SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Välkommen till KDFF F17 SM!
2024 spelar F17SM i den högsta serien för F17-lag i Sverige. Det är en mycket tuff serie där resultatet när tabellen summeras kommer avgöra om laget får en plats i 2025 års första F17-Allsvenska någonsin. Vi ser väldigt positivt på utvecklingen med att serien är en tävlingsserie där vi kan gå upp/åka ur beroende på våra prestationer.

 

Laget leds av Emil Jansson, som rekryterats inför denna säsongen. Emil har två övergripande målsättningar att arbeta efter. Den första är att skapa en miljö som utvecklar ansvarstagande samhällsmedborgare och den andra är att skapa förutsättningar för att spelare ska kunna flyttas upp till vårt F19-lag.
Truppen består inledningsvis av 17 utespelare och en målvakt. Anledningen till att vi valt att organisera oss i två F17-trupper istället för en F17-och en F16 är för att skapa förutsättningar för fler spelare att vara kvar i akademin längre.
Tre efterlängtade poäng
2024-06-09 20:38

Idag tog vi emot Helsingborgs IF på hemmaplan. Matchen drar igång och vi rullar bollen i laget för att känna efter pressen från HIF, vi inser rätt snabbt att vi kan hålla bollen inom laget mycket och inte ha allt för hög fart, då pressen inte är hög. Matchen i sig är stundtals kontrollerad och vid förlust av boll lägger vi på en extra växel för att vinna tillbaka den igen. I 12 minuten får Rappe bollen ute på kanten och levererar ett inlägg som går hela vägen in i mål. Otroligt läckert och det står 1-0 till oss. Vi skapar några få chanser i första halvlek, men är inte så farliga och målvakt kan enkelt hantera dessa skott.

I andra halvlek går vi in med inställningen om att ta det lugnt inom laget och samtidigt inte försätta oss i svåra situationer. HIF bestämmer sig för att stundtals sätta lite högre press på oss, men det är något vi ändå trivs med och kan hantera. Däremot blir vi lite för passiva i vissa lägen och HIF får till en ribbträff samt en boll som glider förbi målet och ut till inspark. Trots att HIF trycker på och jagar efter kvittering så kämpar vi på och rensar bort allt. Tillslut blåser domaren av matchen och jubel hörs från både publik, spelare och bänk. Laget bjuder på kämparinsats och plockar hem tre viktiga poäng.

En pinne mot serieledarna
2024-06-02 21:44

Då var det dags för game day och vädret bjöd på gott och blandat. Det började med 25 grader och kvav luft. Tjejerna fick till sig ännu en gång att fylla på med mycket vatten innan och hinkar med vatten fylldes på.

 

När matchen väl drog igång såg vi hur mörk moln närmade oss och hur åskan och blixten var Påväg. Inget som hindrade oss från att göra 1-0 i 6 minuten av Ebba. Vi tar över matchen rätt så direkt och skapar målchanser större delen av första 17 min, vilket resulterar i att Ebba återigen får i bollen i mål och vi utökar ledningen till 2-0. Här någonstans har åskan närmat oss och domaren väljer att blåsa av så att vi kan ta oss in och vänta ut åskan.

Vi vill inte göra en ”favorit i repris” som Mia Carlsson gjorde sommaren 2021, där hon av rädsla kastar sig ner på marken när blixten slår ner utanför arenan.

 

Matchen återupptas efter ca 20 minuter, åskan har passerat, men regnet fortsätter. En tuff utmaning för oss att återta det vi lämnade. Matchen drar igång från minut 17 och vi börjar bra men även Växjö kommer ut med en ny energi och trycker på ordentligt. Vi lyckas dock spela runt och skapa lägen och strax innan domaren blåser av så utökar Victoria ledningen till 3-0.

 

Andra halvlek drar igång och Växjö kommer in med ännu mer energi, och de tar över spelet ordentligt. Viljan växer fram och de skapar farliga målchanser. Efter mycket tryck från Växjös håll får de in två mål på två minuter, och ställningen är 3-2. Tre minuter senare får vi straff och Ebba lägger enkelt in bollen i mål och gör hattrick. Trots det fortsätter Växjö att trycka på. Vi får några få målchanser, men förvaltar inte dessa tillräckligt väl. Växjö ligger på och i 88 minuten lyckas de få in bollen i mål och kvittera till 4-4 som också blev slutresultatet.

 

Det var en annorlunda match med olika väderförhållanden och en ny erfarenhet för våran del.

Tre heta poäng i ännu ett skånederby
2024-05-18 20:06
Tack till våra fantastiska föräldrar som alltid ställer upp som fotografer

Klockan 10:15 idag startades GPS:en och den visade vägen till Västergårds IP, där Eskilsminne står som motstånd. Ännu en solig dag och det klagar vi inte på. När vi väl rullar in i fina Helsingborg, vevar vi ner rutorna och möts av en skön sommarvind. Spelarna har fått hårda direktiv om att fylla på med mycket vatten redan kvällen innan men även under resan.

 

Under uppvärmningen märker man hur taggade vi är och redo för vad som komma skall. Trots värmen ser vi väldigt pigga ut.

 

Matchen blåses igång och redan från start äger vi mycket boll. Redan i minut 4 rullar vi in bollen i mål och det jublas och firas ordentligt. Rappe bjuder på ett fint mål.

Vi fortsätter att äga boll, men gör lite småtabbar som inte påverkar spelet allt för mycket. I minut 19 får vi en hörna och bollen landar mitt i smeten, vilket gör att vi fajtas om bollen i straffområdet. Vi får till ett skott och målvakten i Eskilsminne gör en otrolig räddning, men får inte tag i bollen. Returen går till massa spelare, men Vera W är starkast och trycker till bollen i mål. Jubel brister ut igen och tjejerna som sitter på bänken gör ett otroligt jobb med mycket peptalk. Några minuter senare blåser domaren av för en kort vattenpaus, vilket behövdes. Matchen drar igång igen och vi skapar lägen, men får inte riktigt till skotten, så det blir enkla skott för målvakten att ta.

 

Andra halvlek drar igång och även där fortsätter vi äga boll mycket. Första fem var dock lite svårspelad från vårt håll, men vi lyckas få spelet under kontroll. Vi skapar lite längre anfallspel än vad vi gjorde i första halvlek och förhindrar motståndarnas anfallsspel på ett stabilt sätt. Vi skapar mållägen även i andra halvlek, men lyckas inte riktigt få kraft eller bra styrning i skotten. Tiden är nu på 90+2 min och vi får en hörna som vi även där lyckas trycka in i mål av ingen mindre än vår Linnea.

 

Slutresultat 0-3, det tack vare en fantastisk laginsats!

En dyster förlust i ett regnigt Lomma
2024-05-08 22:23

En trevlig färd till Lomma från Kristianstad drar igång vid 11:15 söndagen den 5/5. Tjejerna var taggade, det dunkades musik i bilarna. Väl i Lomma börjar vi som vanligt med en liten promenad, i en samlad trupp, för att känna på planen. Väl på uppvärmningen taggar vi till ytterligare och när domaren väl blåser igång matchen börjar regnet ösa ner. Perfekt fotbollsväder enligt vissa.

 

Matchen börjar knackigt, vi vet sen tidigare att GIF Nike gillar fasta situationer och är rätt skarpa på det. Väl i 5 min får Nike in bollen i mål i samband med långt inkast. Vi blir alldeles för bolltittande och skapar då problem för oss själva, vilket leder till att Nike kan rulla in bollen i mål efter en misslyckad rensning.

 

Det tar inte lång tid innan vi kvitterar däremot, redan vid avspark tycker vi upp oss och spelar bollen fint från Elsa i backen fram till Ebba som kvitterar i 6 min. Ett fantastiskt mål och ett fantastiskt spel fram till målet.

 

I minut 18 tar Nike över ledningen igen och vi låter de att styra spelet lite. Lite för mycket respekt för motståndarna från vårat håll. Vilket leder till att GIF ökar ledningen till 3-1 i 20 minuten. Därefter försöker vi få igång vårt spel, men blir ständigt begränsade när bollen rullar ut gång på gång och vår fart dras ner. Däremot får vi en frispark i 42 minuten, vilket leder till att Astrid trycker till en raket rakt in i mål.

 

I andra halvlek går vi in med inställningen med att inte låta GIF Nike styra spelet. Vi bestämmer oss för att äga bollen mer och ha tålamod. Inget vi riktigt lyckas med däremot, bollen rullar ut väldigt mycket och det försvinner massa tid när man jagar efter bollarna som försvinner iväg. Vi drar på oss en skada på vår målvakt Vera med, som skadar knät och som får oss alla att bli lite skakiga i benen. Som tur är det inget allvarligt med Vera men Rut får ställa sig i mål. Utöver det är det en väldigt händelselös andra halvlek, GIF Nike lyckas störa vårt spel ordentligt och vår frustration leder inte till mycket mer än bolltapp.

 

Nya tag till nästa match som är på söndag kl 12:00 hemma mot Malmö FF. Hoppas på fullt stöd på plats från er som läser detta.

Intensiv vecka slutar med 6 poäng
2024-05-03 23:05

En otroligt intensiv vecka slutar med 6 poäng i bagaget.

2 otroligt välspelade matcher där vi tar med oss det vi har tränat på under träningarna från veckan därpå och dessa två matcher visar att hårt jobb lönar sig. Det känns i kropp och ben efter mycket fotboll på kort tid, men vi tar med oss ny energi efter två sköna vinster.

Nästa match spelas borta mot GIF Nike på söndag. Vi hoppas att ni hänger med oss till Lomma och hejar fram tre nya poäng.

 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners