrummet för ombytte.

Cupansvarig – (Alvas pappa)

 • Anordna kring Cupspel, cupspelet kommer att börja med korta resor och när tjejerna blir äldre kommer vi att titta över cuper med övernattning osv.

Lotteriansvarig – Andrea Emmertz (Esthers mamma)

 • Varje spelare kommer att sälja 2st Dragningslotter under våren och hösten. Andrea kommer att vara ansvarig för att lotterna säljs i laget.

Trygghetsvandring – Jana Spielbauer (Lottas mamma)

 • Varje år ska vi trygghetsvandra, och kommer vi att få en under hösten. När det blir klart kommer Jana att komma ut med information kring trygghetsvandringen.

A-Lagets matcher – Daniel Magnusson (Esthers pappa)

 • Två gånger om året ska vi hjälpa till på A-lagets matcher med olika uppgifter som kiosk, entré osv. Daniel kommer att se till att vi fyller våra roller.

Läger – Emelie Follin (Noelias mamma)

 • Emelie kommer att ta ansvar för att arrangera ett läger för tjejerna, vi kommer att försöka att få till ett läger i slutet på vårsäsongen, där tjejerna har möjlighet att komma närmare varandra och bygga en lagkänsla.

Ansvarig för Lagkassan – Marcus Antonsson (Tuvas pappa)

 • Marcus kommer att ta ansvar för att ta hand om vår lagkassa och se till att den växer J

Ungdomskommitté – Jana och Andrea

 • Föreningen har startat en ungdomskommitté för att se till att hela barn och ungdomsverksamheten växer och blir starkare. För att undvika att saker och ting faller mellan stolarna men också för att bygga upp föreningen.

 

 

Sen kommer det säker att komma fler uppgifter under året som vi får lösa. Men vi har iallafall kommit en lång väg med att uppfylla alla våra roller J

 

På lördag blir det första hemmamatchen när vi möter Nosaby hemma kl 11:00 på Konstgräset. Kallelse kommer ut idag.

 

Med vänlig hälsning

Albert

 

BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners