SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Välkommen till KDFF F19!
2024 spelar F19 i Svenska Spel F19. Det är en utvecklande serie där våra äldsta ungdomsspelare får mätas med Sveriges bästa lag på ungdomssidan. 
Laget leds av Eric Lindgren och det är Erics tredje år i föreningen. Under Erics ledning har en handfull spelare flyttats uppåt till vår representationslag. Eric och hans assisterande Fredrik Hampe har två övergripande målsättningar att arbeta efter. Den första är att skapa en miljö som utvecklar ansvarstagande samhällsmedborgare och den andra är att skapa förutsättningar för att spelare ska kunna gå upp i vårt A-lag alternativt till andra elitverksamheter.

 

Nytt för 2024 är att vi har en ren F19-trupp som en egen grupp, till skillnad från föregående år. Den består av 21 utespelare och 2 målvakter. 
Viktig seger mot Malmö FF!
2024-06-10 09:30

Efter en veckas uppehåll så var det äntligen dags för match igen. Denna gång stod Malmö FF F19 för motståndet i en mycket viktig match. En vinst innebär för båda lagen att man hamnar i ett mycket bra läge att ta sig till Höstserie A. 

 

Vi startar klart bäst och sätter prägeln på matchen. Mycket bollinnehav men omsätter det inte i riktigt farliga målchanser. Malmö får istället efter en olycklig situation med sig 0-1 precis innan paus...

 

Det hade varit lätt att tappa tron och bli negativa men vi visar istället vilken viljestark och målmedveten grupp vi är! Vi pratar om att hitta fler spelvändningar och justerar lite smådetaljer innan vi går ut på plan för andra halvlek.

 

Vi får direkt utdelning när Amelia Hoff kan skjuta in 1-1 efter en tilltrasslad situation där hon kämpar till sig bollen och säkert sätter dit den.

 

Kort därefter görs kanske säsongens och seriens snyggaste mål när Vanessa Persson skruvar in ett volleyskott med utsidan av foten stenhårt i bortre krysstet!

 

Efter vårt 2-1 mål spelar vi smart och kontrollerat där Malmö tar kommandot men vi försvarar oss mycket bra! Sista minuterna spelar vi rutinerat och slössar bort hela 5! Minuter nere vid hörnflaggan innan domaren blåser av matchen.

 

Vinst med 2-1 och vi sätter oss i en mycket bra situation för att ta oss vidare till Höstserie A!

 

Tjejerna visar en otrolig lagmoral och mognad i spelet och är klart värda vinsten!

 

Vi avslutar våren med bortamatch mot Alingsås den 24/6 men först åker vi ner till Höganäs för att delta i EFD TROPHY!

 

Efterlängtad vinst!
2024-06-10 09:26

Efter några tuffa veckor med resultat som gått emot så får vi äntligen känna vinnar känslan igen!

 

En mycket bra insats mot Mallbackens F19 gör att vi tar med oss 0-3 och 3 poäng hem till Kristianstad!

 

Målskyttar: Alexandra Olsson, Amelia Hoff, Selma Sander

Referat: Kristianstads DFF  - Växjö DFF
Sur förlust...
2024-05-27 09:22

Ny match och denna gång stod Växjö DFF för motståndet. I en jämn match där vi har flera klara chanser men bollen inte vill in får vi bita i det sura äpplet där Växjö tar hem segern med 0-1

 

Nya tag nästa match där vi åker upp till Mallbacken!

Referat: KIF Örebro DFF  - Kristianstads DFF 
Tuff bortamatch i Örebro
2024-05-27 09:20

Det blev en tuff bortamatch i Örebro. Vi gör en bra insats men Örebro med många A-lagsspelare med sig blev för tunga och slutresultatet faller sig till 4-0.

 

Vi tar nya tag nästa match!

Referat: Kristianstads DFF  - Linköpings FC
En prestation som förtjänade mer…
2024-05-11 22:19

Ny hemmamatch, och denna gången var det Linköpings F19 som stod för motståndet. Vi går in i matchen med stort självförtroende efter 2 raka segrar och det är också vi som öppnar starkast. Belöningen kommer i den 15:e minuten när Alexandra Olsson fick på en drömträff från 35 meter och sätter 1-0 över Linköpings målvakt som är chanslös. Vi fortsätter att dominera matchen men i den 30:e minuten skulle istället Linköping kvittera efter en frispark som sedan nickas in snyggt bakom Malva i målet. Efter kvitteringen får Linköping mer energi och tar över sista 15 av första halvlek men 1-1 resultatet står sig till paus. I andra halvlek börjar vi återigen starkast och är nära att göra mål direkt från avspark. Dock skulle första halvlek upprepa sig igen när häcken i den 70:e minuten gör mål på en fast situation (hörna) och därefter tar över mer av matchen. Vi försöker med en forcering men får inte riktigt till några farliga chanser och matchen slutar tyvärr med en 1-2 förlust.

 

En stark prestation som förtjänade mer mot ett obesegrat Linköping som toppar tabellen efter 4 omgångar. Nya tag nästa match den 12/5 13.30 när vi åker till Behrn arena för match mot KIF Örebro F19.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 09/07 11:00 
Hem, 05/07 21:15 
Hem, 29/06 10:15 
Hem, 27/06 21:58 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners